Хаеул » Uto Maj 05, 2020 9:24 pm[/url]":1mm7hq4r]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=735447#p735447:1mm7hq4r je napisao(la):
paradox polje » 06 Мај 2020 04:11[/url]":1mm7hq4r]Не могу се поредити затворен простор спољашња средина. Сви које сам слушао, а који се примарно баве начином заражавања кажу да је то махом дужи боравак у присуству заражених особа у затвореном простору. Ако се просторија редовно проветрава концетрација вируса се знатно смањује а тиме и вероватноћа заразе. а у спољашњој средини је још мања. Имали смо оно истраживање из Кине где је утрђено да је однос заражених напољу у односу за затворене просторије чак мањи од 1/100.
Укидање полицијског часа свакако подржавам, али не и отварање кафића, теретана и кладионица. Можда је могло за почетак да се отворе баште кафића, што и јесте случај у неким државама. И даље мислим да је обазивање ношење маски напољу непотребно, поготово са овом ненормалном ценом маски. Што се тиче рукавица њихов значај ми уопште није јасан осим у болницама и домовима здравља и неким специфичним установама. Имам утисак да ако се неправилно употребљавају могу више да штете него да користе.
Колега, све би то било у реду, да људи одржавају прописано одстојање, да покривају уста када кишу итд. То, нажалост, није случај. У Кини у којој је спроведено то истраживање јесте, али није у Србији.
Данас замало да се сударим с једном женом која је буљила у телефон и није уопште гледала где иде, а ја нисам имао могућност да је заобиђем. У ушима је имала слушалице па није ни чула када сам јој се обратио. Породице се ухвате за руке и блокирају пола улице. Људи без маске пролазе једни поред других на пола метра. Неке две глупаче стале да љубе насред улице, по српски, као да је најсрећније доба.
Пирпадам млађој генерацији, нисам никада пушио и доброг сам здравља, тако да је ризик по мене самог мали, али у контакту сам с људима који су и те како у опасности и желим да их заштитим. Зато себи не могу да пришутим такав ризик. Неко можда може - ја, и безброј других, не можемо, и били бисмо захвални својим суграђанима када би се понашали мало одговорније.