Moja iskustva sa testiranjem.
Testirali smo se u petak, serološki test. Brzi test, onaj što se čeka jedan sat. Oni koji uzimaju uzorke su OK ljudi, deluje da nisu previše zaštićeni. Svaka im čast, nikakvu primedbu. Rezultat brzog testa će biti u ponedeljak. Ne deluje baš brzo ali OK.
Ponedeljak izdavanje rezultata od 10h do 11h - nije izadavnje ovde, idite pitajte u drugu zgradu.
Druga zgrada, to nije kod nas, idite na glavni ulaz.
Glavni ulaz oprostite ne radi nam internet, dođite kasnije. Kasnije, zašto ste sad došli izdavanje je od 10 - 11h.
Rekli ste da dođem kasnije.
E pa ne radi nam interenet.
Imate li nekog epidemiologa?
Epidemiolozi sada ne rade.
U sred epidemije epidemiolozi ne rade?
Otišli su kući, dođite sutra.
Sutra, kiša pljušti, prva zgrada - nema nikoga ovde idite tamo (pokazuje prstom). Odem "tamo" - mi ne izdajemo rezultate, idite tamo - opet prstom.
Tamo, ljudi čekaju na kiši od 10h do 11h, niko im ne govori ništa. U 10:45h pojavljuje se neka sestra - brzo će rezultati. Proziva, mislim da je 5 bilo pozitivnih (čekaju od 10h po pljusku).
A serološki?
A ne, ovde samo PCR.
Pa gde serološke?
NIje to ovde, idite tamo (gde sam već bio).
Vraćam se tamo.
Rezultati od petka?
Ne radi nam internet, pada kiša.
Vidim da pada kiša, stojim na kiši sat vremena.
Dođite kasnije.
Neki se bune, žure na avion. Ne radi internet.
Molim vas, možete li samo da pogledate da li je rezultat + ili -.
Pristaje vraća se sa jednim nalazom.
A drugi?
Znate li vi koliko je sati? Rezultati se izdaju od 10 do 11h.
Tad mi je pukao film: A na šta vam ja ličim, kosti su mi već mokre od kiše, od 10h stojim po pljusku kao majmun. Donesite rezultat ili se vraćam sa svim novinarima koji postoje u Nišu - delovi mog dranja.
Odlazi i donosi odštampane rezultate (koje navodno ne daju jer ne radi internet i ne mogu da ih odštampaju.