Šta je novo?

Epidemija CoViD-19

Da li ćete se vakcinisati i kojom vakcinom?

• Da - Sinopharm

Glasovi: 32 10,1%
  • Da - Sputnik V

Glasovi: 25 7,9%
  • Da - Pfizer-BioNTech

Glasovi: 81 25,6%
  • Da - bilo kojom dostupnom vakcinom

Glasovi: 49 15,5%
  • Da - AstraZeneca

Glasovi: 23 7,3%
  • Da - Moderna

Glasovi: 2 0,6%
  • Nisam siguran sačekaću još

Glasovi: 44 13,9%
  • Ne želim da se vakcinišem

Glasovi: 60 19,0%

• Ukupno glasača
    316
Naravno, moja prethodna cifra se odnosila samo na zvanične podatke zavoda za statistiku koji se trenutno završavaju na kraju septembra. Ako bi smo produžili krivu smrti i na sledećih 26 dana oktobra koji su već prošli, sa istim odnosom kao u septembru, onda smo trenutno na SKORO 38.000 MRTVIH (tačnije 37.767)!

A ako se talas nastavi dalje bez opadanja, onda je dalji trend popunjavanja grobalja kao na slici:

Ne znam šta se tu više može reći.

2021.10.26. Visak smrti, projekcija.jpg

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=893512#p893512:2r7uq8ov je napisao(la):
Zuma » 26 Okt 2021 22:19[/url]":2r7uq8ov]Ljudi ne shvataju da je baš Dr Kon bukvalno postavio zamku vladi, i da su oni naravno upali u nju i sad zbog toga imaju silnih problema. Pošto je medicinski deo kriznog štaba vrlo dobro znao šta će da se desi još 2. oktobra, Kon izašao sa onim intervjuom u kome je jasno rekao da postoji opstrukcija, i da se oni ne slažu sa onim što se radi. Ovde je video te izjave.
Kako nama običnim građanima pomaže to što radi i priča Kon, kada i sa lockdownom i max merama i sa max relaksiranim merama imamo kolaps zdravstvenog sistema?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=893525#p893525:2r7uq8ov je napisao(la):
paradox polje » 26 Okt 2021 22:54[/url]":2r7uq8ov]Ај да се мало присетимо, у јулу и августу када је тек започињао ова налет, нико ни у КШ ни у УПК ни од нас "стручњака" са форума није предвиђао да је могуће да ћемо поново достићи 8К званично дневно заражених. То је зато што нико није имао представу колико је овај сој заразнији од свих претходних. Да, истраживања су показивала да је значајно заразнији, али смо некако сматрали да ће прокуженст што вакцинама што природна то компезовати.
Треба приметити да овај "Делта талас" за сад осетио већи део Источне Европе а са запада УК. Дефинитивно се може приметити да су највише страдале земље са мањим процентом вакцисаних, али и да вакцина није чаробни штапић који ће почистити корону већ ће ето смањити неколико пута број преминулих што је ипак значајан успех.
Делује да талас неће заобићи ни преостале земље, у некима се већ види велики пораст. На пример Словенија и Хрватска имају сад огроман пораст сличан оном који смо ми имали пре нешто више од месец дана. Најискреније се надам да ће боље проћи, али нисам сигуран у то.
Tada se pričalo da je zarazniji, ali da ostavlja daleko manje posledice i da je smrtnost daleko manja.

Jeste, u julu niko nije znao tacne specifikacije novog soja, ali lekari su ukapirali jos pre vise od mesec dana, i na vreme upozoravali da treba poostriti mere, ali eto, ovde se slusa Brnaba i KS, i na osnovu njih procenjuje struka.
Takodje internet experti su se zalagali za jos relaksanije mere.
I jos uvek se zalazu, ali su se malo utisali kad je djavo odneo salu.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=893458#p893458:vtyflpq2 je napisao(la):
Karlo del Ponte » 26 Oct 2021 07:39 pm[/url]":vtyflpq2]И тако, нађем ја муштерије којима је потребан превоз робе из Француске за Италију, утоварио камион у петак, и дао инструкције возачу за Италију. Пошто возач није вакцинисан, проверавам податке, шта и како у Италији. Налазим податке и на страницама амбасада Италије, и изјаву о транспорту Министарства саобраћаја Италије, где се понавља исти податак: по законима Италије, посада транспортних средстава у међународном транспорту је изузета из правила.

