Šta je novo?

Epidemija CoViD-19

Da li ćete se vakcinisati i kojom vakcinom?

• Da - Sinopharm

Glasovi: 32 10,1%
  • Da - Sputnik V

Glasovi: 25 7,9%
  • Da - Pfizer-BioNTech

Glasovi: 81 25,6%
  • Da - bilo kojom dostupnom vakcinom

Glasovi: 49 15,5%
  • Da - AstraZeneca

Glasovi: 23 7,3%
  • Da - Moderna

Glasovi: 2 0,6%
  • Nisam siguran sačekaću još

Glasovi: 44 13,9%
  • Ne želim da se vakcinišem

Glasovi: 60 19,0%

• Ukupno glasača
    316
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=827493#p827493:38h6hbzh je napisao(la):
Bender Rodriguez » 01 Mar 2021 01:35 am[/url]":38h6hbzh]Ajmo (još) malo grafika. Ovaj put malo vedrijih.
Brojevi svakodnevnih novozaraženih u svetu, kao i umrlih, drastično opadaju već skoro dva meseca:

file.php
Tačno, mada treba uzeti u obzir da je to smanjenje uglavnom doprinos svega par zemalja u kojima je ono zasluga ili Januarskih lokdauna (UK i Evropa) ili opšte promene odnosa prema epidemiji zbog promene administracije (izbori u US). Dakle epidemija ne pokazuje nameru da se svuda smanjuje, čak ni u veoma zahvaćenim i zemljama kao što je Brazil, što bi recimo ukazivalo na visok stepen već postignute imunosti, nego se još uvek smanjuje samo tamo gde se preduzmu žestoke lokdaun mere protiv nje. A to je ključna razlika jer se se mora znati zašto se broj zaraženih smanjuje tamo gde se smanjuje.

Epidemija u svetu, umrlih, 2021.03.01.jpg

Ko je rešio da ubedi sebe da će epidemija sve da nas pojede, džaba da mu se okači i 100 grafika i činjenica, on će nastaviti da paniči i širi pesimizam.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=827540#p827540:lr1jq49k je napisao(la):
MC_ » Pon Mar 01, 2021 10:40 am[/url]":lr1jq49k]Da li se slazete sa ovim:

Utisak nedelje:

Пулмолог Дејан Жујовић, који је и сам прележао корону, сматра да неће доћи до побољашања ситуације са епидемијом до лета ове године.
“Доста смо научили о болести, лечимо је када неко дође на време. Ми, као друштво ништа нисмо научили за годину дана. Нисмо научили да постоје правила која би требало да важе, да треба да знате колико новца је отишло за вакцине, респираторе, да не треба да се фингирају трошкови болница. Болујемо од дечијих болести неколико деценија”, истакао је Жујовић.
Yeah yeah yeah... Srbi su jedini kojima je dojadila Kurona. Srbi su jedini koji su počeli da se opuštaju. Najgori smo na planeti. Treba nas zatvoriti. Bla bla...

Inače, sjajne fotke ima dotični doktor. Može na keca da se zaposli kao izbacivač na nekom od splavova. :kafa:
dr-zujovic-1-630x420.jpg

Pa da, doktor ima ruzne slike taj sigurno nema pojma

Ma ne, sve je u pravu. Srbi za godinu dana stvarno nisu ništa naučili.

Dobro je kad ostatak sveta jeste.

LOL

Svi popili prijave

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=N3fvqlxYdXk[/youtube]

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=827549#p827549:g20daiuh je napisao(la):
Bender Rodriguez » Pon Mar 01, 2021 10:59 am[/url]":g20daiuh]Ma ne, sve je u pravu. Srbi za godinu dana stvarno nisu ništa naučili.

Dobro je kad ostatak sveta jeste.

LOL

Sjajno kada je jedini argument WHATABOUTISM logika, i kada se svaka kritika drustva (dakle ne naroda vec vlasti+uredjenja) svede na "autosovinizam" vodenicu. Nema veze sto je izrice doktor koji nije izbijao iz crvene zone i zakacio virus pa je postao i invalid. Ma ne. Ima ruzne slike i jos pljuje Srbe.

