Šta je novo?

Epidemija CoViD-19

Da li ćete se vakcinisati i kojom vakcinom?

• Da - Sinopharm

Glasovi: 32 10,1%
  • Da - Sputnik V

Glasovi: 25 7,9%
  • Da - Pfizer-BioNTech

Glasovi: 81 25,6%
  • Da - bilo kojom dostupnom vakcinom

Glasovi: 49 15,5%
  • Da - AstraZeneca

Glasovi: 23 7,3%
  • Da - Moderna

Glasovi: 2 0,6%
  • Nisam siguran sačekaću još

Glasovi: 44 13,9%
  • Ne želim da se vakcinišem

Glasovi: 60 19,0%

• Ukupno glasača
    316
Što se Đokovića tiče, on je ovde takođe prevaren od strane države, ako su vesti o falsifikovanju izveštaja o proširenosti virusa u Srbiji zaista tačne. Iz njegovog štaba su prosto sledili zvanične stavove šta je dozvoljeno a šta nije, uz logičnu pretpostavku da su važeće državne mere najbolji mogući izraz realnog stanja i stav struke koja svakako bolje zna šta se može dozvoliti a šta ne. Sada je stavio na kocku svoj ugled, pa i zdravlje i karjeru. Da li će kovid kod njega ostavti dovoljne posledice da više prosto fizički ne može da bude vrhunski atleta, što je neophodno da bi se bilo broj jedan u svetu? Koji deo pluća će mu biti uništen ako razvije simptome (ili čaki bez simptoma, jer neke studije kažu da se i to može desiti), i da li će se posledice bolesti kasnije potpuno povući? Ko zna. To je cena, delimično sopstvene emotivnosti i lakovernosti, a delimično i njegovog poverenja u našu državu. Tužno.

Ne znam od koga je potekla ideja za Adria Tur (od drzave koja je trazila od njega da bi stvorila privid da je dobro stanje pred izbore ili samog Djokovica) ali nije trebalo da se odrzi ni turnir ni derbi te nedelje. Definitivna greska cak iako ne bude tezih slucajeva kod zarazenih

Ja mislim od Đokovića. Imao je slobodnog vremena, bio srećan što su Srbija i ceo region relativno dobro prošli za razliku od haosa u Americi i Engleskoj, pa rešio da iskoristi retku priliku u kojoj je slobodan, a ovde ne postoje restrikcije za igranje mečeva, da pomogne popularizaciju tenisa u državama stare Jugoslavije.

Zaista mislim da trenutne zabrane nisu dovoljne.
Jednostavno , okupljanje u zatvorenom treba zabraniti ili ono da bude razmak kao pri ublazavanju mera i publiku na utakmicama definitivno zabranoti jer ne umeju da drze odstojanje.
Ovo sto su se sportisti zarazili to je i ocekivano jer imaju bliski kontakt sa puno ljudi, saigračima...
Ocigledno treba da se ozbiljno ovome pristupi, i nema nista od onoga da od jula nece biti virusa medju nama. Strahujem od septembra, polaska dece u skole, vrtiće u punom broju....jer ocigledno ne znaju nista sigurno

Posle derbija i Đokovićevog turnira sutra imamo novi korona party u Nišu tj finale kupa u fudbalu.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=750856#p750856:px5zoe8o je napisao(la):
Dart » Tue Jun 23, 2020 4:55 pm[/url]":px5zoe8o]Posle derbija i Đokovićevog turnira sutra imamo novi korona party u Nišu tj finale kupa u fudbalu.
Krizni štab je imao priliku danas sa to zabrani i nije. Sramota.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=750852#p750852:19d9ewdy je napisao(la):
Zuma » 24 Јун 2020 00:37[/url]":19d9ewdy]Ja mislim od Đokovića. Imao je slobodnog vremena, bio srećan što su Srbija i ceo region relativno dobro prošli za razliku od haosa u Americi i Engleskoj, pa rešio da iskoristi retku priliku u kojoj je slobodan, a ovde ne postoje restrikcije za igranje mečeva, da pomogne popularizaciju tenisa u državama stare Jugoslavije.
Од кога год је потекла идеја, за одлуку да се турнир одржи не може никако бити одгворан сам Ђоковић, који је није ни донео. Турнир је требало да се одржи у три државе, што значи да су владе/институције трију државе дале своје одобрење.

Узгред, то што је Ђоковић данас мета критика, нема толико везе с коронавирусом, колико чињеницом да он није ни Федера, ни Надал, ни Серена. Видели смо сви сраман начин на који га је испратила простачка америчка публика у Њујорку, када се повукао с повредом.

Једино што му ја лично замерам је то што турнир није организовао само у Србији. Није било потребе за овом пан-југословенском глупаријом у ово време.

Nije Đoković bez krivice ipak. Mogao je sam da kaže da neće da učestvuje u nečemu što je protivno epidemiološkom momentu u državi....