Истовара се терет на два места у Италији у понедељак без икаквих проблема. Долазимо на место утовара робе за Француску, отворено до 16:00, а ми долазимо тамо у 13:30. Не пуштају мојег возача, траже грин пас или ковид тест. Како у Италији већина апотека има паузу 13:30-15:30, једва налазим апотеку која ради 8:00-20:00 без прекида на 10 километара од места утовара. Тамо возач купује ковид тест, сам га ради по упутству апотекара, чека сат времена, појави се црта да је негативан, враћа се на место утовара, и опет га не пуштају. Траже да ковид тест има потврду доктора и потврду идентитета. Покушавамо да инсталирамо апликацију грин пас, мучимо се јер је све на италијанском, и... не сналазимо се како да апликација потврди идентитет. Одлазимо у другу апотеку, једну од оних која ради двократно. Тамо возачу раде ковид тест, овај пут са чекањем 15 минута, и са потребним потврдама. Враћамо се на капију у 17:30, и кажу нам дођите ујутру, нема ко да вас утовара. Одлази мој камионџија на оближњи паркинг, где се налази и Мек Доналдс. Наручује своје, али га не услужују зато што је заборавио потврду о тесту у камиону. Сутра ујутру се утоварамо, и имамо рок доставе 24 сата за 1500 километара. Ја сам ту вожњу планирао на два дана. Возачу ће остати у најбољем случају 2-3 сата на сан. Иначе, за превоз у Италију и из Италије сада дају јако добре паре! Сада видим и зашто.
Uz dužno poštovanje Karlo, ali nisi se očigledno dovoljno dobro informisao. Informacije koje sam ja našao, sada, kažu sledeće.
Ukoliko je u pitanju tranzit kroz Italiju, što znači da nema zadržavanja, odnosno izlazak iz države u roku od 36 sati, tada nije potreban zeleni pasoš.
Ali hajde da gledamo na ovaj posao kao tranzit, s obzirom da je planirano da se istog dana izađe iz države.
Dalje kaže da se od 15. oktobra primenjuje novi pravilnik, koji nalaze da svi zaposleni u javnom i privatnom sektoru, kao i sve osobe koje se nalaze na posedu firme/preduzeća i tu vrše poslovne obaveze (bilo da su zaposleni direktno ili je eksterna firma u pitanju), moraju imati zeleni pasoš. To ne važi samo za italijanske građane, nego i za strance.
Dalje, zeleni pasoš važi i za restorane, odnosno za zadržavanje u restoranima, iliti samo da se jede direktno u restoranu. Ako je tvoj vozač hteo tu da jede, morao je da prikaže zeleni pasoš kako bi mogao da bude uslužen. Da je naručio za poneti, pretpostavljam da ne bi bilo problema.

I da, takođe stoji da za zeleni pasoš važe PCR ili antigen testovi, pri čemu antigen test ne sme biti onaj kojim se osoba sama testira, izdati od zvanične strane.

Evo više informacija o tome ovde, na nemačkom.

https://www.wko.at/service/aussenwirtsc ... virus.html

Meni se i dalje čulo ukusa i mirisa nisu vratili ali i pored razboljevanja, zadovoljan sam odlukom što se nisam vakcinisao.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=893512#p893512:2ta3sbu3 je napisao(la):
Zuma » 26 Oct 2021 10:19 pm[/url]":2ta3sbu3]Ljudi ne shvataju da je baš Dr Kon bukvalno postavio zamku vladi, i da su oni naravno upali u nju i sad zbog toga imaju silnih problema. Pošto je medicinski deo kriznog štaba vrlo dobro znao šta će da se desi još 2. oktobra, Kon izašao sa onim intervjuom u kome je jasno rekao da postoji opstrukcija, i da se oni ne slažu sa onim što se radi. Ovde je video te izjave.

https://www.rts.rs/page/stories/sr/%D0% ... acija.html

Ključni detalj je međutim malo ko primetio. Dr Kon kaže sledeće:

"Tražili smo da se javno saopšti šta je medicinski deo Kriznog štaba tražio, i to je učinila premijerka."