Kritika vlasti i uređenja? Ne bih baš rekao. Izjavio je da Srbi nisu ništa naučili. Evo, priznajem, sve je u pravu.
A sad pravo na turneju oko sveta da i ostalima podeli lekcije na istu temu.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=827551#p827551:1z7ptfq4 je napisao(la):
vucko » Pon Mar 01, 2021 11:03 am[/url]":1z7ptfq4]Svi popili prijave
Pa ovo su oni što su isterani iz BIGZa. :lol:

Svirka-ispod-Brankovog-mosta-28022021-1.gif

Ahahahaha ala je njima lepooo... :lool:

Pa, meni ova pomama za zurkama i zahuktali turizam govore da nismo mnogo naucili.
LJudi i dalje trce na Kop da bi bili vidjeni (tzv Hop na Kop), umesto da sede kuci.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=827543#p827543:3ifxiqyz je napisao(la):
Zuma » Пон Мар 01, 2021 10:46 am[/url]":3ifxiqyz]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=827493#p827493:3ifxiqyz je napisao(la):
Bender Rodriguez » 01 Mar 2021 01:35 am[/url]":3ifxiqyz]Ajmo (još) malo grafika. Ovaj put malo vedrijih.
Brojevi svakodnevnih novozaraženih u svetu, kao i umrlih, drastično opadaju već skoro dva meseca:

file.php
Tačno, mada treba uzeti u obzir da je to smanjenje uglavnom doprinos svega par zemalja u kojima je ono zasluga ili Januarskih lokdauna (UK i Evropa) ili opšte promene odnosa prema epidemiji zbog promene administracije (izbori u US). Dakle epidemija ne pokazuje nameru da se svuda smanjuje, čak ni u veoma zahvaćenim i zemljama kao što je Brazil, što bi recimo ukazivalo na visok stepen već postignute imunosti, nego se još uvek smanjuje samo tamo gde se preduzmu žestoke lokdaun mere protiv nje. A to je ključna razlika jer se se mora znati zašto se broj zaraženih smanjuje tamo gde se smanjuje.

file.php
Ако је ово тачно, поставља се питање зашто су јануарски локдауни имали ефекта а нису новембарски када су у свим овим Европских земљама уведени и након тога се нису значајно мењали. Још мање ми је јасно како председнички избори и избори за Сенат у САД-е могу утицати на епидемију када се скоро све одлуке о мерама доносе на нивоу држава а не на федералном нивоу.
Више сам става да природни токови условљавају овакву "таласну" криву, како глобално тако и регионално, а да локдауни служе само да се ова крива мало уобличи да пикови буду мање изражени, што и јесте њихова суштина. Њихова улога се прецењује. Кад год падне број заражених то је као резултат локдауна, а ако не падне онда се ћути онда су криви они што не га поштују, а пошто једном мора пасти број заражених онда је "потврда" теорија жестоких поборника локдауна загарантована, без обзира што како време пролази тешки локдауни се све мање поштују.

Upravo. :D

Cela ta priča kako zatvaranja rade su na nivou onoga:

- Šta radiš to?
- Pa prskam protiv krokodila.
- Pa što prskaš kad ovde nema krokodila???
- Pa to ti kažem! Nema ih zato što prskam!

:lool:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=827547#p827547:1fn9a11q je napisao(la):
Bender Rodriguez » 01 Mar 2021 10:55 am[/url]":1fn9a11q]Ko je rešio da ubedi sebe da će epidemija sve da nas pojede, džaba da mu se okači i 100 grafika i činjenica, on će nastaviti da paniči i širi pesimizam.
Od kad je to pokušaj da se uvek daje realan prikaz, nezavisan od raznih agendi, manipulacija i političkih interesa jednak paničenju i širenju pesimizma? Dosadilo mi je da se narod posmatra kao bezumna st*** koja ni u kom slučaju ne zaslužuje da zna šta se događa, nego se zatrpava samo onim što pospešuje interese onih na vlasti ili omiljene teorije o tome kako svet "zaista" izgleda onih koji nisu na vlasti. Sama osnova demokratskog društva i države su izbori, a izbori su smešna farsa ako oni koji biraju nemaju predstavu šta se događa. Na osnovu čega bi pobogu onda trebali da biraju? Gledanjem u pasulj? Posetom proročišta u Delfima?

Trudim se da u prvoj fazi ne razmišljam u kategorijama pesimizma i optimizma. Objektivna realnost je takva kakva jeste, pa prvo TO moramo da znamo. Pa tek ONDA možemo (delimično) postati subjektivni i emotivni kad biramo šta treba povodom takve realnosti treba uraditi.

Još iz utiska nedelje, Žujović

On smatra, da na upad Mirsada Đerleka na konferenciju za novinare Skupštine slobodne Srbije treba uzvratiti istom merom.

“On ne razume finoću, persiranje, argumente, samo svoj nivo energije, a to je napad”.

