Šta je novo?

Epidemija CoViD-19

Da li ćete se vakcinisati i kojom vakcinom?

• Da - Sinopharm

Glasovi: 32 10,1%
  • Da - Sputnik V

Glasovi: 25 7,9%
  • Da - Pfizer-BioNTech

Glasovi: 81 25,6%
  • Da - bilo kojom dostupnom vakcinom

Glasovi: 49 15,5%
  • Da - AstraZeneca

Glasovi: 23 7,3%
  • Da - Moderna

Glasovi: 2 0,6%
  • Nisam siguran sačekaću još

Glasovi: 44 13,9%
  • Ne želim da se vakcinišem

Glasovi: 60 19,0%

• Ukupno glasača
    316
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=733217#p733217:1xm69hxu je napisao(la):
grand master » Sre Apr 29, 2020 5:16 pm[/url]":1xm69hxu][youtube]https://www.youtube.com/watch?v=cQCJJVdkBMs[/youtube]

Narodni poslanik i predsednik DJB Saša Radulović danas je u skupštinskom plenumu održao kratak govor u kome je podsetio na predstavu SNS-a koja traje od 15. marta kada je najgrublje prekršen Ustav Republike Srbije i kada je jedan čovek izvršio državni udar preuzevši svu vlast na sebe.

Predsednici Vlade Srbije, predsedniku Srbije i predsednici Narodne skupštine poručio je da će odgovarati krivično.

Narodnim poslanicima, njih 242, koji su pedeset dana ćutali na ludačke mere koje sprovodi vlast i najgrublje kršenje Ustava, poručio je da će ih istorija zapamtiti i da ne zaslužuju da ikada više budu narodni poslanici.

Svima koji su pružali podršku bolesnom čoveku u iživljavanju nad narodom, najgrublje kršeći Ustav Republike Srbije, poručio je: Sram vas bilo!

Bla bla, nebo je plavo, Vucic prekrsio Ustav, trava je zelena... I dalje nisam cuo poziv na protest u 20:05 ili bilo kakvo drugo resenje. Istina, gledao sam samo prvih pet minuta, mada na njihovoj facebook stranici nema nista.

Ne radu bageri.

Sđra Janković, imunolog, juče na Konferenciji: za sada svi dokazi upućuju na to da virus NIJE veštački stvoren. Da jeste, to bi se videlo u strukturi virusa.

Dr Grujičić: ''Ne želim da budem teoretičar zavere, ali koronavirus ne može biti prirodna stvar''

''Ja nisam nobelovac kao što je Lik Montanjije, ali mi je prihvatljiva njegova izjava. Kada se ljudi igraju boga obično dobiju po nosu. Neko je to uradio, možda i smišljeno, ne želim da budem teoretičar zavere, ali ovo definitivno ne može biti prirodna stvar i čovečanstvo mora da nađe načina da se izbori sa ovim virusom.''

https://www.b92.net/zdravlje/vesti.php? ... id=1679347

Znam da je medicina izuzetno kompleksna.
Znam da se svakog dana proširi i sazna nešto novo.
Znam da je ovo virus kakav čovečanstvo do sad nije videlo i da još uvek imamo mnogo da saznamo o njemu.

Ali, pobogu ljudi...
3yual0.jpg

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=733122#p733122:7yezzgbp je napisao(la):
Bender Rodriguez » 29 Apr 2020 12:11 pm[/url]":7yezzgbp]
Inače kad smo kod toga, juče je Tiodorović upitan šta misli o izjavama onog francuskog virusologa i nobelovca, Lika Montanjea, da je virus potekao iz laboratorije nakon neuspešnih pokušaja da se napravi vakcina protiv HIVa. Tiodorović je rekao da poznaje Montanjea, i ljude i laboratoriju u kojoj oni rade. On je lično vrlo suzdržan oko te teorije, ali je naglasio da je Montanje ozbiljna faca i da ne bi govorio nešto da nema validan argument za to.

