Šta je novo?

Epidemija CoViD-19

Da li ćete se vakcinisati i kojom vakcinom?

• Da - Sinopharm

Glasovi: 32 10,1%
  • Da - Sputnik V

Glasovi: 25 7,9%
  • Da - Pfizer-BioNTech

Glasovi: 81 25,6%
  • Da - bilo kojom dostupnom vakcinom

Glasovi: 49 15,5%
  • Da - AstraZeneca

Glasovi: 23 7,3%
  • Da - Moderna

Glasovi: 2 0,6%
  • Nisam siguran sačekaću još

Glasovi: 44 13,9%
  • Ne želim da se vakcinišem

Glasovi: 60 19,0%

• Ukupno glasača
    316
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=847466#p847466:29mdavxl je napisao(la):
Bender Rodriguez » Čet Maj 06, 2021 10:51 am[/url]":29mdavxl]Njima je u ovom slučaju samo ekonomija bitna. A i 3.000 din je lep način da se kupi još par hiljada glasača. Pogotovu penzosa ili onih koji ne znaju za bolje.

"ekonomija" uglavnom znaci njihova zarada

Zamislite, živimo u kapitalizmu. A kapitalizam je profit first. OMG.

Sta se kliberis? Pa znamo mi to vec.
Ti i Zuma ste ti koji biste da drzite ceo svet pod staklenim zvonima i krpama jos 10 godina jer vas "ne zanima ekonomija".

U Nemačkoj nemaju ni slobodne izlaske već su u lokcdownu ali im država daje besplatno jedan antigenski test nedeljno a posle i PCR ukoliko je pozitivan antigenski. Neka živi slobodarski duh balkanaca za vjekova vjekov.

Vučko se jadan pogubio u ideologijama, toliko ih je izmenjao i izvrteo da više ne zna koga podržava i u čemu...

Slabi ljudi pribegavaju ideologijama i predifinisanom pristupu svetu. Potrebna je hrabrost da uzimaš sve što ti je servirano a ne zađeš u avaks ustanovobraiteljske vode.

A ako bi se slušali ti, Zuma i ostatak ekipe, bila bi potrebna hrabrost i da čovek izađe napolje na sunce.

Čovečanstvo, tačnije deo čovečanstva, je bukvalno počeo da se boji sopstvene senke.

B92:
Сејшели, који су у потпуности вакцинисали преко 60 одсто свог становништва, усред пораста броја нових случајева заразе, поново уводе
Трећина активних случајева односила се на особе које су примиле две дозе вакцине, објавила је државна новинска агенција.
Сејшели, чија већина прихода долази од туризма, почели су да вакцинишу становништво у јануару кинеским вакцинама. Вакцине су им уступили Уједињени Арапски Емирати.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=xjiKJkhzg3o[/youtube]

Da bi on imao o čemu da ke... ovaj mislim da priča.

P.S.
Opala mu učestalost pojavljivanja na televiziji. Ranije je bilo dvaput nedeljno. Sad je počeo malo da zabušava.
Gubi trku sa Vučkom. (Mislim na onog velikog Vučka, najvećeg u Srbiji)

Ljudi u Srbiji su spremi da urade bilo sta za 3000din.
Narocito ono najlakse, da promene svoje misljenje.

Vlast je putem isprobavanja dosla do iznosa, do prave cene vecien u Srbiji. Sada znamo da je to oko 3000 din.

Mali lični izveštaj iz "provincije". Na gradskom groblju 4,5 umrlica, uglavnom od prošle godine, dobro tapacirane sejlotepom da ih ne skinu.

U samom gradu na skoro svakom ulazu berem po 4,5. Gradske oglasne table pune.

Sent from my M2007J3SG using Tapatalk

Zašto se toliko borite protiv vakcina? Svima valjaju samo nama ne. U zapadu svi zadrti samo Srbenda zna da će Amer i Kinez da ga sterilišu ako primi vakcinu?

Prosto mi je fantastična količina neinformisanih i zlonamernih ljudi koji svojom glupošću ulivaju drugima nepoverenje.

Sve antivaksere u kućni karantin i neka se je** i oni i njihovi stavovi u svojim kućama.

