Šta je novo?

Epidemija CoViD-19

Da li ćete se vakcinisati i kojom vakcinom?

• Da - Sinopharm

Glasovi: 32 10,1%
  • Da - Sputnik V

Glasovi: 25 7,9%
  • Da - Pfizer-BioNTech

Glasovi: 81 25,6%
  • Da - bilo kojom dostupnom vakcinom

Glasovi: 49 15,5%
  • Da - AstraZeneca

Glasovi: 23 7,3%
  • Da - Moderna

Glasovi: 2 0,6%
  • Nisam siguran sačekaću još

Glasovi: 44 13,9%
  • Ne želim da se vakcinišem

Glasovi: 60 19,0%

• Ukupno glasača
    316
I ja sam samo ovlaš pročitao plan imunizacije, ali su državni službenici od posebnog značaja za funkcionisanje države tu negde u vrhu prioriteta.

NAREDBA
O SPROVOĐENJU VANREDNE PREPORUČENE IMUNIZACIJE PROTIV COVID-19
("Sl. glasnik RS", br. 155/2020)

I

Radi suzbijanja širenja zarazne bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2 sprovodi se vanredna preporučena imunizacija protiv COVID-19 na celoj teritoriji Republike Srbije.

II

Imunizacija se sprovodi vakcinama prema propisanoj dokumentaciji, uz pisanu saglasnost primaoca, prema dostupnim vrstama i količinama vakcina tokom trajanja epidemije, odnosno do prestanka epidemije na teritoriji Republike Srbije.

III

Imunizacija se organizuje i sprovodi u nadležnim zdravstvenim ustanovama, kao i ustanovama van zdravstvenog sistema čiji zaposleni odnosno korisnici predstavljaju prioritetnu grupu, uz koordinaciju Nacionalnog koordinacionog tima za sprovođenje imunizacije protiv COVID-19, a prema Stručno-metodološkom uputstvu za sprovođenje vanredne preporučene imunizacije Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".

IV

Ova naredba stupa na snagu danom objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".

Evo, našao sam operativni plan i tu nema ni reči o političarima.

http://www.batut.org.rs/index.php?content=2162

Imamo one tri faze...

Фаза 1а.
1. Запослени у здравственим установама са највишим ризиком од настајања или преношења инфекције (обухват до 3% популације)

2. Запослени у домовима за стара лица и другим установама социјалне заштите

Фаза 1б: Старије узрасне групе становништва

...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=813018#p813018:1a8py6lh je napisao(la):
chiko » 17 minutes ago[/url]":1a8py6lh]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=813006#p813006:1a8py6lh je napisao(la):
astrodule » Čet Jan 14, 2021 12:11 am[/url]":1a8py6lh]Po kom osnovu se političari vakcinišu?
Pa da bi dali primer, vidis koliko ima ovih antivaksera, i ostalih youtube strucnjaka.
Potpuno podrzavam, da se svi ministri, poslanici i vlada prvi vakcinisu.
Takodje i rukovodstvo opozicionih stranaka.

Jer da nisu hteli da se vakcinisu, onda bi pitali "a zasto se vi ne vakcinisete tim otrovnim vakcinama?".
Cudan smo mi narod, nikada nam ne valja.

Može ako se donese takva uredba. Ja takvu uredbu nigde nisam video.

I da, slažem se da se jedan deo vakcina treba odvojiti za javne ličnosti koji bi promovisali primanje vakcina, ali napišite to u zakonu, a ne da se svodi to na "daj mi 10-ak vakcina da se vakcinišemo pred kamerama, a daću i Rasimu, on je kul i uvek je uz nas"

Potpuno si u pravu Dule, oni su u drugoj fazi, na osnovu preporuka - Druga faza imunizacije, član 7. A Rasim je 100% na neku foru zaposlen u nekoj zdravstvenoj ustanovi. Pitanje je kako se Vulin ufurao?