Samo je zato Brnabićka tada rekla "Moja je odgovornost":

"Ne verujem u mere, rekla sam to medicinskom delu Kriznog i ne slažemo se. Moja je odgovornost. Ja ne verujem u iste mere kao što su bile pre vakcine."

Međutim ona je očekivala da će ovaj talas biti kao i drugi, krene i završi se. I sad su uleteli u problem jer se talas nikako ne završava, broj mrtvih raste i raste, a Brnabićka je jasno izjavila da je to uradila protiv struke, na svoju ruku i na svoju odgovornost. I sad ne znaju šta da rade i kad će početi ozbiljne optužbe, ne samo opozicije. A sa druge strane ovi na ulicama. Da nije bilo Kona, vlast bi prosto nastavila da se sakriva iza odluke "struke", kao i ranije. To u praksi nije puno, ali sa ovakvom vlašću malo ko može više, ili bi se uopšte usudio "podmeće klipove" u točkove mašine kao što on često radi.

I da dodam: i po ustaljenoj praksi poslednjih 80 godina, umesto da se rešava problem svih građana, sistem se bavi zaštitom poretka i progonom pojedinaca koji su podigli glas.
Pa ne može tek tako da "grupa građana" u pratnji policije da ide gradom da bi uznemiravala bilo koga kod kuće, a kamoli člana Kriznog štaba.

Ovo pre neko veče je jasna poruka svima "iz sistema" da paze i da ne talasaju jer neće biti zaštićeni, naprotiv, neće biti uzdržavanja... ima dovoljno "Luka Labana - profesionalaca" i njihovih ljudi na čekanju, pucaće opet u nemoći i očaju na mlazne avione iz pištolja (u ovom slučaju - u virus) ali će zato uvek biti spremni da zgaze svakog ko je u životu i karijeri od njihovog sistema dobio sve pa se jednom u životu našao pametan da ga izaziva i da se zamera... bez obzira na sve izjave zvaničnika.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=893525#p893525:1o0z4o7e je napisao(la):
paradox polje » 26 Oct 2021 09:54 pm[/url]":1o0z4o7e]Ај да се мало присетимо, у јулу и августу када је тек започињао ова налет, нико ни у КШ ни у УПК ни од нас "стручњака" са форума није предвиђао да је могуће да ћемо поново достићи 8К званично дневно заражених. То је зато што нико није имао представу колико је овај сој заразнији од свих претходних. Да, истраживања су показивала да је значајно заразнији, али смо некако сматрали да ће прокуженст што вакцинама што природна то компезовати.
Треба приметити да овај "Делта талас" за сад осетио већи део Источне Европе а са запада УК. Дефинитивно се може приметити да су највише страдале земље са мањим процентом вакцисаних, али и да вакцина није чаробни штапић који ће почистити корону већ ће ето смањити неколико пута број преминулих што је ипак значајан успех.
Делује да талас неће заобићи ни преостале земље, у некима се већ види велики пораст. На пример Словенија и Хрватска имају сад огроман пораст сличан оном који смо ми имали пре нешто више од месец дана. Најискреније се надам да ће боље проћи, али нисам сигуран у то.
Ja sam već krajem juna najavio da ćemo imati peti talas sa više hiljada zaraženih u avgustu. A u julu i avgustu sam uveliko najavljivao baš ovakav scenario - kakav imamo sada. I visoke brojeve novozaraženih, i činjenicu da delta soj nije samo zarazniji, već i opasniji. Istina, tada su svi pominjali kijavicu, i bili smo u najopuštenijem trenutku od izbijanja pandemije.

U februaru sam najavio da ćemo na leto dostići oko 40% vakcinisane populacije i da će tako ostati. To su sve tada bili veoma jasno vidljivi pokazatelji. Bio sam prilično usamljen u svim ovim prognozama. Zuma mi je juče dokazao da sam potcenio smrtnost, i sada rovarim po svojim podacima, i već sam otkrio par nepravilnosti. Sada, moje interpolacije govore da u ovom talasu imamo oko 120-140 preminulih dnevno, umesto 100 kako sam ranije pretpostavljao. Ostajem pri proceni da je virus u Srbiji dostigao maksimalan R faktor i da nema potencijala za brže širenje. Čeka nas dug rep talasa, ali ipak sa trendom pada svih brojeva.

