* Virus je napravljen u laboratoriji?
Nešto na šta je u jednom momentu sumnjala svaka živa osoba na planeti, za to ruku dajem i garantujem. Dakle svaka živa osoba, uključujući i naučnike, obaveštajne službe, doktore... (' ću da kačim linkove i citate ako treba, ako je neko kojim slučajem ''zaboravio'')
Što je i sasvim očekivano, jer smo dobili virus o kome niko ništa ne zna, odakle je potekao, šta ga ubija a šta ne. A brzo mutira, em je lako prenosiv em opasan (obično je ili-ili), vrućina mu ne može ništa a ni hladnoća mu ne može ništa, u stanju je da ubije mladog sportistu a da prođe kroz starca bez simptoma... Dakle dobili smo abominaciju nikad do sad viđenu u istoriji. I naravno da je svako ko uopšte zna šta je virus i laboratorija, u nekom momentu sumnjao da je veštački stvoren ili bar veštački evoluirao (da se tako izrazim).
I jedino što za sad drži tu teoriju okončanom je zaključak da sa njegovim RNK nije petljano. Tačnije, da nisu otkrivene nikakve manipulacije nad njim.
Što ne mora da znači da je time stavljena tačka na to, jer kako napreduju tehnologije za analizu virusa odnosno DNK i RNK, tako napreduju i tehnologije koje nad njima manipulišu. Samo kažem. Za sad je ta teorija ''u out-u''. Za sada.
* Kovid nije teži od gripa?
Zavisi kako se uzme, kako se prave statistike, kako se računaju smrti i teški slučajevi.
Najjači su mi ljudi i mediji koji kažu i pišu ''umrla žena od Koronavirusa! Imala je samo dijabetes, rak pluća i probleme sa hormonima!'' (ima arhivirano, pa ako treba iskopaću i okačiću i to) Pa čekaj tebra, doktor nEsam, ali mi osnovno znanje i logika govore da bi ta umrla da ju je uhvatio i stomačni virus, a kamoli Korona...
* Lokdauni su sredstvo represije i dikture, a kovid samo treba pustiti, pa će uskoro sam da stane?
Zatvaranja jesu sredstva represije i diktature, kojima se služe samo nesposobne vlade ili one koje prethodno puste da njesra naraste pa bi onda da naglo ispeglaju greške. Znaš šta su ti zatvaranja dragi moj Zuma? To ti je kao ono kad se kamion zaleti niz padinu pa ostane bez kočnica, pa vozač da ne bi usmrtio XY ljudi nego smanjio štetu i žrtve, zabije kamion u drvo ili ga naglo okrene da bi ga prevrnuo i kolko tolko brže zaustavio. Taj vozač, da je na vreme reagovao pravovremenim merama, ne bi došao u tu pozicju. E isto važi i za vlade. Ko na vreme i razumno reaguje, on nema potrebe za zatvaranjem.
A fala bogu pa naša vlada, iako smatram da se generalno relativno dobro nosi sa situacijom, nije imuna na ta lelujanja i granična ponašanja. Pa jednog meseca imamo ''ahahaha smešan virus ahahaa'' pa drugog ''moram da smislim nešto gore od sajma''. Pa onda opet ''ahahaha svi da se zarazite'' pa onda ''svi pod ključ''. I tako u krug i u krug.
Normalne osobe i vlade nemaju tolike aplitude i granična ponašanja (ono, ko granični poremećaj, osoba sklona ekstremima i manijama). Normalni gledaju dugoročno i reaguju na vreme. I ne zatvaraju ljude na 3 dana da bi preostala 4 pravili redove i redove i redove ispred radnji i pošti.
Kovid neće sam nestati, ali neće nestati ni sa zatvaranjima ni vakcinama. A ekonomija hoće. Ako se ovako nastavi.
* Vakcina će stići ko zna kad, pa je bolje da imunitet dobijemo bolešću jer nas to ionako čeka?
Prirodan imunitet je uvek bolji nego ove prve vakcine protiv nečega ovakvog što čovečanstvo do sad nikad nije videlo i iskusilo.
A vakcine neće skoro, jer se tek testiraju prve serije. A čak i da se danas napravi i potvrdi savršena vakcina, proces vakcinacije i održavanja vakcine će trajati mesecima. Što nastavlja da šteti ekonomiji, društvu i psihi ljudi.