Mi koji smo preživeli kovid, a i izgubili bližnje zbog istok smo itekako svesni koliko Korona može biti zeznuta bolest kada te iz bolnice skinu sa kiseonika i pošalju kući pošto nisi dovoljno težak pacijenat i nemaju mesta za tebe.

Ne znam za druge, ali ja nisam antivakser, vakcinisam sam Sputnjikom a prvu prijavu sam podneo još u februaru.

Ali mi toliko idu na Šeklera ovi što, sve koji se još uvek nisu vakcinisali, utrpavaju u antivaksere i teoretičare zavera... da ću uskoro da počnem da ložim antivaksere samo njima u inat. Da vidim koliko će još da histerišu.

Pogotovu što se plasira ta neka priča kako su Srbi loši, nedisciplinovani, nezahvalni, neće da se vakcinišu... a imamo jednu od najboljih stopa i zastupljenosti vakcinisanja do sada.

Zašto onda virus i dalje opstaje? Pa lepo. Zato što je manipulisana mutirana abominacija koja se toliko proširila po svetu i toliko mutirala da više nikad ništa neće moći da je iskoreni. I kad to nije uspelo ni 50 uspešnijih država od nas, neće ni Srbija.

Vreme je da počne da se kapira da kao što antivakseri prave karijere lupetajući protiv vakcina, tako i ovi razni (poput gospodina u rečenici iznad) prave karijere i imidž lupetajući protiv svakog ko se još uvek nije vakcinisao.

Mislim da dotični nema herca da javno i glasno pita ''zašto se Jelena Karleuša naglo predomislila i vakcinisala?'' nego koristi generalizaciju i time opanjkava mnogo mnogo širi spektar ljudi, da mu ova narcisoidna divljakuša ne bi poslala plavu kovertu sa pozivom na sud.

Iskreno, zaključao bi ih oboje (sa još par ljudi) u neku od onih Reality show kuća/imanja i ostavio ih da se glođu i kidaju mesec dana. Pošto mi je pun kufer više, i nje i njega i svih njihovih sledbenika na obe zaraćene strane.

Највеће антиваксерство је тренутно у Кини, где огромна већина сматра да више нема потребе да се вакцинише - а имаће, чим реше да отворе земљу, јер ће им букнути епидемија. Читајте мало шта има по свету, а не одмах "глупе Србенде". Мислим, јесу ли и у Тутину Србенде, тамо је најслабији одзив у земљи?

Upravo tako.

A ako se dobro sećam - ispravite me ako grešim - najveći odziv za vakcine je upravo u - omraženom Beogradu koji uvek svi pljuju i krive za sve.

Ne mislim ja na karijerne AV nego na obične ljude.

Većina je do sada imala priliku da se prijavi i vakciniše ako želi, a preostali su neodlučni (za njih su 3k), oni koji ne umeju da se prijave, oni koji fizički ne mogu da odu da se vakcinišu, oni koji zbog zdravstvenih problema još ne mogu, oni koji žele X vakcinu ali je nema sada i onda najveća grupa - oni koji neće zato što će ih Gejts čipovati/Kinezi sterilisati itd...

Mislim da je sloboda govora fantastična stvar, ali sve što radimo sa sobom nosi posledice pozitivne i negativne.

Drugar se pazi kao oči u glavi da se je zarazi, na otvorenom masku nosi, neće da se vakciniše kaže ko zna šta sve ima u tome, a svaki dan prima dve doze insulina i neće ni da čuje da ide za vakcinu.

Dok takvi ljudi ne budu morali da idu na groblje na prepoznavanje drage osobe koja je skinuta sa aparata, kada budu videli da im i par dana nakon smrti izlazi voda iz pluća, da im je vilica vezana gazom zbog tube koju su imali onda će valjda shvatiti da ovo nije za zaje*******anciju i da se nisu rodili najpametniji.

Jel drugar ima neku autoimunu bolest zbog koje je u riziku od primanja vakcine?