Онда моје извињење. Ја то "више хиљада" нисам схватио као 7-8 хиљада, али ако си мислио баш на овакве цифре онда ти се мора признати да си најбољи прогнозер.

30.6. sam napisao da će biti "više hiljada u avgustu", a posle toga sam u par navrata definitivno pominjao rekordne vrednosti (dakle 8k+). Mislim, nije mi cilj da tražim neko priznanje ili lovorike, no isključivo, da je moguće sve ovo predvideti iz dostupnih podataka.

Aj da vidimo onda i za R faktor. U ponedeljak kad si rekao imali smo drastičan pad, već juče nagli skok nazad u rekorde...mada nedeljni rast prošlog utorka je bio oko 11%, ovog oko 2% pa možda i nije nerealno.

Najnoviji pregled vesti o Koroni:

(za Astroduleta):
Imunolog poručuje: Nemojte da merite antitela u krvi
https://rs.n1info.com/vesti/imunolog-po ... la-u-krvi/

Uskoro odobravanje vakcine za decu:
Savetnici FDA podržali Fajzerovu vakcinu za decu od pet do 11 godina
https://rs.n1info.com/zdravlje/savetnic ... 11-godina/

I na kraju crna hronika:
Hitna pomoć: Rekao da ne veruje u mere i maske, pa napao bolničara nožem
https://rs.n1info.com/vesti/hitna-pomoc ... are-nozem/

Sta raditi sa ovakvim ljudima, jel ima neko predlog:
Stefanovićeva je rekla da ih je upravo pozvao pacijent kako bi pitao ko će njega da odveze u Dom zdravlja da mu se izmeri temperatura, jer nema u kući toplomer.

Razlog je što je pacijent kašljao, naš tehničar ga je zamolio da stavi masku, a on je rekao da ne veruje u maske i ne veruje u mere. Izvadio je nož i pošao da ga ubode. Hvala bogu, sve se dobro završilo, pozvali smo MUP koji je intervenisao.

Ја морам признати да сам после сваког таласа говорио да је то последњи тако велики талас. За моју утеху једном ћу погодити :) . Надам се да је тај тренутак дошао, само да прође овај талас.

I ja sam tako govorio pre masovnog širenja Delta soja. Kao što sam napisao pre nekoliko dana, delta soj je okrenuo čitav Svet naglavačke. Uništio je tek stvoreni kolektivni imunitet u prvovakcinisanim zemljama, srušio snove ostalih zemalja da će ga dostići. Smanjio je efikasnost vakcine sa oko 20x (manja verovatnoća za teška oboljenja i smrt), na oko 3x. U martu-aprilu je delovalo da će leto biti kraj pandemije.

Zato je ključno pažljivo čitati podatke.

Da, GOJE jeste predvideo 8k+ čak i 10k+ još letos.

Inače za ljubitelje Kon(j)a slušam ga jutros kako krivi antivaksere za sve (čudo nije spomenuo kafiće kako neki misle). Na pitanje voditeljke "Da li mislite da je država kao i krizni štab izgubila poverenje gradjana i da je to uticalo na nepoverenje u vakcinaciju i mere", kaže "Krizni štab nije kriv, krizni štab je GRADIO poverenje."