Žujović smatra da to što je Srbija lider u regionu, pa i u Evropi, po vakcinaciji ne sme da bude zasluga samo jednog čoveka koji se stalno ističe, već zajednički napor mnogih ljudi i službi u Srbiji:

“Kakve on veze ima sa vakcinacijom. Je l’ ima ustavna ovlašćenja? To rade službe koje su odgovorne za nabavku vakcina”, rekao je Žujović i naveo da Srbija ima vakcine različitih proizvođača jer je pristala na uslove koje druge zemlje nisu želele da prihvate.

“Nemačkoj ne bi bio problem da nabavi kinesku vakcinu. Ona stiže iz neke arpaske zemlje i u našoj nije registrovana, nema nikakve dokumentacije. Nije problem primanje kineske vakcine, već što to medicinsko sredstvo nije registrovano na tlu države Srbije. Fajzer, AstraZeneka jesu”, kaže Žujović i ističe treba da znamo informacije o obolelima i nabavci vakcina, kao i o izgradnji bolnice u Batajnici, a da ne budemo označeni kao neko ko zemlji želi loše.

izvor: Nova S

Vesić: Vikend pokazao da je Beograd bio u pravu kada je bio protiv novih restrikcija

Sve što se dogodilo za vikend samo je potvrdilo da sam bio u pravu kada sam govorio da nove restrikcije neće dati rezultate kada je u pitanju zaštita građana od virusa korona, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić

Prema njegovim rečima, u tržnim centrima i restoranima bilo je više ljudi na istom prostoru u kraćem vremenskom periodu, a primećeno je da je održano veoma mnogo privatnih okupljanja jer su ljudi koji nisu mogli da budu na javnim mestima prešli u stanove.

– Za vikend je Komunalna milicija rasturila više desetina žurki i okupljanja. Činjenica da su oni koji organizuju žurke nastavili to da rade, iako je skraćeno radno vreme, pokazala je da njih ne interesuje da li restorani rade do 14, 20 ili 22 sata. Oni će svakako kršiti mere nadajući se da neće biti uhapšeni. Tako da smo skraćivanjem radnog vremena kaznili obične ljude koji poštuju sve epidemiološke mere, kao i restorane koji rade po svim pravilima. Oni koji krše mere nastavili su da rade to isto jer njih radno vreme ne interesuje. Vidim da je organizator žurke na Sajmištu dobio tri meseca zatvora. Uhapšeni su organizatori žurke na Tašmajdanu. Oni treba da budu kažnjeni, a ne obični građani, ugostitelji, frizeri i svi drugi koji poštuju sve mere – objasnio je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je rekao da on lično i Beograd očekuju da privreda nastavi da radi već od danas do 20 časova, kako je bilo do vikenda, te da se radno vreme produži.

– Uvek ću ponavljati da trajanje radnog vremena ne utiče na broj zaraženih, već da li se mere poštuju ili ne. I, naravno, vakcinacija i revakcinacija. U Beogradu je već vakcinisano skoro 20 odsto, a revakcinisano preko 10 odsto punoletnog stanovništva, odnosno više od 275 hiljada građanki i građana. Posebno sam srećan jer jeu populaciji „75 plus” vakcinisano skoro 43 odsto ljudi, dok je u populaciji „65 plus” vakcinisano skoro 45 odsto građanki i građana. Nastavimo li ovim tempom, brzo ćemo doći u situaciju da se Beograd vrati normalnom životu, kao pre korone. Svi to jako želimo i zato sam posvećen tom cilju – rekao je Vesić.

izvor: studio B

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=827558#p827558:1qvpuibm je napisao(la):
Bender Rodriguez » 01 Mar 2021 11:21 am[/url]":1qvpuibm]Ma sve je to lažna Beogradska malograđanska kvazi elita...
Ne, to su ljudi koji sa pravom ne veruju zvaničnim medijima, pa se informišu na domaćem Internetu. Onda na njemu pročitaju da je sve ovo zavera duboke države, da korona nije gora od gripa, da su administrativne mere protiv virusa samo način da moćnici na mala vrata uvedu kontrolu naroda, da su maske atak na slobodu ličnosti a ne zaštita sebe i slabijih od sebe, da je čitava epidemija samo iskonstruisan način da farmaceutska industrija zaradi, da su vakcine totalno neproverene, maltene sredstvo masovnog trovanja naroda, da se priprema globalno čipovanje, i još beskrajna serija takvih tvrdnji na koje smo potrošli godinu dana čak i ovde, na Beobuildu, gde bi trebalo da budu oni obrazovaniji i manje podložni takvim uticajima. A šta tek sve piše na drugim portalima? I onda ljudi sa gornje slike, ali i mnogi drugi, prosto i logično zaključe da NJIH niko neće tako maltretirati i varati, pa se onda ponašaju tako kako se ponašaju: Žurke, nikakva zaštita gde god ih neko na to ne natera, i svega 15% prijavljenih za vakcinisanje čak i posle godinu dana svetske pandemije i, za sada, 16.000 mrtvih Srba.