Naravno, ništa to ne čudi. Ovde je zakon mrtvo slovo na papiru kada je Vlast u pitanju.

Da sam novinar, ja bih ih smarao sa takvim stvarima.

Mnogi imaju nemoć da izvode iole logične zaključke zato što pomešaju razne stvari i onda zato što postoji ogroman profit farmaceutskih kompanija i što postoji lobiranje kod država za kupovinu određenih vakcina izvodi se pogrešan zaključak da su vakcine loše.

Koji je interes recimo Fajzera da napravi vakcinu koja je loša i od koje će se umirati? Da se to desi, pa niko lud neće uzimati njihovu vakcinu pored ostalih vakcina. Šta više, verovatno bi ljudi prestali da koriste i vijagru (za koju ne vidim da se iko ikada bunio, a siguran sam da ima mnogo veće nuspojave)

Isto kao i one teorije o zlatnoj milijardi. Interes celog sistema je potrošnja i povećavanje korisnika a ne smanjenje istih. Inače, zna li neko uopšte koje vakcine od Kineza mi kupujemo jer svi govore kineske bez navođenja proizvođača?

Valjda Sinovac. Sino-vac. A moze i Si-Novac.

Inace ne mora farmaceutska kuca da napravi vakcinu od koje ce se umirati. Moze da napravi i vakcinu koja ce morati da se obnavlja do kraja zivota ili da se kombinuje s drugin lekovima da bi radila.

Eto na primer lekovi za Multiplu sklerozu rade tako. Ili ces doveka da ih placas i koristis ili ces da se odjavis sa sveta u najgorim mukama. A onda procitas nedavno da je neka manja kompanija pronasla jedinjenje koje moze da obnovi mijelin i time pocne da leci MS. I onda usledi tisina gde se odjednom sve to "zaboravi". Skloni se u fiokicu.

Kao sto se sklone one vesti o novim metodama i lekovima koji lece odredjene vrste kancera. Kao sto se skloni prica kako se Magic Johnson izlecio od HIVa. Kao sto se skloni prica kako pojedini bogatasi u 90im godinama izgledaju nepromenjeno vec trecu deceniju. I tako dalje...

Jbg, kao sto gospodin ispod lepo kaze:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=8CTeLy3Ujxc[/youtube]

Inace, znam znam... sad sam ja u rangu Alexa Jonesa i antivaksera. Ok,kako god ko zeli. Naredjao sam xy "titula" pa cu prihvatiti i te.

Samo kazem da bi bilo interesantno da se malo ispitaju tokovi i epilozi svih tih otkrica i vesti o novim terapijama, lekovima, sredstvima... Uglavnom to bude po istom sablonu: tim entuzijasta dodje do revolucionarnog otkrica; onda se to objavi na sva zvona po svim medijima; onda se vremenom zaboravi i zanemari, kao puj pike ne vazi...; i na kraju kad neko pita "ok a sta bi s onom malom kompanijom sto je napravila to i to?" dobije se informacija "a pa njih su kupili neki od ovih velikih multi-naci kompanija". A kad se pita sta bi sa tim revolucionarnim okricima, dobije se odgovor "radimo na tome".

I tako vec 30,40 godina. Ljudi dosli do nivoa gde mogu da prave istinski AI, skoro pa da citaju misli, dobrano se ulazi u kvantnu fiziku koja postaje bukvalno kao magija (quantum entanglement i slicno), onaj ludak lazni samaricanin hoce da naseljava Mars i ugradjuje cipove u glave... a ovamo kao ne zna se kako da se replicira koktel lekova protiv HIVa napravljen pre 30 godina ili kako da se reverzira proces koji dovodi do toga da se imuni sistem okrene protiv tela i jede mijelin...Ma vazi. :kafa:

Minvajl, u zadnjih godinu dana farmako industrija samo u SAD namlati trocifreni broj dodatnih milijardi (i od prodaje i od drzavnih pumpanja) a podignu cene na cak 245 lekova.

