Šta je novo?

Epidemija CoViD-19

Da li ćete se vakcinisati i kojom vakcinom?

• Da - Sinopharm

Glasovi: 32 10,1%
  • Da - Sputnik V

Glasovi: 25 7,9%
  • Da - Pfizer-BioNTech

Glasovi: 81 25,6%
  • Da - bilo kojom dostupnom vakcinom

Glasovi: 49 15,5%
  • Da - AstraZeneca

Glasovi: 23 7,3%
  • Da - Moderna

Glasovi: 2 0,6%
  • Nisam siguran sačekaću još

Glasovi: 44 13,9%
  • Ne želim da se vakcinišem

Glasovi: 60 19,0%

• Ukupno glasača
    316
Evo, ovo je primer kada svako ima 4m2, ali se nalaze preblizu. Da ne ulazim u to da 4m2 uopšte ne mora da bude kvadrat, već može da bude i pravougaonik od 8m x 0.5m. Potpuno nepotrebna rečenica u ovakvom kontekstu.

Mislim da je to zbog lokala, da bi znali koliko max ljudi moze u jednom trenutku da bude u njemu.

Brojke ionako nemaju smisla jer ne znamo ko kako zavodi smrt. Dal je neko umro uz koviljku ili sa koviljkom na primer........takodje ma kolko mazohisticka i bezobrazna bila vlast, sumnjam da iko uziva u zakljucavanju naroda i da je to neciji mokri san. Nego ne znaju sta drugo da rade, to im je najlaksa mera. Ali gube se pare tada za budzet, nema potrosnje........

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=757617#p757617:dngd8bzk je napisao(la):
kizami » 55 minutes ago[/url]":dngd8bzk]
Evo, ovo je primer kada svako ima 4m2, ali se nalaze preblizu. Da ne ulazim u to da 4m2 uopšte ne mora da bude kvadrat, već može da bude i pravougaonik od 8m x 0.5m. Potpuno nepotrebna rečenica u ovakvom kontekstu.

Mislim da je to zbog lokala, da bi znali koliko max ljudi moze u jednom trenutku da bude u njemu.

Jeste, ali je loša formulacija. Evo kako je to mnogo bolje definisano u meri za Beograd

U svim javnim zatvorenim prostorima, odnosno objektima, kao i u svim prodavnicama, ugostiteljskim objektima, baštama ugostiteljskih objekata i drugim objektima gde se vrši prodaja robe i pružanje usluga, ograničava se broj lica koja tu mogu biti istovremeno prisutna, tako da na svaka 4 m2 može biti prisutno jedno lice. Na ulazu u objekat, odnosno u baštu ugostiteljskog objekta mora biti jasno istaknuta površina i broj lica koja mogu biti istovremeno prisutna.

Naravno, opet dolazimo do toga da ovo sigurno nema ni 5% kafića u Beogradu (i u bašti mora da stoji obaveštenje), a da to niko ne kontroliše.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=757619#p757619:e0mv7bac je napisao(la):
Zion Williamson » 17 Jul 2020 14:04[/url]":e0mv7bac]Sumnjam da iko uziva u zakljucavanju naroda i da je to neciji mokri san. Nego ne znaju sta drugo da rade, to im je najlaksa mera.
Sumnjam da iko uživa u prebijanju demonstanata i bacanju bajatog suzavca na iste i da je to nečiji mokri san. Nego ne znaju šta drugo da rade, to im je najlakša mera.

Ja verujem da batinaši uživaju. Kao što dete debilnih roditelja uživa da bocka životinje, maltretira slabije i slično.

To su osobe koje ne znaju šta da rede sa slobodnim vremenom.

ima tu još jedna stvar - kada je neki policajac povređen, to podiže bes njegovih kolega i tada zaista uživaju u udaranju demonstranata jer su za njih svi oni isti. Isto je i na suprotnoj strani, dovoljno je da se vidi neki demonstrant povređen, ostatak mase gubi kontrolu i kreće odmazda.

