Šta je novo?

Epidemija CoViD-19

Da li ćete se vakcinisati i kojom vakcinom?

• Da - Sinopharm

Glasovi: 32 10,1%
  • Da - Sputnik V

Glasovi: 25 7,9%
  • Da - Pfizer-BioNTech

Glasovi: 81 25,6%
  • Da - bilo kojom dostupnom vakcinom

Glasovi: 49 15,5%
  • Da - AstraZeneca

Glasovi: 23 7,3%
  • Da - Moderna

Glasovi: 2 0,6%
  • Nisam siguran sačekaću još

Glasovi: 44 13,9%
  • Ne želim da se vakcinišem

Glasovi: 60 19,0%

• Ukupno glasača
    316
Ima ljudi koj su preležali covid ,
sa lakšim oblikom ili ne tipičnom reakcijom , pa sad i ne znaju da su ga
,, preležali,, na nogama..

Da li je predvidjeno protokolom da se vrši obavezno testiranje pre vakcinacije ?
ili ce to utvrdjivanje morati da posebno plate po stavci - na lični zahtev - ?
:sesir:

Колико сам разумео неће тестирати на постојећи имунитет особе које буду примале вакцину чиме ће се огроман број вакцина протраћити и време потребно за колективну имунизацију драстично одужити

Надам се да грешим и да су се у међувремену предомислили

Па, у једном конкретном случају - старачки дом - знам да их тестирају (имали десетак оболелих, нула умрлих).

Kakvo je interesovanje za vakcinaciju, nama ce 500.000 doza biti i vise nego dovoljno.
Krenuli su da se prave spiskovi po zdravstvenim ustanovama, po principu sad za odmah, i sa nekim glupim pričama fajzer moze sada pa ko zna sta ce posle moci.

To je ako je verovati društvenim mrežama i Nestoroviću. Izgleda da država ne može da nabavi dovoljno vakcina pa joj odgovara da ti klovnovi šire histeriju protiv vakcina kako bi opravdali nesposobnost države. Džabe nam 5 vrsta vakcine ako sve zajedno nisu ni blizu dovoljne u količini da se makar ugrožene kategorije 2 puta vakcinišu.

Naravno da ne može Država da nabavi dovoljno vakcina JER VAKCINE MORAJU DA SE PLATE.

Zato i odgovaraju sve te priče koje i @Vučko pominje.

Ja ne mogu da vam objasnim koje je dno u pitanju kada lekari i medicinsko osoblje ne veruju u vakcinaciju!!!

Zato što se ''struka'' za poslednjih 9 meseci toliko puta nalupetala oko Kurone (ne mislim na domaćeg klovna Nestora i slične, nego i širom sveta) da više ni sami lekari ne znaju šta da misle. I ne krivim ih.

A i Kurona je mnogima postala biznis i igračka. Od medija koji masno zarađuju pumpajući histeriju i kontradiktorne naslove, preko proizvođača krpica, alkohola, rukavica i sličnog, pa sve do velikih korporativnih krokodila koji pre nego što su počeli da prave vakcine, su prodavali razne druge lekiće kao štap-i-kanap rešenja (Hlorokin, remdesivir, itd...)

Dakle desilo se opšte srozavanje velikog dela medicinske i uopšte, naučne struke. I kao što će čist policajac da počne da se gnuša i kloni svog kolege za koga zna da je postao ILI nekad bio prljav, tako i lekari više ne znaju kome i čemu da veruju.

Znam jednog izvrsnog lekara koji pati od multiple skleroze dugi niz godina. Skoro mu kažem da sam malo čituckao i pratio (kad čujem nešto novo, zaintrigira me da otkrijem i razumem kako radi) i video da su sad našli neko novo jedinjenje koje može da pomogne mijelinskom omotaču da se oporavi. I pitam ga jel čitao i šta misli o tome. On, koji inače drži farmakologiju u svom malom prstu (dakle nije šalabajzer, jer mora da zna lekove i za MS i za svoje pacijente) mi sam kaže ''ma vidi, oni (velike farmaceutske korporacije) kad bi hteli mogli bi da naprave lek za MS, to jest lek za značajnu reparaciju mijelinskog omotača. Ali to im se ne isplati. Više im se isplati da te ceo život drže na lekovima koji ti samo održavaju postojeće stanje''.

I ako sam do tada imao ikakvih sumnji u priče o Big pharmi i multi-naci farmaceutskim oktopodima, tada su nestale. Sve se bre prodalo i srozalo.

I pored svih ociglednih dokaza da je sistem (razuzdani kapitalizam) taj koji i dovodi do toga, urusavanja svega - i toga da ljudi budu statisticki broj na chartu odnosa ulozeno/dobijeno -
Masa je i dalje vise sklonija da veruje u sile iz senke i duboke drzave.