Osnovni problem svih koji predviđaju pad koji bi iole duže trajao jeste vreme. Raširenost svih respiratornih virusa pokazuje jasnu korelaciju sa spoljašnjom temperaturom i time koliko je prijatno boraviti napolju, a ne u zatvorenom prostoru. Međutim vreme je još uvek relativno toplo i pristojno što se tiče Sunca, kiše, jakog vetra ili velike hladnoće. Pošto vreme tek treba da postane bitno gore, a ono je jedan od veoma bitnih faktora koji određuje trenutni R faktor, ne može se očekivati dugotrajniji pad broja zaraženih. Može oscilovati neko vreme, imate manje padove, međutim daleko smo od stabilnog stanja čak i što se tiče tipičnog vremena kasne jeseni, a kamoli zimskog vremena. To znači da vreme tek treba da doda svoju uobičajeni doprinos povećanju R faktora, a onda i talas, na iole duže staze, može samo da raste. Naravno ovo prepostavlja da sve ostalo ostane isto, što je pitanje. Dakle da li će se Vučić ipak odlučiti na politički rizik strožijih mera obuzdavanja virusa, i da li će narod u nekom proseku promeniti ponašanje.

Moram da dodam i jednu stvarno neprijatnu mogućnost koja se ipak ne može potpuno isključiti. Znate li zašto su talasi do sada imali ovaj uobičajeni zvonasti oblik? Zato što dovoljnom broju ljudi do sada nije bilo svejedno kolika je trenutna raširenost virusa, pa su menjali ponašenje u skladu sa tim. To uvodi pozitivnu povratnu spregu u sistem, koji zatim uobličava oblik talasa, čineći ga pravilnim. Virus se širi kad se ludi opuste, zatim su drugoj fazi rasta naša vlada zabrine, pa uvede neke mere, to zatim donekle poplaši onaj deo naroda koji prati TV i zvanične medije i deo onih drugih, obrazovanijih, oni zatim blizu pika počinju da se ponašaju opreznije, što zatim zajednički obara R faktor, a onda i pozitivna povratna sprega odjednom menja smer i počinje da forsira smanjenje broja zaraženih isto kao što je ranije forsirala povećanje. I na kraju dobijamo pravilni oblik obrnutog zvona. Pošto ovaj mehanizam samopojačanja ne samo da određuje opštu formu nego i dodatno "pegla" taj oblik.

Međutim ako vlada sada kaže "baš me briga", i još važnije od toga, šta ako je narod toliko zasićen celom pričom, pri čemu je još deo vakcinisan, pa misli da je to dovoljno, a deo i ne smatra da je korona ZA NJIH opasna, pa ih prosto više nije briga da virusa ima mnogo ili malo? Ranije je još delovala i prirodna ljudska solidarnost prema osetljivima. Međutim žestokom propagandom ljubitelja teorija zavera i antivaksera postiglo smo i jedan zabrnjavajući nivo totalne otuđenosti od normalne solidarnosti prema onim koji su u goroj situaciji od nas. Umesto toga narodu je u zamenu ponuđena sumnjičavost, paranoja i bes kao najbolji izolator od takvih normalnih ljudskih osećanja. I sad, šta ako zbog svega toga zajedno narod više nije briga koliko virusa ima u opticaju? Onda bi se uništio i sam regulacioni mehanizam koji je diktirao i uobličavao ove oscilacije sistema. Pa šta ako je sada zbog opšte ravnodušnosti uništen mehanizam povratne sprege koji je ranije brzo u piku pokretao pad broja zaraženih? Ako niko ne radi ništa drugačije kad se virus bitnije proširi, zašto bi brojevi zaraženih uopšte opadali sve dok ima osetljivih? Gde je tu sad pokretač pada? Nema neposrednog razloga da se broj zaraženih smanjuje.

Što bi zatim moglo da znači da je postignuta ravnoteža između tempa opadanja imunosti zbog proteklog vremena, i tempa novog zaražavanja koji to smanjanje imunosti nadoknađuje. Pa bi tada bili u stabilnom stanju sa ovim brojem zaraženih? Što onda broj mrtvih povećava velikom brzinom, daleko brže od bilo kog prethodnog talasa jer su oni u maksimumu bili samo kratko. I zato je takođe bilo bitno kolika je sada smrtnost sa vakcinom i Delta sojem. Pri čemu je ispalo da je tek neznatno manja, a možda na kraju ispadne i ista. Tj imamo skoro istu smrtnost i do sada najveći talas zaraženih koji se više ne smanjuje?