Evo nama komunalne policije koja je i spremna i voljna da kontroliše poštovanje zaštitnih mera :lol:

Лажни полицајци наплатили малолетницима неношење маски

ПОЖАРЕВАЦ - Пожаревачка полиција поднеће кривичну пријаву тужилаштву против двојице мушкараца због сумње да су на једном игралишту у том граду, лажно се представљајући као полицајци, од двојице малолетника узели 200 динара и пет евра јер нису носили заштитне маске.

Потом су се аутомобилом „опел” удаљили у непознатом правцу, а полиција их је убрзо идентификовала и пронашла.

Осумњиченима се на терет ставља кривично дело лажно представљање, преноси Танјуг.

http://www.politika.rs/scc/clanak/45859 ... enje-maski

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=757609#p757609:3uqwdk71 je napisao(la):
astrodule » 17 Jul 2020 12:18 pm[/url]":3uqwdk71]
Zaista ne znam zašto moraju da komplikuju sa rečenicom

односно на свака 4 m2 може бити присутно једно лице
Šta to znači?
...
Obe stavke su potrebne jer su usmerene na različite subjekte. Jedno je naredba za pojedince, a drugo za menadžere raznih objekata. Naprimer, u objektu gde u proseku nema više od jedne osobe na svaka 4 m2, oni ipak mogu biti bliže od 1,5m ako se svi naguraju u jedan ćošak. Važi i u obrnutom smeru. Čak i da ljudi unutar objekta žele da drže distancu od 1,5 to može biti fizički nemoguće, i to ne njihovom krivicom, ako je menadžer u objekt pustio više od jedne osobe na svaka 4 m2. Pa pojedinci onda ne bi mogli biti kažnjeni zbog nepoštovanja nečega za šta nisu sami odgovorni (jer na ulazu ne mogu znati koliko u nekoj većoj prostoriji ili zgradi ima ljudi). Dakle uslovi moraju biti nezavisno dati iako bi se matematički mogli izvesti jedan iz drugog.

Kako izgleda sada grafikon sa dnevnim brojem umrlih? Ovo opet lici na namestanje, svaki dan nesto oko 10-11 umrlih, kao da "nadoknadjuju" brojke koje su cuvali pre izbora. Isto i za broj novozarazenih.

Od te zvanične evidencije jedino što nije lažirano je broj primljenih na bolničko lečenje. Pri čemu je uslov za prijem da stanje primljenog pacijenata bude baš kritično ili da pacijent ima jake veze.
Tako da je bolje posmatrati grafik sa dnevnim brojem primljenih na bolničko lečenje. Taj grafik bolje oslikava realno stanje.

Najveci problem ove epidemije su oni koji sire bespotrebnu paniku, vecu nego sto je potrebno. Za mene je, kada je neko preterano veliki panicar, za bilo sta, mnogo veca bolest od Korona virusa...Takodje lenjiost, sujeta, dvolicnost, manipulatorstvo, sebicnost, bezosecajnost i jos mozda po nesto cega se nisam setio, smatram mnogo vecim bolestima od Covida19.

Za ozbiljnost jesam, ali za preteranu paniku nisam, to usudjujem. Jer takvi ljudi dodatno poremecuju sve. Ako mi nesto ide na nerve to su hronicni panicari, da tih tako nazovem.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=757658#p757658:ankohubs je napisao(la):
roland » 17 Jul 2020 03:45 pm[/url]":ankohubs]Od te zvanične evidencije jedino što nije lažirano je broj primljenih na bolničko lečenje. Pri čemu je uslov za prijem da stanje primljenog pacijenata bude baš kritično ili da pacijent ima jake veze.
Tako da je bolje posmatrati grafik sa dnevnim brojem primljenih na bolničko lečenje. Taj grafik bolje oslikava realno stanje.
Problem je i što kad počne gužva oni otpuštaju lakše slučajeve da bi primili teže, pa ni taj broj ne znači puno. Doduše, pre toga bi nam značio bar nešto - kad bi smo ga znali. Ali ne znamo ni njega. Jer trenutno postoje četri bitno različite grupe zaraženih:

• - oni na respiratorima
    - oni u bolnicama kojima treba stalna nega ali nisu na respiratorima
    - oni u Areni i raznim prostorima tipa Sajmište kojima su tu više zbog izolacije i kojima treba tek povremena intervencija i to da im lekar bude blizu u slučaju pogoršanja
    - oni bolesni kod kuće
Krizni šta bi morao da nam dnevno saopštava sva četri broja, zajedno sa brojem onih koji su ozdravili, da bi mi o kretanju epidemije i njenoj ozbiljnosti znali bilo šta korisno. Isto kao i raspodelu po gradovima. Retko ko živi baš u "Srbiji", bez daljih detalja, a SVI žive u nekom mestu. Ne znam nikoga kome je kompletna adresa: "Pera Perić, Srbija". Kako onda ti podaci dovoljno opisuju bilo čije neposredno okruženje? Ali oni sada to ne rade, i NEĆE da rade, iako su ranije radili. Zato je sve to sa njihovim apelima i brojevima čista farsa čak i pre nego što dođemo do pitanja koliko su ti brojevi pouzdani. Da bi to uopšte bilo od značaja valjda prvo te brojeve treba da znamo? Dokaz falsifikovanja je već samo to kad nam ne kažu važan broj koji ZNAMO da imaju. "Birn" onda nije ni potreban. Nepostojeći podatak je falsifikat tačnog podatka budući da ga u oba slučaja podjednako ne znamo. Ako smo po mišljenju štaba nedorasli da znamo pravo stanje, kako onda mogu od nas tražiti da budemo odgovorni? Ako smo deca, onda smo deca. Ili smo odrasli? Treba da se odluče šta smo, pre bilo kakvih visokoparnih saopštenja i ispostavljenih zahteva.

Svako ima svoje dužnosti i obaveze. Ako se ne ispunjavaju svoje, ne može se to tražiti ni od drugih.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=757647#p757647:307tfpwj je napisao(la):
Zuma » 17 Jul 2020 02:49 pm[/url]":307tfpwj]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=757609#p757609:307tfpwj je napisao(la):
astrodule » 17 Jul 2020 12:18 pm[/url]":307tfpwj]
Zaista ne znam zašto moraju da komplikuju sa rečenicom

односно на свака 4 m2 може бити присутно једно лице
Šta to znači?
...
Obe stavke su potrebne jer su usmerene na različite subjekte. Jedno je naredba za pojedince, a drugo za menadžere raznih objekata. Naprimer, u objektu gde u proseku nema više od jedne osobe na svaka 4 m2, oni ipak mogu biti bliže od 1,5m ako se svi naguraju u jedan ćošak. Važi i u obrnutom smeru. Čak i da ljudi unutar objekta žele da drže distancu od 1,5 to može biti fizički nemoguće, i to ne njihovom krivicom, ako je menadžer u objekt pustio više od jedne osobe na svaka 4 m2. Pa pojedinci onda ne bi mogli biti kažnjeni zbog nepoštovanja nečega za šta nisu sami odgovorni (jer na ulazu ne mogu znati koliko u nekoj većoj prostoriji ili zgradi ima ljudi). Dakle uslovi moraju biti nezavisno dati iako bi se matematički mogli izvesti jedan iz drugog.

ja sam se upravo vratio iz prodavnice bas nasmejan. postujuci taj propis na vratima stoji da unutra na 450 kvadrata prodajnog prostora moze da udje 110 ljudi. u toj prodavnici je inace guzva kad ima vise od 10-15 kupaca