Sto i te kako odgovara upravnim odborima, interesnim grupama i lobistima istih kompanija i na kraju krajeva - sistema koji zdusno brane svi, pa i ljudi koji sheruju svakakvo smece po socijalnim mrezama i pozivaju na "budjenje". Paznja se skrece na drugu stranu, kao po obicaju. Kao nasi hrabri osvajaci skupstine proletos.

Mi kao zemlja cemo izgleda nastaviti u pravcu "pustanja niz vodu" stanovnistva i pored vakcina za koje para nemamo (imamo druge prioritete - kupovina socijalnog mira, spomenici, kule i priprema za izbore), vec ce biti kupovane i distribuirane na kasicicu prvo ugrozenim a onda probranim grupama, a ostali ce da jure imunitet krda na svedski nacin pa ko prezivi - prezivi. Brojevi ce da se steluju i dalje po potrebi, krizni stab ce da tvrdi da stanje redovno.

I tako nam do sada nije bio problem da gutamo sve, taman je dovoljan broj stanovnistva progutao servirane price od strane nadrilekara i avaks grupacija (preko drzavnih medija i portala) tako da i vrv nece biti guzve za vakcinu kao sto i pomenuse u postovima iznad.

Немамо паре за вакцине?

Не измишљајте, људи. После правите теорије на нетачним премисама.

Problem nisu pare jer su vakcine zapravo jeftine u odnosu na medicinske aparate već ograničeni proizvodni kapaciteti vakcine od kojih su većinu kupile bogate zapadne zemlje. Mi smo ove Pfizer dobili preko nečije američke veze da čisto vlast ima da maše njima i hvali se da je među prvima krenula vakcinaciju.

Па, да. Очекивано. Трећи свет ће добити своје до краја 2022, кажу.

Ne mislim da nemamo para. Para ima dovoljno za sve.

Mislim da im se ne daju pare za nešto što može da reši problem. Ovoj vlasti je epidemija nešto najbolje što može da se desi jer se ne priča i pravim problemima u zemlji (Kosovo, ekonomija, korupcija, zagađenje)

Objašnjenje za to što mase danas veruju i u šta treba i u šta ne treba se nalazi u istorijskim udžbenicima ALI i objavljenim dokumentima i arhivama prošlog veka.

Koliko ljudi danas veruje u doslovne i zadrte interpretacije religija i crkvi? Paa, ako ne računamo islamski svet, jako malo. Dakle ta kategorija ljudi beleži ogroman pad u zadnjih 100 godina. S druge strane, kategorija ljudi koji veruju u neke alternativne teorije iz domena geopolitike i sociologije, ILI prosto ne veruju ni u šta ali sumnjaju u neke zvanične priče... beleži ogroman rast.

Zašto? Kako? Pa lepo. Prvi svetski rat. Pojava i širenje komunizma i polarizacija sveta. Pa Drugi svetski rat. Pa hladni rat. Pa vakuum i dubioza nastali posle kraja hladnog rata. I na kraju, čuveni 9/11 koji je, nebitno šta ko mislio o njemu (o događajima tog dana) izuzetno mnogo izmenio naše živote (IT, bezbednosne službe i njihova paranoja, načini putovanja, terorizam kao dežurno strašilo ALI i dežurno opravdanje za sve).

Od 1910. do 2010. desilo se više dubioznih događaja i obrta nego u svih prethodnih 10.000 godina ''civilizovanog čovečanstva'' (msm otkako su počele prve zajednice i oblici država). I svake godine saznamo ponešto novo. 2010. saznamo šta se radilo i krilo 1960. 2015. saznamo šta se zataškalo 1965. I tako u nedogled.

A ljudi u međuvremenu, gledaju kako ovde i sada, u ovom sadašnjem trenutku, pohlepa i manija za moći i parama, prožimaju svaki aspekt društva. I kako se brišu neke stvari koje su nekad bile institucije. Neću sad da nabrajam koje,da ne pokrećem novu raspravu. Ali ne, ne mislim samo na naučne i medicinske institucije. Nego mislim na šire značenje tog pojma.

I naravno da će onda sve više ljudi da počne da postavlja pitanja i da sumnja. I naravno da će ta sumnja, kad je praktikuju milijarde ljudi, nekad da se prelije i tamo gde treba i gde ne treba. Ali dakle nije običan čovek kriv i odgovoran za to. Nego sva ona banda koja je činila sve i svašta svojoj ljudskoj vrsti i svojim narodima u periodu 20. veka i na početku 21. Tu mislim na zlotvore u svim državama i u svim oblicima.

Да, једино, више је ту банди било истовремено, а и сад је, па је тиме ситуација и гора.

Danas u Srbiju stiže još 19.500 vakcina"; "Plan da do kraja nedelje vakcinišemo 11.000 ljudi"

Beograd -- Očekuje se da danas u Srbiju stigne još 19.500 vakcina proizvođača Fajzer-Biontek, najavio je državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek.
Izvor: Tanjug ponedeljak, 4.01.2021. | 12:45

On je naglasio da je plan da se do kraja nedelje vakciniše oko 11.000 ljudi.

https://www.b92.net/info/vesti/index.ph ... id=1790526

Smešni su sa tim brojevima. Mada je jasno što to rade jer većina ljudi ne barata dobro sa brojevima, i sve preko 1000 im je teško za razumeti.

