Šta je novo?

Epidemija CoViD-19

Da li ćete se vakcinisati i kojom vakcinom?

• Da - Sinopharm

Glasovi: 32 10,1%
  • Da - Sputnik V

Glasovi: 25 7,9%
  • Da - Pfizer-BioNTech

Glasovi: 81 25,6%
  • Da - bilo kojom dostupnom vakcinom

Glasovi: 49 15,5%
  • Da - AstraZeneca

Glasovi: 23 7,3%
  • Da - Moderna

Glasovi: 2 0,6%
  • Nisam siguran sačekaću još

Glasovi: 44 13,9%
  • Ne želim da se vakcinišem

Glasovi: 60 19,0%

• Ukupno glasača
    316
Your proficiency level isn't what you think it is, either. ;) The word 'feasible' is doing a lot of work here, or as one infamous member here would say - "it could be, but not necessarily so." And I doubt any serious intelligence agency would leak their findings to the general public so easily. Cheers xx

P.S. https://en.wikipedia.org/wiki/Weasel_word ... such as "British spies".

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=854450#p854450:uvqrpkzd je napisao(la):
chiko » Ned Maj 30, 2021 11:19 pm[/url]":uvqrpkzd]
Stavove jesam korigovao, ali treba kvalitetnija analiza i argumenti od toga sto ti pruzas.
Ne, uopste te nisam zbog toga pitao. Niti bih mislio o tebi drugacije samo na osnovu toga da li si menjao stavove na ovoj temi.

Zanimalo me je samo generalno, da li si osoba koja je u stanju da koriguje neki stav nekad. Posto ovde ima nekih koji nisu.

Ja sam korigovao nekoliko, msm iz ove teme. Ranije sam govorio da Kovid ima smrtnost 1%, sad kazem 3%. Takodje, kada sam otkrio da su vakcine donirane/ davane stranim drzavljanima zato sto su bile pred istekom, pozdravio sam taj potez. Verovatno ima jos nesto, morao bih da se prisetim.

No to me je samo zanimalo, da li korigujes stavove nekad.

Mada jesi imao poteskoca da priihvatis da je preko 200 miliona sirom sveta ostalo bez prihoda zbog Kurone. Tek iz 3. pokusaja ti je uspelo.No dobro, bolje ikad nego nikad.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=854454#p854454:2fe7lfb4 je napisao(la):
DanMrmota » 30 May 2021 10:29 pm[/url]":2fe7lfb4]Your proficiency level isn't what you think it is, either. ;) The word 'feasible' is doing a lot of work here, or as one infamous member here would say - "it could be, but not necessarily so." And I doubt any serious intelligence agency would leak their findings to the general public so easily. Cheers xx

P.S. https://en.wikipedia.org/wiki/Weasel_word ... such as "British spies".
Well, I tend to very much doubt The Times would quote a non-existing source - in fact, they should have at least two, according to their own standards. Not a tabloid... That could also do some serious damage to their relations with the government, let alone credibility. Sounds like a conspiracy theory to me...

Panto, pusti Zoomera, vidiš da samo voli da dobacuje... Bez ikakvih pravih diskusija i doprinosa.

@Bender
Gde sam ja tvrdio da milioni nisu ostali bez posla zbog korone.
Ajd nadji post.

Stavove korigujem, ali retko, kada dodjem do nekih sustinskih novih podataka.
Npr ne bavim se da li je 1 ili 3%, i slicno, jer to nista sustinski ne menja, SMRTNOST JE ZNACAJNA!
Ili da li je 200 ili 100 miliona ostalo bez posla, MNOGI SU OSTALI BEZ POSLA!
Kapiras razliku u pristupu.

Kod tebe je osnovni problem sto se hvatas za nebitne detalje, ne vidis sliku globalno, ne vidis sumu od drveta.
A i brate sklon si teorijama zavere, evo taj podatak da je 200 miliona ostalo bez posla, odmah povezujes sa globalnom zaverom milionera, uopste ne uzimajuci celokupnu sliku, van ovog prvog podatka.
Koji su njihovi interesi da se kockaju za zdravljem stanovnistva, sa mogucom veoooma ozbiljnom optuzbom (verovatno dozivotnom) ako se dokaze, sta je sa ovim drugim milionerima, kojih je vise i koji gube novac, jel oni to samo nemo gledaju, sta je sa lekarima, jel su i oni potkupljeni (njih 90%) da ucestvuju u toj zaveri itd...