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=757692#p757692:ii6uo64w je napisao(la):
Zuma » Fri Jul 17, 2020 7:06 pm[/url]":ii6uo64w]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=757658#p757658:ii6uo64w je napisao(la):
roland » 17 Jul 2020 03:45 pm[/url]":ii6uo64w]Od te zvanične evidencije jedino što nije lažirano je broj primljenih na bolničko lečenje. Pri čemu je uslov za prijem da stanje primljenog pacijenata bude baš kritično ili da pacijent ima jake veze.
Problem je i što kad počne gužva oni otpuštaju lakše slučajeve da bi primili teže, pa ni taj broj ne znači puno. Doduše, pre toga bi nam značio bar nešto - kad bi smo ga znali. Ali ne znamo ni njega. Jer trenutno postoje četri bitno različite grupe zaraženih:

• - oni na respiratorima
    - oni u bolnicama kojima treba stalna nega ali nisu na respiratorima
    - oni u Areni i raznim prostorima tipa Sajmište kojima su tu više zbog izolacije i kojima treba tek povremena intervencija i to da im lekar bude blizu u slučaju pogoršanja
    - oni bolesni kod kuće
Krizni šta bi morao da nam dnevno saopštava sva četri broja, zajedno sa brojem onih koji su ozdravili, da bi mi o kretanju epidemije i njenoj ozbiljnosti znali bilo šta korisno. Isto kao i raspodelu po gradovima. Retko ko živi baš u "Srbiji", bez daljih detalja, a SVI žive u nekom mestu. Ne znam nikoga kome je kompletna adresa: "Pera Perić, Srbija". Kako onda ti podaci dovoljno opisuju bilo čije neposredno okruženje? Ali oni sada to ne rade, i NEĆE da rade, iako su ranije radili. Zato je sve to sa njihovim apelima i brojevima čista farsa čak i pre nego što dođemo do pitanja koliko su ti brojevi pouzdani. Da bi to uopšte bilo od značaja valjda prvo te brojeve treba da znamo? Dokaz falsifikovanja je već samo to kad nam ne kažu važan broj koji ZNAMO da imaju. "Birn" onda nije ni potreban. Nepostojeći podatak je falsifikat tačnog podatka budući da ga u oba slučaja podjednako ne znamo. Ako smo po mišljenju štaba nedorasli da znamo pravo stanje, kako onda mogu od nas tražiti da budemo odgovorni? Ako smo deca, onda smo deca. Ili smo odrasli? Treba da se odluče šta smo, pre bilo kakvih visokoparnih saopštenja i ispostavljenih zahteva.

Svako ima svoje dužnosti i obaveze. Ako se ne ispunjavaju svoje, ne može se to tražiti ni od drugih.
U ovom drugom piku u Arenu, za razliku od prvog pika gde su na Sajmište slali blage slučajeve, smeštaju se slučajevi koji su pri kraju bolničkog lečenja. Kao što svi znamo, razlog za to je što se sad ne testiraju blagi slučajevi, već samo slučajevi sa teškom kliničkom slikom. Tako da u ovu statistiku hospitalizovanih u ovom drugom piku ulaze samo prve 2 grupe iz liste, dok su u prvom piku u statistiku hospitalizovanih ulazile prve 3 grupe. Kad se pogleda kriva hospitalizovanih tokom cele epidemije, vidi se koliko je jači ovaj drugi udar od prvog u aprilu.
covid_hospitalizovani.JPG

Još jedna bitna informacija iz ove krive, jeste da je minimum hospitalizovanih bio 5.6 kad je ukupan broj hospitalizovanih 390. Od tad broj hospitalizovanih raste (osim neobjašnjivog jučerašnjeg pada), i sigurno je taj rast trebalo da upali crvenu lampicu u kriznom štabu još u prvoj polovini juna.

Kisić Tepavčević: Ukoliko broj zaraženih ne padne razmotrićemo i meru zatvaranja, izvor B92

Mislim da ovog puta nece biti protesta.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=757717#p757717:1dgj225m je napisao(la):
MC_ » Pet Jul 17, 2020 7:37 pm[/url]":1dgj225m]Kisić Tepavčević: Ukoliko broj zaraženih ne padne razmotrićemo i meru zatvaranja, izvor B92

Zašto ne bi bilo protesta? Znamo da su sve brojke koje nam saoštavaju svo vreme lažne. Znamo da su oni lično iz kriznog štaba svi (govorim o lekarima i naučnicima, ne u Vučiću i Brnabićki) bili suviše velike moralne ljige srasle za svoje fotelje da se usprotive svom predizbornom ludilu (miting podrške SNS štrajkačima glađu... pa sve do Marakane).