Ja sam isto pri tom stavu da je ta prokletinja nastala u laboratoriji, ne kao potencijalno oružje, nego kao nusprodukt nekog procesa, i onda našla pukotinu u sistemu i rasula se po Vuhanu.
Nisi dobro preneo suštinu odgovara. Ovde je taj deo

https://youtu.be/OPwwc9bWdzI?t=2974

Prvo je Srđa Janković jasno rekao ono što sam i ja ranije ranije ovde preneo kao skoro jedinu tvrdnju koja se uopšte može čuti u naučnim krugovima. Dakle da je nemoguće da je virus produkt veštačke manipulacije jer je njegova kompletna genetska struktura sada već veoma dobro poznata, da se na toj strukturi jasno vide tragovi prirodne evolucije virusa i da evolucioni biolozi i genetičari mogu veoma jasno da u njoj vide tragove te prirodne evolucije (što ustvari znači da način na koji virusi prirodno mutiraju ima jasne karakteristike vidljive na nivou sekvence aminikiselina koje oni mogu lako prepoznati i teško zameniti sa veštačkim promenama za koje smo mi danas sposobni).

Onda je Tiodorović rekao da lično poznaje i poštuje Lika Montanjea i da zbog toga sve njegove izjave treba uzeti ozbiljno, ali da on ustvari i nije tvrdio baš to što mu mediji pripisuju dok se sam Tiodorović slaže sa Jankovićem da je virus prirodno nastao i da ima mnogo dokaza za to. I ne samo ovaj virus, nego da ima još "30 takvih" (prirodnih) koji "čekaju na red" i "žele da prežive isto kao i mi" i da zato moramo biti spremni.

@Dule
Pa dobro sad, i Danica je vrhunski stručnjak. Neurohirurg na onkologiji, mora da barata mnogim sferama medicine.

Ali ono što ja zameram pojedinim lekarima - ne samo ovima u javnosti, nego i iz ličnih primera - su dve stvari: što nekad ume da ih vozi sujeta, i što umeju da budu ograničeni (u smislu da se ograniče samo na jednu specijalizaciju i zanemare ostale aspekte u telu)

Baš sam pre par dana pričao s jednim lekarom specijalistom - recimo samo da se izuzetno razume u lekove i VRLO je oprezan sa njima - koji kaže kako ne može da objasni nekim kolegama da lekovi nisu bombone i da ne može neki lekar da se ograniči samo na jedan deo tela, a da ostalo tretira kao sekundarno.

@Zuma
Sad ću da pogledam.

Da, u pravu si, pogrešio sam. Jbg, toliko sam se izjava naslušao ovih dana (i pritom mislim na medicinare i/ili naučnike) da sam počeo da ih mešam. Generalno slabo gledam konferencije u 15h (osim prvih 5 min) ali sam tad ostao baš da bih čuo Tiodorovića i Jankovića. Al sam posle pomešao njihove izjave sa izjavama drugih.

Nepotizam rula!

Nova direktorka niškog Gerontološkog centra ranije bila u sukobu interesa

Kao direktorka Centra za socijalni rad u Kučevu Slađana Maranović Nikolić prekršila je zakon zbog čega je Agencija za borbu protiv korupcije tražila njenu smenu. Umesto smene, Maranović Nikolić je pre dva dana dočekala nova funkcija - direktorke Gerontološkog centra u Nišu.

Nakon hapšenja bivšeg direktora sredinom aprila, Gerontološki centar u Nišu dobio je novog rukovodioca – dugogodišnju direktorku Centra za socijalni rad u Kučevu i funkcionerku Srpske napredne stranke (SNS) – Slađanu Maranović Nikolić.

Kako Centar za istraživačko novinarstvo (CINS) saznaje, Agencija za borbu protiv korupcije je još 2017. predložila njenu smenu sa funkcije direktorke kučevskog Centra za socijalni rad, jer je zaposlila svog brata od strica, čime se našla u sukobu interesa i prekršila Zakon o Agenciji za borbu protiv korupcije.

Naime, ona je od 2015. do 2017. sa bratom zaključivala ugovore o radu koji je za to vreme promenio više pozicija – od spremačice, preko peglarke-pralje do portira.

Maranović Nikolić tada se Agenciji pravdala da nema dovoljno radnika u Centru i da zaposlenje njenog brata ne utiče na obavljanje funkcije, ali je Agencija, ipak, predložila njenu smenu.