A ti meni nađi post gde sam ja rekao da je 200 miliona ostalo bez posla zbog neke zavere.

To si ti sam iskonstruisao. 1000 puta ponavljaš iste fekalije, da bi mene provocirao, a druge koji misle isto kao ja srozavao. Ti ne razgovaraš, ti se javljaš samo da bi pod**bavao druge i održavao rasprave. I u tim svojim manipulacijama i konstrukcijama na kraju sam sebe doguraš do stadijuma gde ti iskreno, najiskrenije sebe ubediš da sam ja to izgovorio i da ja verujem u to.

Nađi ti lepo meni post gde sam ja rekao da postoji zavera da se ljudi drže bez posla pa mi se onda javi za dalju diskusiju. Do tad odskoči.

Hvala Pantografe, ti si jedini koji je odgovorio na pitanje i pokazao da zna Engleski. Sada bar za tebe znam da su izvori informacija kojima imaš pristup dovoljno široki.

Inače, situacija u većini zemalja koje su najviše odmakle u vakcinaciji se pogoršala. Izuzeci su Izrael, SAD, Malta i San Marino, gde je situacija mirna.

UAE, Sejšeli, Maldivi, Bahrein, Čile, Britanija su sve zabeležile rast broja novoobolelih, i pored činjenice da UAE i Sejšeli imaju 10% više vakcinisane populacije od Izraela. Praktično sve zemlje gde je masovno korišćena Sinopharm vakcina sada imaju rast novozaraženih. Međutim, slučaj Britanije govori u prilog tome da ni Pfizer i AZ nisu baš toliko efikasne protiv indijskog soja.

Da ne davim sa preciznim brojkama, situacija uopšte nije ružičasta, tako da i u Srbiji je očigledno moguć nov talas, jer su nam svi pokazatelji prirodne i vakcinalne prokuženosti ispod nivoa gorenavedenih zemalja.

Sasvim je jasno da će i nadalje biti oboljevanja. Između Ane Brnabić koja govori o "dostizanju kolektivnog imuniteta" i američkih naučnika koji kažu da je kolektivni imunitet nedostižan, ja više verujem ovim drugima. Sve dalje zavisi od nas - kako ćemo živeti. Opcija koja nam se otvara je ova:

Život kao pre pandemije neće više biti moguć

Austrijski virusolog Kristof Stajninger ocenio je da život kakav je bio pre pandemije korona virusa neće više biti moguć. Stajninger je, u izjavi bečkom dnevniku "Prese", ukazao da se tokom primene epidemioloških mera promenila se i psihologija ljudi.

"Nećemo nikada više prihvatiti da neko unese virus gripa u bolnice ili da desetine hiljade ljudi koji nisu vakcinisani, niti izlečeni od korone, ili testirani, mogu jedni pored drugih biti na koncertu. U takvim situacijama se više nećemo dobro osećati", naglasio je ekspert Medicinskog univerziteta u Beču.

On polazi od toga da će stanovništvo morati da se navikne na "nove mere", da vodi život koji u mnogome podseća na raniji život. "Samo vakcinom nećemo moć ida držimo pod kontrolom pandemiju", upozorava Štajninger.

Virusolog kaže da je, po pitanju vakcinacije, još dug put pred Austrijom, jer je za sada svega deset odsto stanovništvo potpuno imunizovano. "Na tom putu moramo da računamo na nove mutacije, koje mogu zaobići vakcinu. Nalazimo se u trci, u kojoj možda nećemo pobediti, iako sa vakcinama imamo ispravan instrument u rukama", rekao je Stajninger.

Za održivu borbu protiv pandemije, smatra, potrebni su i "drugi stubovi", i ističe da su potrebni rutinski testovi za pristup određenim mestima, ali i utvrđivanje nivoa antitela, kako bi se više saznalo o statusu imuniteta stanovništva.