A ako čovek nosi masku, pazi se, pridržava se mera... ja i dalje imam podjednako poštovanje prema njemu kao i prema nekome ko se vakcinisao.
Jer ako on nikog ne ugrožava svojim načinom života, onda nema šta ja da mu sudim, zameram, etiketiram i javno sramim.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=847533#p847533:a4v4uiwv je napisao(la):
bl3y4 » 06 May 2021 01:50 pm[/url]":a4v4uiwv]
Drugar se pazi kao oči u glavi da se je zarazi, na otvorenom masku nosi, neće da se vakciniše kaže ko zna šta sve ima u tome, a svaki dan prima dve doze insulina i neće ni da čuje da ide za vakcinu.
Takvih ima koliko hoćeš, to su, jednostavno, uplašeni ljudi. Znam više primeraka, i svi pronalaze najgluplje moguće obrazloženje zašto se ne vakcinišu (alergija na prašinu npr.). Tu nema pomoći - niti ćemo moći svi još dugo da budemo taoci njihovih strahova, moraće bar statistički da rizikuju (ako je vakcina ikakav realan rizik), jer, virus je tu da ostane.

MIslim da onaj ko nosi masku s enece zaraziti.
Ipak, ne mogu da izbegavam kontakte s ljudima toliko dobro i uvek, mada zelim.
Zato se i vakcinisah.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=847533#p847533:3sjcwfkq je napisao(la):
bl3y4 » Čet Maj 06, 2021 2:50 pm[/url]":3sjcwfkq]Ne mislim ja na karijerne AV nego na obične ljude.

Većina je do sada imala priliku da se prijavi i vakciniše ako želi, a preostali su neodlučni (za njih su 3k), oni koji ne umeju da se prijave, oni koji fizički ne mogu da odu da se vakcinišu, oni koji zbog zdravstvenih problema još ne mogu, oni koji žele X vakcinu ali je nema sada i onda najveća grupa - oni koji neće zato što će ih Gejts čipovati/Kinezi sterilisati itd...

Mislim da je sloboda govora fantastična stvar, ali sve što radimo sa sobom nosi posledice pozitivne i negativne.

Dok takvi ljudi ne budu morali da idu na groblje na prepoznavanje drage osobe koja je skinuta sa aparata, kada budu videli da im i par dana nakon smrti izlazi voda iz pluća, da im je vilica vezana gazom zbog tube koju su imali onda će valjda shvatiti da ovo nije za zaj*** i da se nisu rodili najpametniji.

Kolika je ta najveca grupa koja misli da ce ih Gejc cipovati i ko sve spada u nju? Ako izuzmemo antivaksere, ljude koje nece iz drugih razloga, ljude koji su prelezali itd... ti koji misle da ce ih cipovati su i veoma obrazovani ljudi, a i mislim da ih je veoma mali broj tako da taj pojam glupe Srbende misle da ce ih cipovati ne stoji... Evo i zena mog brata pricao sam vec, visoko obrazovana, trenutno magistrira i misli da ce umreti od korone dok je do skoro mislila da ce umreti i od vakcine (neproverene). Tek se pre nedelju dana vakcinisala prvom dozom. A ako se tvoj drugar toliko pazi i ne smeta mu, sto mu braniti bilo sta?

A kada neki prokovidista ode na groblje da oda pocast umrlima kojima nisu dozvolili lecenje jer je korona onda ce mozda shvatiti zasto i neki pojedinci ne zele da se vakcinisu. Gde su svi ti dusebriznici za druge bili do sada ili se samo plase da li ce biti respiratora za njih? Tako da manite se tih prica joj groblja, mrtvih je bilo i bice i pricati samo o jednima je bas neodgovorno. Mojoj zeni jos uvek ne dozvoljavaju da ode na kontrolu da joj daju novu terapiju iako joj je sve gore, jos uvek stoji ono moze samo ako je doveze sanitet. Kontraproduktivno je coveku pricati da je glupi Srbenda, neobrazovan, neinformisan dok strahujes za svoj zivot umesto da ga lepo zamolis da se vakcinise da bi tebi bilo lakse, a jos neproduktivnije je pricati da su svi glupe Srbende koji iz drugih razloga nisu jos vakcinisani.

Vrh