Kako su CINS-u odgovorili u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, o njenoj smeni trebalo je da odluči lokalna skupština, međutim Maranović Nikolić je ostala u direktorskoj fotelji i tri godine kasnije, kada je tu funkciju zamenila drugom.

Da bi preuzela mesto direktora u Nišu, ona je 27. aprila, nakon šest godina, podnela ostavku u Kučevu. Prethodno je Ministarstvo, na predlog Nišavskog upravnog okruga, imenovalo za novog rukovodioca Gerontološkog centra.

Dragan Dobrašinović, predsednik Koalicije za nadzor javnih finansija, kaže da je dovoljna preporuka za bilo koju funkciju u zemlji da je neko „partijski vojnik“.

„To da li si kršio zakon, kako, po kom osnovu, to je sve manje bitno. Nije bitna ni stručnost, nije bitan ni neki moralni aspekt. Jedino to da si odan, da si partijski vojnik i da radiš onako kako se od tebe očekuje“, objašnjava Dobrašinović.

Novinar CINS-a je tražio komentar i od Maranović Nikolić, inače predsednice Saveta za socijalna pitanja SNS Kučevo, ali ona za sada ne odgovora na poruke na Facebook-u.

Za to vreme problemi u vezi sa zarazom od virusa korone u niškom Gerontološkom centru ne jenjavaju. Prema poslednjim podacima, oko 200 štićenika ove ustanove socijalne zaštite je zaraženo, a 41 je preminulo. Direktor Milan Stevanović je uhapšen 13. aprila zbog sumnje da je učinio teško delo protiv zdravlja ljudi, a njegova zamenica je zaražena koronom.
Predložena uprkos kršenju zakona zbog „velikog iskustva“

Predlog za imenovanje Slađane Maranović Nikolić na čelo Gerontološkog centra dao je Nišavski upravni okrug, što inače nije uobičajena praksa.

Načelnica ovog okruga Dragana Sotirovski kaže da je preporuku od njih tražilo samo Ministarstvo:

„Ministarstvo rada ima pravo da traži određeno mišljenje o nekom pojedincu. Oni su nas pitali, s obzirom na to da mi držimo čitav okrug i znamo situaciju i u susednim okruzima, ko ispunjava uslove da bude na tom mestu. Naravno, Ministarstvo (treba) da proceni da li je taj predlog u redu ili ne“, rekla je Sotirovski.

Sotirovski dodaje i da je upoznata sa preporukom Agencije, ali da je uprkos tome Maranović Nikolić predložila Ministarstvu jer „ima veliko iskustvo u socijalnoj zaštiti“.

„Mi kao predlagači ne ulazimo o to da li je neko krivično gonjen, da li je ovo, da li je ono. Mi predlažemo, Ministarstvo rada je ono koje proverava sve. (…) Ja sam znala za to (rešenje Agencije), ali to je preporuka. Znate li vi koliko ima ljudi u Nišu koji imaju preporuke, pa ništa. Koliko znam, ona nije primila njega (brata od strica) za stalno“, objašnjava Sotirovski.

U Ministarstvu za rad nisu želeli da komentarišu zbog čega su imenovali osobu koja je na prethodnoj direktorskoj poziciji kršila zakon.

https://www.cins.rs/nova-direktorka-nis ... -interesa/

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=733238#p733238:141yfo1o je napisao(la):
astrodule » 29 Apr 2020 06:04 pm[/url]":141yfo1o]99% kaže jedno, 1% kaže drugo i sada svi prenose tih 1%.
Problem je što narod UVEK jasno ne izdvaja medije kao posrednike koji su daleko od neutralnih prenosnika informacija. Oni žive od klikova i kontraverzi, i oni rutinski stvaranju kontarveze tamo gde inače ne bi ni postojale. Naučnici MORAJU da se izražavaju precizno, pa uglavnom ostave neku mogućnost i za razna druga tumačenja jesu moguća mada su veoma malo verovatna, a nekada osećaju i posebnu obavezu da izdvoje baš ta veoma malo verovatna objašnjenja upravo da se ni takve krajnje mogućnosti ne bi totalno smetnule sa uma, tj da bi ostale u svesti drugih naučnika kao teorijska mogućnost, što im pomaže kad razmišljaju o celini neke pojave ili skupu svih mogućnosti. Podrazumeva se da takvi radovi prolaze "peer review" i da ih drugi naučnici shvataju tačno tako kako su napisani, a ne drugačije ni u najmanjoj nijansi. Međutim kad to uhvate mediji, od originalne misli malo ostane.