On je uveren da će obaveza nošenja maski još dugo ostati, pre svega u oblastima gde nije moguće držati distancu i gde je teško kontrolisati da li je neko vakcinisan, izlečen ili testiran, kao što su taksi, hoteli, ili javni prevoz.

Dakle, postoji jasan izbor: vratite nam stari život nazad uz rizike koje nosio/nosi, ili - "nova realnost". Ili-ili. Sve je stvar izbora, tj. slobode. Trećeg nema, žao mi je. Možete da se opirete tome do mile volje, da se pozivate na navodni razum, ali u osnovi je robovanje strahu, koje sa razumom dodirnih tačaka nema.

Ljudi su pohrlili u kafice. Sigurno cemo imati novi talas.
Medjutim, kakva je situacija u Madjarskoj?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=854329#p854329:1pwnc4sb je napisao(la):
Zuma » Ned Maj 30, 2021 3:32 pm[/url]":1pwnc4sb]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=854313#p854313:1pwnc4sb je napisao(la):
mariks » 30 May 2021 12:42 pm[/url]":1pwnc4sb]Eto, zuma ostao bez reci kada je napokon saznao da je realnost drugacija nego sto pise na internetu :)
Kad čitam kako vi vidite "realnost", bilo kod nas bilo u svetu, ne znam da li bi se pre trebalo smejati ili plakati. Problem je što bi maltene svaku pojedinu tvrdnju trebalo ispravljati, a gomilu stvari kao u školi tumačiti od samih osnova pa naviše, što je potpuno nemoguće postići. Bez osnovnog ali ipak dovoljno širokog fonda znanja je vrlo teško voditi smislen dijalog, a pogotovo ne neki koji ima izgleda da se brzo (ili ikada) završi. Ako je OVO što vaša ekipa priča makar i blisko našem tipičnom razmevanju kako stvari u svetu zaista funkcionišu, onda nam se zaista ne piše dobro kad jednog dana zaista budemo morali da se do kraja otvorimo i na razne načine integrišemo u taj svet.

I u vezi toga, ovo sad već definitivno moram da pitam, jer od toga zaista puno zavisi.

1. Može li svako od vas da jasno kaže da li zna engleski tako da LAKO i bez pomoći raznih prevodilačkih programa čita dugačne tekstove?

2. Koliko vremena prosečno dnevno (ili nedeljno) provedete informišući se na stranim portalima? Mislim na stvarne vesti, ne na chat, socijalne kontakte preko društvenih mreža, tabloide, ogovaranje poznatih, serije, filmove i slično.

3. Koliko često pročitate neki duži tekst?

4. Da li preskačete neke postove kod forumskog dijaloga koji pratite, a koji ima dugačak niz poruka i ne baš trivijalan niz argumenta koji se logički nastavljaju jedan na drugi? Tako da jedan ima smisla samo ako ste zapamtili one prethodne, tj kontekst u kome se nalazi?

Od ovoga sasvim bukvalno zavisi da li u nekim složenijim forumskim temama gubimo vreme ili ne.

A da ja tebe pitam nesto :)

1. Kada si poslednji put izasao iz kuce i pricao sa nekim uzivo, druzio se (to je ono kad sretnes pravog coveka i pricas sa njim bez tastature i monitora)

2. Benderovo pitanje. Kada si poslednji put promenio neki stav umesto da siris dezinformacije da bi sebi dokazao nesto?

3. Koliko cesto pises neki kratki tekst?

4. Koliko dnevno provodis vreme napolju socijalizovajuci(druzeci) se sa drugim ljudima i slusao sta drugi ljudi prozivljavaju?

5. Da li ti je glavni izvor informacija o zivotu internet?

btw cestitam na 28oj pohvali

Dakle da zakljucimo po tebi:

Korona je toliko opasna da ubija sve pred sobom tako da ne smemo izaci napolje ali srecom nije toliko opasna kao sto moze da bude pa cemo nazalost preziveti dok ne bude neki jaci virus gde ce nam se sva ova neodgovornost i neznanje obiti o glavu. Svaki mediji koji izvestavaju koliko skupljaju mrtve po podu je merodavan ali ti isti mediji kada prenesu da se mrtvi ne skupljqaju po podu nije merodavan. Imunizovani jesu i prelezani ali ne u tolikoj meri kao i vakcinisani jer se ne zna koliko su popili virusa dok se sa vakcinama zna iako velik procenat ljudi ne razvije imunitet vakcinacijom cak i u vecoj meri nego prirodnim prokuzavanjem. Ceo svet je stao, ekonomija propada, luksuzne stvari se ne prodaju pa sta ako neke industrije beleze ogroman rast u prihodu i ako se ponesto i proda i ako neko zaradi zbog ove pandemije i ako se luksuzne stvari prodaju vise nego ikad. Ne smemo ici na posao da ne umremo, a to sto mislimo da je korona bezazlena to gazde ratni profiteri hoce tako jer je njima bolje da radimo pa da umremo nego da sedimo kuci i umremo od gladi jer nemamo primanja. Kafici ce nas sve ubiti i cinjenica je da cemo imati 10 talas iako se brojke smanjuju. Bankarska kriza 2008me je teorija zavere, ona se uopste nije ni desila i ekonomija je tad procvetala iako je mali broj ljudi zaradio, te su teorije zavere da neko zaradjuje u doba pandemije.

Da li sam nesto propustio?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=854469#p854469:3tta5ma5 je napisao(la):
chiko » Ned Maj 30, 2021 11:53 pm[/url]"
Kod tebe je osnovni problem sto se hvatas za nebitne detalje, ne vidis sliku globalno, ne vidis sumu od drveta.
A i brate sklon si teorijama zavere, evo taj podatak da je 200 miliona ostalo bez posla, odmah povezujes sa globalnom zaverom milionera, uopste ne uzimajuci celokupnu sliku, van ovog prvog podatka.
Koji su njihovi interesi da se kockaju za zdravljem stanovnistva, sa mogucom veoooma ozbiljnom optuzbom (verovatno dozivotnom) ako se dokaze, sta je sa ovim drugim milionerima, kojih je vise i koji gube novac, jel oni to samo nemo gledaju, sta je sa lekarima, jel su i oni potkupljeni (njih 90%) da ucestvuju u toj zaveri itd...

Sumu od drveta ne vide prokovidisti. Npr ovde na forumu po meni jedino si ti od prokovidista merodavan jer imas "svoje" doktore koje slusas i ostali mediji i doktori te ne zanimaju, radis ono sto pricas tj vakcinisao si se samo nisam ukapirao stav da li po tebi trebamo izaci iz kuce?

Interesa je mnogo. Kome je bilo u interesu da izazove krizu 2008me i ceo svet baci na noge ili se to jednostavno nije desilo? Niko ne tvrdi da je korona nastala zbog bogacenja odredjenih ljudi (mozda u kini) ali je definitivno prenapumpana kako bi neko zaradio i izvukao maksimalan profit sto dokazuju svakodnevnim nebuloznim merama. Ko gubi novac nebitno je, u svakoj krizi neko gubi novac neko dobija, a to sto su izgubili vratice sa kamatom kroz godinu dana, ne kontrolisu oni ceo svet. Kojih 90% potkupljenih lekara kad je do skoro samo 60% bilo vakcinisano plus malo malo neki lekar na tvu tvrdi kako je panika nepotrebna sve dok nisu zabranili takve izjave.

Evo samo neke teorije zavere koje su se u medjuvremenu ostvarile:

- Virus je moguce prelezati
- Kovid pasosi su uvedeni
- Virus ce biti tu sa nama i u narednim godinama
- Ne testiras, nemas zarazene (kao npr sada u amerikama)
- ostalo cemo dopunjavati kako se bude ostvarivalo.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=854394#p854394:2vctyzc1 je napisao(la):
Zuma » 30 Maj 2021 20:30[/url]":2vctyzc1]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=854373#p854373:2vctyzc1 je napisao(la):
solecar » 30 May 2021 06:46 pm[/url]":2vctyzc1]Ne baca se ništa. Ono što je pred isticanjem roka, u dobroj meri se seli na gastro odelenje, pa narod to na kraju kupi po većoj ceni. takođe, ono što ne ide na gastro odelenje, zna i da ostane na rafovima i posle isteka roka, pa ko kontroliše rok, on neće kupiti, a ko ne kontroliše, samo će uzeti sa rafa i ubaciće u korpu. Naravno, ovo ne znači da je to u većini, već da ima i toga, u šta sam imao prilike da se lično uverium više puta. Dalje, ljudi ne mogu da jedu više nego što jedu, ali mogu da prave zalihe sa daleko više robe nego što im je potrebno za normalno funkcionisanje. čak i kada uzimaju da imaju u rezervi.
Da, i ljudi posle tu robu koju su prvo kupili u većim količinama polako potroše umesto da kupuju novu. Pa ukupna kupovina tokom dužeg perioda nije bitno veća, sem ako nešto bace. Ali mi smo previše siromašni da bi bacanje bila toliko masovna pojava da ima bitnog ekonomskog i profitnog značaja. I plus se ta panika u kupovanju masovnije desila samo jednom, u samom početku kad se nije znalo da li će radnje kasnije biti dobro snabdevene. Gde je tu bitan profit koji bi bio objašnjenje za zaradu koja po vama kompenzuje očigledne gubitake zbog silnih poremećaja proizvodnih i transportnih tokova u svetu tokom epidemije? I to u većini privrednih grana, da bi u velikoj većini tih grana vlasnici imali zaradu, pa zbog toga ne bi imali interesa da se bune oko tobožnjeg globalnog "pozorišta" u vezi korone? Nemojte mi pričati o sitnicama, o ceni jabuka, pijaci, li o ponekom zaboravljenom soku kome je istekao rok. Kad znamo recimo koliko je bila smanjena potražnja nafte (što je indikator globalne privredne aktivnosti) tokom korone. Kako se iz tako smanjene potražnje i proizvodnje magično stvorio toliki profit, proširen na toliko velikih privrednih grana da baš niko od velikih igrača (koji ustvari gube novac) ne provali laž sa koronom koja ustvari "nije opasna"?
1. Kada se uzme vremenski period od 100 godina, normalno da ukupna kupovina nije bitno veća.

2. Nije tačno da je masovnije kupovanje i stvaranje zaliha bilo zbog straha da radnje neće biti dobro snabdevene, nego zbog izjava predsednika, i mera koje su donošene. Kada god je predsednik izjavljivao da će biti zatvaranje na dve nedelje, tako je sledećeg dana nastajao haos u marketima, plus oni dani kada je trebao da počne višednevni policijski čas, kao i prvog dana posle toga.

3. Ljudi su i pored tih nakupovanih zaliha nastavili da kupuju svakodnevno. Ko god je izlazio napolje i išao u nabavku, dakle imao kontakta sa realnim svetom, mogao je da se lično uveri u to. Ja verujem da i dan danas ima ljudi imaju dobar deo tih zaliha, a da normalno kupuju u marketima. Ovo je samo moja pretpostavka, isto kao što je tvoja pretpostavka da su ljudi prvo potrošili te kupljene zalihe, pa tek onda nastavili da kupuju novu robu. Eto, sad imaš još jednu priliku da naučnim metodama dokažeš da to tvoje nije pretpostavka, nego činjenica.

4. Proizvodni i transportni poremećaji su nastali zbog enormno povećane potražnje robe. Ko god je naručivao online, mogao je da se uveri da se kod nekih čekalo i po nedelju dana na isporuku robe. A normalno je da nisu svi mogli da proizvedu u rekordno kratkom roku robe u tolikoj količini, da je bude više nego što su građani uzimali.

5. Nije uopšte u pitanju zaboravljeni sok na rafu sa isteklim rokom, nego drugi proizvodi, i nije da su baš zaboravili. To ne znači da nešto ne promakne, ali kada imaš desetak pilića sa isteklim rokom, ne može se baš reći da su zaboravili. I ne, nisu samo pilići.

6. Nemoj ni ti nama da pričaš o ceni nafte, kada se vrlo dobro znalo da je samo tokom lockdown-a bila smanjena potražnja, jer su se ljudi daleko manje kretali kolima.