Naravno niko sada ne može reći da li je ovo poslednje zaista tako. To je nemoguće proceniti u ovom trenutku bez daleko boljih podataka. Niti znamo da li smo uopšte blizu kolektivnoj imunosti, što bi u nedostatku mera ili promene ponašanja jedino moglo da završi fazu visokog broja zaraženih, bolesnih i mrtvih. Međutim kod izbora strategije se mora razmišljati i o ovim stvarima.

Međutim žestokom propagandom ljubitelja teorija zavera i antivaksera...

I žestokom propagandom samoprozvanih mesija (koji i sami veruju u svoje teorije zavere) i stručnjaka (koji slušaju samo jednu priču), nesolidarnih prokovidista (koje je baš briga za sve druge bolesni i korona im je najbitnija) koji su sve neistomišljenike nazivali glupima, antivakserima, zaverašima... pa čak i one koji su bili neodlučni u početku i time doprineli da na kraju odluče da se ponašaju u skladu sa dobijenim epitetima.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=893520#p893520:261zvnsf je napisao(la):
Zuma » Uto Okt 26, 2021 10:40 pm[/url]":261zvnsf]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=893505#p893505:261zvnsf je napisao(la):
operic » 26 Oct 2021 08:47 pm[/url]":261zvnsf]Ne uzluže te u meku jer nemaš ausvajs, pritom mogu i jedni i drugi da nose maske... U meku gde na tabletu otkucaš porudžbinu, platiš karticom i dođeš na pult da pokupiš hranu, dakle ne moraš apsolutno nikakvu interakciju sa ljudima da imaš.
I vama je to ok, vi to podržavate i opravdavate, kažete da nema nikakve veze sa fašizmom?
Pošto je već po tvom mišljenju fašizam odgovarajuće poređenje, ipak se mora primetiti da akcija masovnog istrebljivanja desetina hiljada ljudi, sa punom svešću šta su konačne posledice pristupa koji se promoviše, daleko više liči na fašizam od problema sa uslugom u kafani.

Inače, trenutni bilans domaćih "logora smrti" je oko 32.500 onih koji su takvim pristupom epidemiji poslani na groblje.
Masovnog istrebljivanja ljudi? Čekaj, znači neko im brani da se vakcinišu? Drže ih vezane i onda im ubrizgavaju / duvaju virus u grlo?

Nisam bio neko vreme na forumu (i vala prijalo mi) ali sad opet čitam stvari koje ti i ostatak kulta ovde pišete i ne mogu da se ne zapitam - za koj moj se vi toliko tangirate i živcirate za ljude koji neće da se vakcinišu, kad ih vi prezirete iz dna duše? Ne razumem tu vašu logiku.

Masovno istrebljivanje... jbt... Koji ste vi demagozi, pa to je neverovatno.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=893641#p893641:mj5r3snw je napisao(la):
mariks » Sre Okt 27, 2021 10:48 am[/url]":mj5r3snw]

I žestokom propagandom samoprozvanih mesija (koji i sami veruju u svoje teorije zavere) i stručnjaka (koji slušaju samo jednu priču), nesolidarnih prokovidista (koje je baš briga za sve druge bolesni i korona im je najbitnija) koji su sve neistomišljenike nazivali glupima, antivakserima, zaverašima... pa čak i one koji su bili neodlučni u početku i time doprineli da se na kraju odluče da se ponašaju u skladu sa dobijenim epitetima.
Ne znam šta je sve ispisao a vala posle odmora od ove teme i na ovako lepo jutro ne pada mi na pamet da se izlažem tome, ali samo ću da se osvrnem na ovo što si mu citirao i da ponovim ono što sam rekao pre:

Mogu oni da prde po antivakserima i teorijama zavere do sutra ali ono sa čime ne smeju da se suoče i od čega beže kao đavo od krsta jeste da su prethodnih meseci oni - i ovde na forumu i njihovi im istomišljenici u javnosti - bili toliko pametni i mudri u svojim odlukama i ponašanjima da su za 5 meseci takve ''kampanje'' (čitaj - histerisanja i gubljenja) uspeli da zakucaju stopu vakcinacije na malo iznad 40%.