Krizni štab više ne zaslužuje da im se veruje ni u jednu reč. Kada neko podnose ostavku (nemoguća stvar u Srbiji), kad priznaju da su lagali, kada oktriju stvarne brojke... e onda mogu da nas zamole da ih ponovo slušamo.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=757658#p757658:29q5c6vw je napisao(la):
roland » Pet Jul 17, 2020 3:45 pm[/url]":29q5c6vw]Od te zvanične evidencije jedino što nije lažirano je broj primljenih na bolničko lečenje. Pri čemu je uslov za prijem da stanje primljenog pacijenata bude baš kritično ili da pacijent ima jake veze.
A bolničko lečenje podrazumeva spuštanje temperature i otpuštanje pacijenta posle dva dana.
Pacijenti ubeđeni da su zdravi pa pravo među poznanike, rodbinu, komšije da prenesu iskustvo i viruse. Corona 2 1/2. Džabe krečenje sa takvom taktikom kad se broj bolesnih višestruko uvećava.

Krizni štab više ne zaslužuje da im se veruje ni u jednu reč. Kada neko podnose ostavku (nemoguća stvar u Srbiji), kad priznaju da su lagali, kada oktriju stvarne brojke... e onda mogu da nas zamole da ih ponovo slušamo.

Ne, samo mogu da nas zamole da im svima, jednom po jednom, nežno stavimo lisice oko ruku, a da ih zatim lepo predamo policiji, a da ih onda policija sprovede u istražni zatvor.

Dakle, ako nekoga treba pozatvarati, onda je to ovaj ljudski otpad koji nam radi o glavama.

Одржавајте имуни систем здравим, не слушајте кризне штабове и остале плаћенике. И наравно, ментално здравље тек, ово је велики удар на њега.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=757717#p757717:ahvt80ol je napisao(la):
MC_ » Pet Jul 17, 2020 9:37 pm[/url]":ahvt80ol]Kisić Tepavčević: Ukoliko broj zaraženih ne padne razmotrićemo i meru zatvaranja, izvor B92

Koje je ovo skakanje po zivcima. Jos nisu naucili da prestanu da prete narodu svaki dan. Dokle vise?
Ja sam siguran da ako odluce na zatvaranje da ce se narod opet okupiti u vecem broju kod skupstine pa nek vide

Mentalno zdravlje je jako bitno. Nažalodst i ovde vidim da su neki malo skrenuli sa pravog puta, jer vidim da oni koji su pisali trezveno u drugim temama, ovde umeju da napišu nešto za šta se zapitam da li je to ista osoba pisala. Ja odavno, godinama unazad, treniram / čuvam svoje mentalno zdravlje, pre svega time što imam hobije, ne gledam svakakve stvari na TV - u, već ono što znam da me neće nervirati...
Naravno, vodim računa i o imunom sistemu, jer se baš dosta fizički krećem, jedem (koliko je to moguće) zdravo, ali se ne opterećujem sa time, cedim sokove od voća i povrća, ne pijem i ne pušim...

Najavite uvodjenje policijskog casa, pliz.

Au ljudi, sta oni rade, kad jednog dana ovo bude slobodna zemlja, sve cu izneti na svetlo dana.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=757738#p757738:n7fsnagk je napisao(la):
GOJE » 17 Jul 2020 23:28[/url]":n7fsnagk]Čekaj bre Sole, šta radiš sa tim sokovima, ako ne piješ?!?
Ako ne pijem, umrem od dehidratacije, jer kroz hranu ne mogu da unesem dovoljnu količinu tečnosti. :)

Vrh