Koliko pratim, mi još nismo ni blizu da imamo 100 000 vakcina, a to je dovoljno za 50 000 ljudi. Da bi se stvorio kolektivni imunitet, potrebno je oko 70% ljudi da je ili preležalo virus ili da je vakcinisano.

Recimo da je odnos pola-pola, to znači da nama treba barem 2 000 000 vakcina.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=809980#p809980:11zzb7d1 je napisao(la):
Bender Rodriguez » Пон Јан 04, 2021 12:51 pm[/url]":11zzb7d1]
...

Od 1910. do 2010. desilo se više dubioznih događaja i obrta nego u svih prethodnih 10.000 godina ''civilizovanog čovečanstva'' (msm otkako su počele prve zajednice i oblici država). I svake godine saznamo ponešto novo. 2010. saznamo šta se radilo i krilo 1960. 2015. saznamo šta se zataškalo 1965. I tako u nedogled.

...
Малопре гледам "The Boys" s02e04, и сцена у колима, слушају музику....

након тога читам твој пост па ми се враћају речи из песме коју су слушали, препознаћеш сигурно:
Harry Truman, Doris Day, Red China, Johnnie Ray
South Pacific, Walter Winchell, Joe DiMaggio
Joe McCarthy, Richard Nixon, Studebaker, television
North Korea, South Korea, Marilyn Monroe
Rosenbergs, H-bomb, Sugar Ray, Panmunjom
Brando, "The King and I", and "The Catcher in the Rye"
Eisenhower, Vaccine, England's got a new queen
Marciano, Liberace, Santayana, goodbye
We didn't start the fire
It was always burning, since the world's been turning
We didn't start the fire
No, we didn't light it, but we tried to fight it
Joseph Stalin, Malenkov, Nasser and Prokofiev
Rockefeller, Campanella, Communist Bloc
Roy Cohn, Juan Peron, Toscanini, Dacron
Dien Bien Phu falls, "Rock Around the Clock"
Einstein, James Dean, Brooklyn's got a winning team
Davy Crockett, Peter…

Нек дају по једну дозу ко Британци, и као што ће вероватно Немци, и завршили смо с овим у јануару.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=809922#p809922:10ge21u6 je napisao(la):
vucko » 04 Jan 2021 10:18 am[/url]":10ge21u6]To je ako je verovati društvenim mrežama i Nestoroviću. Izgleda da država ne može da nabavi dovoljno vakcina pa joj odgovara da ti klovnovi šire histeriju protiv vakcina kako bi opravdali nesposobnost države. Džabe nam 5 vrsta vakcine ako sve zajedno nisu ni blizu dovoljne u količini da se makar ugrožene kategorije 2 puta vakcinišu.
U dve covid bolnice upitnici govore da je oko 20 posto i manje lekara spremno da primi fajzerovu vakcinu. Nema veze sa nestorovicem i drustvenim mrezama. A drzava jeste nesposobna odnosno nije toliko nesposobna koliko je tokom leta svesno lagala o broju vakcina. Prave sad akcione planove za vakcinaciju a korona svakog dana "vakcinise" 20 puta vise ljudi nego sto ce oni stignu za mesec dana

Доста сте били оптимисти :D

Matt Hancock says he is 'incredibly worried' about super-infectious South African coronavirus mutation 'which could beat vaccines'

Matt Hancock today revealed he is 'incredibly worried' about the highly-infectious South African coronavirus mutation which top experts fear could scupper Britain's vaccine roll-out.

The Health Secretary warned the variant — which has already been spotted in the UK — posed a 'very, very significant problem'.

His comments came after one of the Government's coronavirus advisers yesterday claimed there was a 'big question mark' over whether any of the current wave of jabs could protect against the mutant strain...

https://www.dailymail.co.uk/news/ar...tious-South-African-coronavirus-mutation.html

Mali off:

Primećujem u Maksiju neka poskupljenja. Ko veli teško im protekla prošla godina pa moraju sad da nadoknade teške gubitke i minuse. Ljudi su baš malo kupovali hranu za vreme epidemije, pogotovu za vreme svih zaključavanja i/ili perioda kad ništa nije radilo posle 17h. A još je gora situacija bila u martu i aprilu, kad su horde prolazile pored radnji širom Srbije a nisu htele ni da pipnu higijenska sredstva.

Ne zna se šta je prošle godine više propalo na policama prepodobnog Deleza. Da li voće, povrće, grickalice i meso... ili možda papiri, ubrusi, alkoholi, sapuni... :( Jadan Delez. :(

Talog društva. :blah:

Vrh