Sve same moralne i intelektualne planine a već 5 meseci ne uspevaju da uvide da srljaju tikvom u zid iznova i iznova a svaki put očekuju da će se nešto promeniti. Srljaju tikvom u planinu zvano javno mnjenje, i to srpsko (tromo i sklono inatu) i misle da će tako da je pomere. Aha, hoće. Srećno. :kafa:

Ma moraju imati neke krivce da bi lakše spavali, da se oni ne bi osećali nebitnim i odgovornim. Kao i Kon, njemu je krizni štab pošteno gradio poverenje, kriva je neka nekolicina antivaksera. A to što pljuje običan narod kad izadje napolje, a ćuti na dobijanje medalja, skupove, utakmice, izbore i ostalo to ništa...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=893641#p893641:q2xquzfg je napisao(la):
mariks » 27 Oct 2021 09:48 am[/url]":q2xquzfg]

I žestokom propagandom samoprozvanih mesija (koji i sami veruju u svoje teorije zavere) i stručnjaka (koji slušaju samo jednu priču), nesolidarnih prokovidista (koje je baš briga za sve druge bolesni i korona im je najbitnija) koji su sve neistomišljenike nazivali glupima, antivakserima, zaverašima... pa čak i one koji su bili neodlučni u početku i time doprineli da se na kraju odluče da se ponašaju u skladu sa dobijenim epitetima.
Političkoj korektnosti nema mesta u nauci. Prirodu nije briga šta je praveno ili nepravedno, ili da je svako "jednak", i ceo ostali prtljag identiteskog pokreta na zapadu. Nešto ili jeste ili nije. Ako je rečeno nešto pogrešno, to se svakako ne može opravdati i treba ispraviti. Ako nije, to je tako, i moralo se reći.

Evo kolega i drugar im (ovima na forumu) Šekler se javlja ovih dana. Valjaju ga mediji non stop ko pravu bal... baladu. Kaže Šekler prete mu i vređaju ga na mrežama. Kaže ne može da se načudi tolikom količinom mržnje koja mu stiže. Njegovo rešenje i odgovor, kao takve moralne i intelektualne planine, pametnije od celog sveta - ja ću nastaviti njih da vređam, pa onda neka oni nastave mene da vređaju, pa ću ja da opet njih, pa oni opet mene... i tako u nedogled.
roto.jpg
Nema veze što se vakcinisanost time neće mrdnuti ni za 1%. On tako pametan i najmudriji na svetu kaže da tako treba i nema tu sad šta da se polemiše. Bm li ga, možda on zna nešto što mi ne znamo.

Možda postoji neki nepisani kvantni zakon univerzuma koji kaže da kada količina uvreda i pretnji s obe strane dostigne određeni broj, stopa vakcinacije magično počne da raste. Pa možda Šekler ide ka tome nego ne ume da nam objasni ali uvidećemo sami kad se desi to. E da, verovatno je do toga.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=893650#p893650:32qzdr9m je napisao(la):
Zuma » Sre Okt 27, 2021 11:06 am[/url]":32qzdr9m]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=893641#p893641:32qzdr9m je napisao(la):
mariks » 27 Oct 2021 09:48 am[/url]":32qzdr9m]

Političkoj korektnosti nema mesta u nauci.
Kaže profil višestrukih pisaca koji su prvi brže bolje pohitali da umesto ''Indijski soj'' kažu ''Delta soj''. A za poreklo virusa napisali da ih - zabole.

:kafa:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=893622#p893622:1two8map je napisao(la):
chiko » Today, 09:50[/url]":1two8map]Najnoviji pregled vesti o Koroni:

(za Astroduleta):
Imunolog poručuje: Nemojte da merite antitela u krvi
https://rs.n1info.com/vesti/imunolog-po ... la-u-krvi/

Tako je, ali zato skoro sve studije na osnovu kojih se prave nacionalni planovi za treću dozu ili koje govore o efikasnosti vakcina mere antitela.

Dovoljno je da se klikne na tag ANTITELA ispod navedenog članka i krene sa čitanjem članaka.

A evo i ovde https://www.b92.net/zdravlje/vesti.php? ... id=1938703 gde se kaže da efikasnost mere merenjem količine antitela.

Ostaje mogućnost da sve te studije koriste tu skupu metodu za merenje svega i svačega, ali nešto ne verujem

Vrh