I onda posle pitanja i cudjenja "a sto su ljudi tako sumnjicavi? o.O " Da, zaista, i ja se pitam... :kafa:

Kineska vakcina koju su stavili u prijavi je SinoPHARM, koja mislim da se valja i u Dubaiju. Na Wikipediji imate detaljno o tome kako nisu nikome još dostavili papire o efikasnosti.

meni je intetesanto to sto tamjan ima bio-hemiska svojstvo da ,,čisti,, vazduh u zatvorenom prostoru.
Maksimalni domet mera smanjenje kontaminiranosti vazduha svodi se na maske i tu je kraj. Nema cak ni informacije da ljudima u kuci sem provetravanja moze pomoci i paljenje tamljana, mire i sl.
Cemu to precutkivanje šta sve moze pomoci u ovakvoj nevolji, bez obzira na verske obojenosti.
:roll:

Pa OK, i takva vakcina koja mora se unosi doživotno je bolja od mogućnosti zaraze i smrti.Naročito ako se tragične nuspojave mnogo retko pojavljuju imajući u vidu kolika je smrtnost kod ugroženih delova populacije.

Ne sporim ja uopšte to da tamo neko uzima veliki profit - na žalost, tako je. Sporim tvrdnje da ćeš pre oboleti zbog vakcine nego od kovida-19 kada se ne bi vakcinisao.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=813151#p813151:2ewfq6xk je napisao(la):
boca-ica » 4 minutes ago[/url]":2ewfq6xk]meni je intetesanto to sto tamjan ima bio-hemiska svojstvo da ,,čisti,, vazduh u zatvorenom prostoru.
Maksimalni domet mera smanjenje kontaminiranosti vazduha svodi se na maske i tu je kraj. Nema cak ni informacije da ljudima u kuci sem provetravanja moze pomoci i paljenje tamljana, mire i sl.
Cemu to precutkivanje šta sve moze pomoci u ovakvoj nevolji, bez obzira na verske obojenosti.
:roll:
Kako to tamjan čisti vazduh? Može neki rad o tome?

Ajd... koliko se secam sa Diskaverija ima antiseptičke osobine , odavnina se koristi za razne namene na primer kao ,,vodica,, za ispiranje usta kad neko ima ranice, upale ...
Jbg. nisam farmaceut ali je vrlo logicno da je odavnina bilo problematicno da se veliki br. ljudi okupi u zatvorenom prostoru a da bude što manje rizika ...
Gotovo sve stare kulture - vere ,,dim ,, od nekih biljnih proizvoda su uspešno koristili u te namene ne samo zbog lepog etericnih mirisa vec i zbog antiiseptičkih osobina
Eto, mozda neko to i bolje objasni

Patrijarha i vladike ne vidim da je spasao.

Crkve jesu ble utočište od kuge, ali onaj ko je zarazan je bio očigledan i takvima sigurno nisu dozvoljavali da uđe u crkvu.

Najlakše je zaštititi se od bolesti (napraviti karantin) gde si zarazan tek kada imaš simptome.

