Мислим да је потпуно невин што се тиче исправности визе јер је он уопште није ни лично тражио, ни попунио. То је урадила Тенис Аустралија уместо њега, и послала му, с којом се укрцао на авион, да би слетео у Мелбурн и рекли му да није довољно, и да се врати назад, са претњом да неће моћи да добије визу 3 године после тога.
И судија је рекао да му није јасно шта је он то још могао да уради на граници што би му граничар тражио.
Okej, možda ima neki detalj koji sam ja prevideo, tako da ako grešim, ili se ispostavi da grešim, ispraviću se. Nisam sve ispratio od početka do kraja, ono što mi je najviše bilo zapalo za oko je kad je neko negde istakao da je on znao da u Australiju ne može nevakcinisan a da je opet otišao očekivajući da će da ga puste na osnovu njegove blesave priče o intoleranciji na gluten kao razlogu za odbijanje da primi vakcinu.
Ta priča je ujedno jedna od stvari koja me je iritirala kod njega još i ranije, jer sam pročitao njegovu knjigu o glutenu, i video kako je čovek - koji pritom ima enormno sportsko i atletsko iskustvo, ali nema baš neko obrazovanje... napravio krstaški rat protiv tog glutena misleći da ako njegovo telo loše reaguje na žitarice, da onda to važi za svakoga.
Posle su se na to nadovezivali brojni ispadi njegove žene, a ubrzo i njegovog oca. I to ne samo ispadi nego i krajnje... pa kako da nazovem to a da ne preteram... grabljivačko ponašanje i mentalitet. Znači ne baš maliciozno i ne baš štetočinsko, ali onako... grabljivačko. Ljudi ovde pišu ''pa šta ako je Novakov otac tenkre, Srđan nije Novak''. Epa ne, ne ide to tako. Ako su Srđan i Jelena Đoković izgradili dobar deo svojih reputacija, imidža, bogatstva, publiciteta, uticaja, pa za neke koji ih prate - i kredibiliteta - uz pomoć Novakove slave i Novakovih dela, epa onda ako pričamo o celokupnom fenomenu i pojmu Novak Đoković, da, svako ima pravo da misli i da kaže, pa i da kritikuje, i one najbliže oko njega koji koriste talas koji je on stvorio.
Znači, da li je Jelena postala to što jeste zahvaljujući uspehu i slavi Novaka? Da. Da li je Srđan Đoković postao to što jeste zahvaljujući uspehu i slavi Novaka? Da. Epa onda kad god se radi ili priča o Novaku kao pojmu (mislim kao jednom brendu, fenomenu, priči), epa naravno da ću da praktikujem svoje pravo da kažem šta mislim i o ovo dvoje. I premda neću u potpunosi suditi o Novaku na osnovu izjava njegove žene ili poteza njegovog oca, ipak neću ispustiti iz vida ni to da je on taj koji im dopušta da sve to rade i da nikad nije rekao ništa nalik ''Jelena i ja u nekim stvarima mislimo drugačije'' ili ''moj otac i ja ponekad imamo drukčije pristupe''. Nego toleriše sve to i sam stavlja znak jednakosti između sebe, Jelene i Srđana.
Mada kažem, zato ja za razliku od mnogih Srba koji sve vole da dele na: 1) apsolutno dobro i 2) apsolutno loše, uvek kažem i jasno kategorišem: volim ili cenim to, to i to, ne volim i ne sviđa mi se to, to i to. Ili u njegovom slučaju, kažem cenim ga za to i to, ali Jelenu smatram kokoškom a Srđana gramzivim namćorom.
Da se vratimo na ovaj slučaj sa Australijom - da li mislim da je Novak umislio da je bog pa je zato otišao tamo iako je znao da može da ima probleme? Ne, ne mislim da je on to umislio. Ne deluje mi kao takav. Ali ono za šta jeste odgovoran, i za šta je trebalo da zna da će da snosi posledice, jesu ti neki njegovi levi pogledi i insistiranje na tome da ako dovoljno dugo bude drobio o intoleranciji na gluten i sličnim Jelena-papazjanijama, da će nadležni (i to još ovi zadrti fašisti) da mu popuste. Epa ne, neće. Tako da ostajem pri stavu da je ispao bolid što je umarširao tako misleći da će da mu prođe i to uz neke Jelenačke fore. E sad, ako se ispostavi da sam nešto propustio ili da grešim, ispraviću se, naravno.
A Australijske vlasti su svakako bolidi, i jedini koji mogu da im pariraju u tome jesu susedi iz Bukurešta, koji su od nedavno uveli kazne za nošenje tekstilnih maski.
Mada, kad bolje razmislim... ovi u Australiji su ipak gori. Ovo u Rumuniji je izigravanje odgovorne vlade koja kao brine o nečemu, a ono u Australiji je baš čisto iživljavanje i psihoza.