7. Videli smo kako su veliki igrači gubili novac, i kolikoj meri, da danas eto, imamo nove milijardere.

8. To što neki tvrde da korona nije opasna, ne znači da to svi tvrde. To što ima onih kojima nijedan odgovor osim „korona je izuzetno opasna i vreba iza ćoška“, nije validan, ne znači da su svi drugi u krivu i da negiraju njeno postojanje ili ga smatraju smešnim virusom. To što neko kaže da može normalno da se živi, i da se bude oprezan (poštovanje mera), ne znači da je taj neko neodgovoran, i da taj neko apriori trči po kafićima, korona žurkama, gužva se u sportskim halama, ide na svečana otvaranja i sl.

Evo live update putovanja ako nekoga interesuje.

Kolega je u hrvatsku usao samo sa papirom da je bio pozitivan na antigenskom testu pre 2 meseca tj prelezao koronu.

U Bosni nisu trazili nista.

Kuma od kolege su vratili sa hr-slo granice pre nedelju dana. Imao je nas PCR test i u hrvatsku je usao normalno medjutim na slovenskoj granici su mu rekli da ne priznaju nase testove i da mora PCR da uradi u hrvatskoj.

U Grckoj trenutno i sa PCR testom svakoj testiraju brzim antigenskim. Kako ce to funkcionisati kada krene sezona videcemo. Navodno moze i sa dokazom o prelezanoj koroni.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=854533#p854533:21z0lp2f je napisao(la):
Пантограф » Pon Maj 31, 2021 10:37 am[/url]":21z0lp2f]Dakle, postoji jasan izbor: vratite nam stari život nazad uz rizike koje nosio/nosi, ili - "nova realnost". Ili-ili. Sve je stvar izbora, tj. slobode. Trećeg nema, žao mi je. Možete da se opirete tome do mile volje, da se pozivate na navodni razum, ali u osnovi je robovanje strahu, koje sa razumom dodirnih tačaka nema.
Ovo pokazuje da je Zuma bio u pravu, vi razmisljate binarno, 0 ili 1, kapacitet vam je 1 bit.
Ne da ima treceg, nego ima i tri milionitog izbora.

Zivot je u stvari pun nijansi sive, tako da postoji citav niz mera izmedju ove 2 krajnosti ili/ili, i tako ce biti uradjeno i sa korona merama.
Cak ce i nijansa sive, tj tezina mera da se menja dinamicki sa vremenom u skladu sa epidemioloskom situacijom.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=854557#p854557:19srd01p je napisao(la):
mariks » Pon Maj 31, 2021 12:24 pm[/url]":19srd01p]Sumu od drveta ne vide prokovidisti. Npr ovde na forumu po meni jedino si ti od prokovidista merodavan jer imas "svoje" doktore koje slusas i ostali mediji i doktori te ne zanimaju, radis ono sto pricas tj vakcinisao si se samo nisam ukapirao stav da li po tebi trebamo izaci iz kuce?
Naravno da treba izaci iz kuce, ne vreba korona iza svakog coska.
Cak stavise pozeljno je, jer se pojacava imunitet.

Evo samo neke teorije zavere koje su se u medjuvremenu ostvarile:

- Virus je moguce prelezati
- Kovid pasosi su uvedeni
- Virus ce biti tu sa nama i u narednim godinama
- Ne testiras, nemas zarazene (kao npr sada u amerikama)
- ostalo cemo dopunjavati kako se bude ostvarivalo.
Jos jedna teorija zavere koja se ostvarila:
- Kupus je poskupeo.

chiko":1hpvxm9j je napisao(la):
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=854533#p854533:1hpvxm9j je napisao(la):
Пантограф » Pon Maj 31, 2021 10:37 am[/url]":1hpvxm9j]Dakle, postoji jasan izbor: vratite nam stari život nazad uz rizike koje nosio/nosi, ili - "nova realnost". Ili-ili. Sve je stvar izbora, tj. slobode. Trećeg nema, žao mi je. Možete da se opirete tome do mile volje, da se pozivate na navodni razum, ali u osnovi je robovanje strahu, koje sa razumom dodirnih tačaka nema.
Ovo pokazuje da je Zuma bio u pravu, vi razmisljate binarno, 0 ili 1, kapacitet vam je 1 bit.