Bilo bi zanimljivo videti kako se svet ponašao za 1918-20 za vreme Španskog gripa.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=813160#p813160:2rmflmng je napisao(la):
boca-ica » Čet Jan 14, 2021 3:17 pm[/url]":2rmflmng]Ajd... koliko se secam sa Diskaverija ima antiseptičke osobine , odavnina se koristi za razne namene na primer kao ,,vodica,, za ispiranje usta kad neko ima ranice, upale ...
Jbg. nisam farmaceut ali je vrlo logicno da je odavnina bilo problematicno da se veliki br. ljudi okupi u zatvorenom prostoru a da bude što manje rizika ...
Gotovo sve stare kulture - vere ,,dim ,, od nekih biljnih proizvoda su uspešno koristili u te namene ne samo zbog lepog etericnih mirisa vec i zbog antiiseptičkih osobina
Vidis, kada nesto napises, onda bi trebao da dokumentujes, a ne "ja verujem", ili "gledao sam na televiziji".
Znaci, ako mislis tako, onda bi trebalo da se zainteresujes i pronadjes strucne radove od ONIH KOJI ZNAJU, pa da ih procitas, ne moras sve da razumes, ali da vidis da su ozbiljni ljudi a ne Dejan Lucic.
I onda dodjes ovde na forum i objavis da tamjan cisti vazduh, i ostavis linkove i dobijes :kk:.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=813141#p813141:3p64dpd2 je napisao(la):
Bender Rodriguez » Čet Jan 14, 2021 1:57 pm[/url]":3p64dpd2]
Inace ne mora farmaceutska kuca da napravi vakcinu od koje ce se umirati. Moze da napravi i vakcinu koja ce morati da se obnavlja do kraja zivota ili da se kombinuje s drugin lekovima da bi radila.
Dobro, recimo Moderna namerno napravi vakcinu koja traje 6 meseci, da bi uzimali pare.

I onda dodju npr Rusi/Nemci/Francuzi/Kinezi ko god, i naprave najbolju mogucu vakcinu, koja radi ceo zivot, i oduvaju Modernu u istoriju.

Ili, su svi oni u "shemi", tj svi zajedno sinhronizovano prave vakcine koje namerno traju 6 meseci ???

Chiko vrlo smeo post direkto upucen meni :shock:
Ajd ovako
umesto tog traženog linka -argumenta
stavljam izvor - JA - :dil:
a ti ( kao mladji) ako sumljaš
daj argumente, izvore, linkove
da tamjan nema to svojstvo
:sesir:

Pa jeste
Ovde svako pa i ja ima pravo da
tvrdi da je istina sta god hoce
i da su 2+2=22
A ti dokazuj da tako nije
Al samo da ti kazem unapred da je to uzalud

Jer to je misljeLJe moje
:sesir:

@Chiko i vi sto mu lupate lajkice - ne znam koliko vam je poznato, ali ne bave se sve farmaceutske kompanije istim lekovima, terapijama i tehnologijama.

A ovaj Chikov kontrasko-skupstinski post je u rangu "a kako ti znas da Apple/Siemens/Huawei pravi svoje uredjaje tako da se kvare kad na svetu ima jos 30 drugih proizvodjaca?"

Pa da, ima ih 30 ali nisu svi mocni kao Apple, Siemens, Huawei.

Prekinite da pametujete i pravite se mutavi. Svake godine na videlo ispliva neka bljuvotina ili zlodelo koju je covek ucinio drugom coveku a vi se ovde sablaznjavate i iscudjavate kad se prica o farmaceutskim gigantima koji su jaci nego neke vlade i drzave.

Ne svirajte bre. Sta ste vi, bebe? Pa ne znate da se takve stvari rade? Okej, onda cu od sad pa nadalje da se ophodim prema vama kao prema bebama.

Evo, ja sumnjam u tamjan i kao dokaz navodim preminula crkvena lica koja su sigurno bila najizloženija tamjanu. Smrtnost tih visokoih crkvenih lica je za vreme ove epidmije veća nego u "normalnim" okolnostima, tako da za početak imam bolje argumente da tamjan nema nikakvu ulogu u suzbijanju epidemije ove bolesti.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=813160#p813160:c2fah6mp je napisao(la):
boca-ica » 14 Jan 2021 03:17 pm[/url]":c2fah6mp]Ajd... koliko se secam sa Diskaverija ima antiseptičke osobine , odavnina se koristi za razne namene na primer kao ,,vodica,, za ispiranje usta kad neko ima ranice, upale ...
Meni se čini da si to pomešao možda sa žalfijom? Ona se koristi za ispiranje usta, a i spaljuje se, odnosno "kadi" se i sa njom u nekim drugim kulturama. Pre će biti da si to video na Diskaveriju.

Vrh