I ko je onda za to kriv? Vlast? Očigledno, ponekad krivi i ponekad za pohvalu, ali ko JOŠ? I krivice i zasluge su na više strana. Jer ovi na slici, a i mnogi drugi, ne veruju vlastima, pa svoje ponašanje ne prilagođavaju onome što pričaju vlasti. Pa onda, ko drugi preostaje kao dodatni krivac, jer su slušali savete iz te grupe? Oni koji pišu po Internetu ovo što sam gore naveo, zar ne? Ko bi drugi? Pa kako posle svega nazvati NJIH?

Danas sam i ja čipovan Astrom na Starom Gradu...sasvim sam siguran da na opštini Zvezdara nešto ne funkcioniše kako treba..jer je cela moja uža familija dobila poziv sa starog grada dan posle nove prijave.

Inače, na Starom Gradu imaju Astru i Sinofarm.

Sve je prošlo ok..malkoc neorganizovano u momentima ali za divno čudo narod se sam organizovao kod čekanja...

Sent from my iPhone using Tapatalk

To je zato što će uskoro prvu dozu dobiti svi koji su se prijavili (sem ako su tražili baš samo jednu vrstu koje pritom trenutno nema). Prosto, uskoro ćemo iscrpeti sve Srbe koji žele da se vakcinišu (bar za sada ?), pa zato sad pozivaju sve. Zato, ko želi, neka se prijavi, jer više neće dugo čekati.

Bulbuderac pre je do toga da je na Starom Gradu i Vračaru vakcinisan najveći broj građana pa sada ima mesta za ostale.

kada bih u teoriji mogao da ocekujem fajzera u beogradu, ako sam u relativno mladoj kategoriji

vucko":90qlaadi je napisao(la):
Bulbuderac pre je do toga da je na Starom Gradu i Vračaru vakcinisan najveći broj građana pa sada ima mesta za ostale.
Da da skroz je moguće da je do demografije...ipak je najveći procenat starijih ovde.

A kažem za Zvezdaru samo zbog majke koja se prijavila među prvima i spada u ugroženu kategoriju.

Zuma":2v3jxeel je napisao(la):
To je zato što će uskoro prvu dozu dobiti svi koji su se prijavili (sem ako su tražili baš samo jednu vrstu koje pritom trenutno nema). Prosto, uskoro ćemo iscrpeti sve Srbe koji žele da se vakcinišu (bar za sada ?), pa zato sad pozivaju sve. Zato, ko želi, neka se prijavi, jer više neće dugo čekati.
Slažem se...verovatno će u narednom periodu raditi samo revakcine...baš me zanima kako će da motivišu ostale da bi se barem probližili nekom značajnijem procentu...ako ne onda je sve uzalud.

Inače ja skroz nisam očekivao poziv...niti sam bio ozbiljan prilikom prijave jer sam preležao Covid još u decembru...ali eto isti dan dobih poziv.

Izabrao sam Modernu iz razloga što je nemaju i Astru jer je svi kritikuju...

P.S.

U pravu je Zuma. Neće bre ljudi da se vakcinišu. Eno, stoje ambulate i punktovi za vakcinacije prazni. Stalo, niko više ne dolazi.
Počeo RFZO da zove redom na kuće, mole, kume... Al ne vredi! Neće banda pa to ti je! Odoše svi na Zlatibor i Kopaonik da luduju u klubovima! :evil:

Untitled.jpg

:kafa:

I jedna bonus slika:
B92.jpg

Mislim da se zadnjih dana histerise i da su uveli ovo skracivanje vremena do 2 vikendom upravo da bi se uterao strah u narod da bi se vakcinisali, u protivnom prete poostravanjem mera. Kad narod prestane da se vakcinise ON ne moze da se hvali rezultatima po svetu
Ocekivano od njih :kafa:

Uuu tu ce tek narod da se odusevi.

Video sam sad za besmislene neradne dane tokom Sretenja koliko se zaposlenima nije radilo. Maltene sve sto nije drzavna sluzba je radilo. Sto i ne cudi. Ljudima je preko glave vise ove paralize i propadanja.

Godinu dana sakate i otezavaju ljudima odlazak na posao, pa onda sam posao i zaradu, pa povratak sa posla, pa rekreaciju... i onda posle "e a sto ste tako nervozni?" i "ju vidi svi rade za Sretenje..." Ma nee, nego ce da cackaju zube zavaljeni u drzavnu fotelju ko vi...

Vrh