A kako je on mogao da zna da je broj pozitivnih na kovid testu mnogo puta veći nego što država kaže? Ne asimptotskih i nepoznatih, nego pozitivnih na testu, pa da je izveštaj za narod i inostranstvo ustvari falsifikovan?

mradulovic":1dxxozhc je napisao(la):
Nije Đoković bez krivice ipak. Mogao je sam da kaže da neće da učestvuje u nečemu što je protivno epidemiološkom momentu u državi....
Tek tad bi bio na udaru. Jer tada bilo da on sumnja u izveštaje kriznog štaba i državu. Kako god okreneš, jedina situacija u kojoj ga niko ne bi ni za šta optuživao i krivio, je ta da je sedeo kod kuće i nikada nije ni spomenuo ideju o Adria touru.
Nego, šta je sa Ivanom Ivanovićem i ljudima sa kojima radi emisije? Da li su oni testirani, obzirom da je Ivanović imao intervju sa Đokovićem baš u vreme Beogradskog Adria toura?

Evo njegove izjave. Upravo ono što sam rekao, na osnovu zvanično važećih mera i izveštaja verovao je da ovde preostalo dovoljno malo virusa i da zbog toga nema značajne opasnosti:

"Duboko se izvinjavam svima kojima je turnir naneo štetu. Sve što smo organizatori i ja uredili u prethodnih mesec dana, uradili smo sa iskrenom namerama i čistim srcem. Verovali smo da je turnir ispunio sve zdravstvene protokole i da je naš region bio u dovoljno dobrom stanju da ujedini ljude iz filantropskih razloga. Pogrešili smo, bilo je prerano. Ne mogu da vam opišem koliko mi je žao zbog apsolutno svakog slučaja zaraze", izjavio je Đoković.

https://www.b92.net/sport/tenis/vesti.p ... id=1699377

"sve zdravstvene protokole" - da li je postojala bilo koja razlika u odnosu na običan turnir kad nije epidemija?

Ja se nisam pokajao. Covek bez stava, pokakio se sam po sebi. Sad ga mrze obe strane.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=750906#p750906:1z4q20jf je napisao(la):
Beki » 23 Jun 2020 20:54[/url]":1z4q20jf]Ja se nisam pokajao. Covek bez stava, pokakio se sam po sebi. Sad ga mrze obe strane.
To što ga ti mrziš ne znači da ga sada mrze obe strane.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=750894#p750894:1ynfysiz je napisao(la):
Zuma » 23 Jun 2020 07:16 pm[/url]":1ynfysiz]A kako je on mogao da zna da je broj pozitivnih na kovid testu mnogo puta veći nego što država kaže? Ne asimptotskih i nepoznatih, nego pozitivnih na testu, pa da je izveštaj za narod i inostranstvo ustvari falsifikovan?
a on se nije pitao zasto se u zapadnoj evropi ili americi niti jedno sportsko takmicenje ne odrzava sa publikom? u drzavama sa transparentnijim sistemom (citaj manje lazljivim politicarima) i boljim zdravstvom bez razloga izbegavaju javna sportska okupljanja? Da li je radio (iskreno ne znam) merenje temperature posetilaca kao sto je to radio cak i Tramp pre svog mitinga u subotu? ispade kao da novak djokovic zivi na nekoj svojoj planeti, odsecen i od Srbije a i od drugih delova sveta. Svojom, u najbolju ruku naivnoscu, je odgovoran za ucestvovanje u sveopstoj lakrdiji i ignorisanju problema

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=750896#p750896:28s6wvl1 je napisao(la):
solecar » 23 Jun 2020 07:20 pm[/url]":28s6wvl1]
mradulovic":28s6wvl1 je napisao(la):
Tek tad bi bio na udaru. Jer tada bilo da on sumnja u izveštaje kriznog štaba i državu. Kako god okreneš, jedina situacija u kojoj ga niko ne bi ni za šta optuživao i krivio, je ta da je sedeo kod kuće i nikada nije ni spomenuo ideju o Adria touru.
mogao je ovo barem ali nije. u poslednje vreme se ponasa kao da zaista veruje u svoje instagram price o ciscenju vode snagom misli i ostalim glupostima.

A moze se gledati sa strane da se hiljade ljudi okuplja, grli i ljubi i da nikome ne fali dlaka sa glave. Da ih nisu testirali, ne bi ni znali da imaju problem. Da bi prica o ovom virusu imala smisla i opravdala paznju koja dobija, sad bi trebalo pola ljudi koji su bili tamo da riknu.