Zivot je u stvari pun nijansi sive, tako da postoji citav niz mera izmedju ove 2 krajnosti ili/ili, i tako ce biti uradjeno i sa korona merama.
Cak ce i nijansa sive, tj tezina mera da se menja dinamicki sa vremenom u skladu sa epidemioloskom situacijom.
Ovo pokazuje da je Bender bio u pravu, jer je on to odavno govorio, među prvima, da je između, ali eto nije član ekslkluzivnog kluba, pa se to njegovo ne računa. Naravno i još neki su to govorili, ali eto i to se iz pomenutog razloga nije računalo.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=854596#p854596:k5oprarh je napisao(la):
chiko » 31 May 2021 01:40 pm[/url]":k5oprarh]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=854533#p854533:k5oprarh je napisao(la):
Пантограф » Pon Maj 31, 2021 10:37 am[/url]":k5oprarh]Dakle, postoji jasan izbor: vratite nam stari život nazad uz rizike koje nosio/nosi, ili - "nova realnost". Ili-ili. Sve je stvar izbora, tj. slobode. Trećeg nema, žao mi je. Možete da se opirete tome do mile volje, da se pozivate na navodni razum, ali u osnovi je robovanje strahu, koje sa razumom dodirnih tačaka nema.

Е, али ти ниси читао пажљиво, јер цитирани аустријски Хер Професор више уопште не говори о "корона мерама", него и о будућим "грип мерама", тј. о трајној промени која наступа услед извршених промена у психологији људи (""Nećemo nikada više prihvatiti da neko unese virus gripa u bolnice...").

А то, у нијансама сивог, да живите наредних пола века, можете ако хоћете, али то није мој избор. И неће опстати то, пашће као зрела крушка.

Mozes ti da zelis sta hoces, ali takav je zivot.
Evo i ja sam zeleo da budem kapetan na belu ladju, na Lemansko jezero...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=854600#p854600:3s6khdj4 je napisao(la):
solecar » Pon Maj 31, 2021 2:51 pm[/url]":3s6khdj4]
chiko":3s6khdj4 je napisao(la):
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=854533#p854533:3s6khdj4 je napisao(la):
Пантограф » Pon Maj 31, 2021 10:37 am[/url]":3s6khdj4]Dakle, postoji jasan izbor: vratite nam stari život nazad uz rizike koje nosio/nosi, ili - "nova realnost". Ili-ili. Sve je stvar izbora, tj. slobode. Trećeg nema, žao mi je. Možete da se opirete tome do mile volje, da se pozivate na navodni razum, ali u osnovi je robovanje strahu, koje sa razumom dodirnih tačaka nema.

Ovo pokazuje da je Bender bio u pravu, jer je on to odavno govorio, među prvima, da je između, ali eto nije član ekslkluzivnog kluba, pa se to njegovo ne računa. Naravno i još neki su to govorili, ali eto i to se iz pomenutog razloga nije računalo.
E pa u tom slucaju bravo za Bendera.
Jos malo pa cemo da ga primimo u exluzivni klub, ako nastavi u tom pravcu.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=854603#p854603:3iolzocv je napisao(la):
chiko » 31 May 2021 01:57 pm[/url]":3iolzocv]Mozes ti da zelis sta hoces, ali takav je zivot.
Evo i ja sam zeleo da budem kapetan na belu ladju, na Lemansko jezero...
Фино, довођење орвелијанских тенденција у контекст домаће комедије. То је увек била здрава основа. Да убацимо неку доскочицу из Маратонаца?

Неподношљива лакоћа потчињавања. Како је лако владати!

Ima jedna stvar koja je kupovana masovno i sigurno je barem 80% bačeno - KVASAC

Ostalo što smo kupovali ima duži rok trajanja i nije se bacilo.

Opet, nisam ja kriv ljudima što kupuju više nego što im treba i što padaju na marketinške fore po supermarketima (to nije samo vezano za koronu, ali vrv te fore još više pale u kriznim situacijama)

Kad je kriza, nova godina i sl. , ljudi kupuju na tone, da se figurativno izrazim, ne obazirući se na to koja je cena, jer se boje da koliko god da kupe, nekako im bude malo, i može da zafali. Za kvasac mogu da se složim, iako ga ja držim u zamrzivaču, pa mu tako produžim malo život, mada ga toliko i ne konzumiram, pa ga ni ne kupujem često.

Vrh