Primećujete li da je prošlo bitno više od 24 časa od otkrića BIRN-a, a da i dalje nema zvaničnog demantija? Iako je održana i sednica kriznog štaba? Bar da kažu samo "nije tačno", ali ni to. Iako je u situaciji svetske pandemije koja na zimu tek treba da krene u svom ozbiljnijem vidu gubljenje poverenja u državne institucije najgore što se može desiti, pa je hitan odgovor od najveće važnosti. Uprkos tome NI REČI sa sednice kriznog štaba!? Zašto, na primer, BIRN kaže da im je v.d direktorka Batuta Verica Jovanović rekla da će moći da ih primi tek u ponedeljak 22. juna, i to u prisustvu advokata!? Kakav sad advokat? Čemu totalna tišina na ovako ozbiljnu i opasnu optužbu kad je sasvim jednostavno odmah reći da to nije istina, ako dokazi ne moraju da se "pripremaju" budući da bi u takvom slučaju oni već postojali, gotovi?

Nažalost, iako je za mene do sada za BIRNOV članak postojala samo mogućnost da je istinit, sada se nažalost mora reći da ova nerazumljiva tišina i kašnjenje odgovora potvrđuju da je članak istinit.

To je kao za izlaznost na izborima. U svim bezbrojnim izborima kojih se sećam, tokom vremena otvorenih birališta nismo mogli da živimo od stalnih izveštaja o izlaznosti koji su išli na svakih 10 minuta na svim medijima, budući da su malo šta drugo i smeli da pričaju zbog izborne tišine. I odjednom, samo na ovim izborima, posle 17 časova naglo svi postaju savršeno nesposobni da spomenu bilo koji broj u vezi izlaznosti, pa on posle 5 sati naglo postaje neizračunljiva misterija, za razliku od vremena pre 5 sati i za razliku od svih decenija unazad.

Neke stvari su prosto isuviše očigledne i tu dalji dokazi nisu potrebni.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=750939#p750939:v2n7bopc je napisao(la):
Zion Williamson » Uto Jun 23, 2020 10:02 pm[/url]":v2n7bopc]Evo sad i Jokic pozitivan.
Bez simptoma :lol:

Zanimljivo da je vec nedelju dana pozitivan, a sad se tek objavljuje :violina:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=750942#p750942:3a3ocn1s je napisao(la):
Zuma » 40 minutes ago[/url]":3a3ocn1s]Primećujete li da je prošlo bitno više od 24 časa od otkrića BIRN-a, a da i dalje nema zvaničnog demantija? Iako je održana i sednica kriznog štaba? Bar da kažu samo "nije tačno", ali ni to. Iako je u situaciji svetske pandemije koja na zimu tek treba da krene u svom ozbiljnijem vidu gubljenje poverenja u državne institucije najgore što se može desiti, pa je hitan odgovor od najveće važnosti. Uprkos tome NI REČI sa sednice kriznog štaba!? Zašto, na primer, BIRN kaže da im je v.d direktorka Batuta Verica Jovanović rekla da će moći da ih primi tek u ponedeljak 22. juna, i to u prisustvu advokata!? Kakav sad advokat? Čemu totalna tišina na ovako ozbiljnu i opasnu optužbu kad je sasvim jednostavno odmah reći da to nije istina, ako dokazi ne moraju da se "pripremaju" budući da bi u takvom slučaju oni već postojali, gotovi?

Nažalost, iako je za mene do sada za BIRNOV članak postojala samo mogućnost da je istinit, sada se nažalost mora reći da ova nerazumljiva tišina i kašnjenje odgovora potvrđuju da je članak istinit.

To je kao za izlaznost na izborima. U svim bezbrojnim izborima kojih se sećam, tokom vremena otvorenih birališta nismo mogli da živimo od stalnih izveštaja o izlaznosti koji su išli na svakih 10 minuta na svim medijima, budući da su malo šta drugo i smeli da pričaju zbog izborne tišine. I odjednom, samo na ovim izborima, posle 17 časova naglo svi postaju savršeno nesposobni da spomenu bilo koji broj u vezi izlaznosti, pa on posle 5 sati naglo postaje neizračunljiva misterija, za razliku od vremena pre 5 sati i za razliku od svih decenija unazad.

Neke stvari su prosto isuviše očigledne i tu dalji dokazi nisu potrebni.

Vučić nije u zemlji, a bez njega ništa ne može da se uradi.

Da li je iko ikada bio na naslovnoj strani zbog toga sto je dobio neku bolest, a da mu nije apsolutno nista? Bilo kad u istoriji?

Da li si ti prespavao ovu godinu? Uskoro će biti pola miliona mrtvih u svetu, a zaražen je tek beznačajan deo ljudi. Pa smo na samom početku. Pri čemu i broj slučajeva i broj mrtvih i dalje ravnomerno raste, pri čemu se virus vraća i u niz zemalja gde se bio povukao (pa nećemo imati "letnji odmor"), pri čemu nas tek čeka zima bez vakcine, a "imuniteta krda" nema ni u tragovima. Kakve veze ima što odmah posle zaražavanja neko nema simptome, što NEKI nemaju simptoma i kasnije, kad toliki IMAJU. I to ne samo simptome. Živimo li mi sami u šumi, ili u društvu? Zavisimo li na milione načina jedni od drugih? Naravno.

Broj mrtvih u svetu 2020.06.23.jpg

Vrh