Drugi problem su blogeri, influenseri, amaterski "istraživači" i ceo taj Internet haos koji se bori da izađe iz anonimnosti i stekne ugled ili novac. Njima se tek na reč ne može verovati NIŠTA. Gomile otvorenih laži, polu istina, i teškog nerazumevanja ili totalnog neznanja kao deafult polazne tačke. I sve je to još uvek bez propagandnih službi velikih država i korporacija, bez mnoštva botova i posebnih agencija koje su plaćene za svakodnevno oblikovanje javnog mnjenja ili usko profilsanih grupa unutar njega, a koje rade za one sa puno para ili političkog uticaja. Njihov proizvod su teorije zavera, pojačavanje jednih priča sa potsikivanjem drugih, smišljanje afera i blaćenja ljudi, ili suprotno, neutralisanje afera i glorifikacija istih tih ljudi, itd, itd.

Za moderne medije je maltene potrebno pohađanje posebnog fakulteta da bi čovek bio iole orjentisan šta mu tu rutinski rade svaki dan. Manipulacija je odavno postala nauka, pa čak i "umetnost" kojom se mnogi hvale, a većina ostalih ljudi je sasvim bukvalno na nivou dece u pogledu medijskih znanja koja su odavno postala neophodna za mentalno zdravlje i orjentaciju u svetu sveprisutne laži i eksploatacije.

У мом крају:

20.00 - Скоро па мртва тишина.
20.05 - Какофонија, али приметно мања него јуче и прекјуче.

Хвала „опозицији” на још једној бесмисленој акцији. Сигуран сам да су вам они који се боре на првим линијама посебно захвални.

А позиција - без имало ироније - свакако има разлога да буде, јер вас врти око малог прста.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=733234#p733234:v26m95o0 je napisao(la):
Beki » 30 Апр 2020 01:52[/url]":v26m95o0]Bla bla, nebo je plavo, Vucic prekrsio Ustav, trava je zelena... I dalje nisam cuo poziv na protest u 20:05 ili bilo kakvo drugo resenje. Istina, gledao sam samo prvih pet minuta, mada na njihovoj facebook stranici nema nista.
Да, јер важно је да ли ће неко лупати у шерпе, а не то да ли ћемо у Дому Народне скупштине коначно имати нешто налик правој скупштини.

Радуловић, за разлику од тих који организују ваше луцкасте манифестације, на којима наступају неуравнотежена створења попут Трифуновића, представља истинску противтежу позицији и позиционираној „опозицији”. Он је део шачице наших посланика - међу којима се Вукадиновић свакако посебно истиче - за које се не стидим рећи да су наши представници, иако га лично не подржавам.

Sve to Zuma stoji, i posebno se slažem da su današnji mediji - uglavnom - lešinari i hijene koje se bave vrtenjem u krug i lupetanjem. I plasiranjem naručenih stavova.

Ali definitivno ima i toga da mnoge lekare ume da vozi sujeta. I da dva lekara, iste specijalizacije, istog staža, mogu da imaju jako jako različite stavove o jednom te istom problemu. Nekad je to iz kompleksnih razloga (okolnosti), al nekad jeste samo puka sujeta i/ili vrsta ograničenosti. Kažem vrsta jer ne mislim da su oni ograničeni kao ljudi - svakako nisu - ali da imaju momente kad umeju da za neku stvar budu jako uskogrudi. Znam iz iskustva. :mrgreen:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=733259#p733259:97or94vo je napisao(la):
Хаеул » 29 Apr 2020 07:11 pm[/url]":97or94vo]У мом крају:

20.00 - Скоро па мртва тишина.
20.05 - Какофонија, али приметно мања него јуче и прекјуче.

Хвала „опозицији” на још једној бесмисленој акцији. Сигуран сам да су вам они који се боре на првим линијама посебно захвални.

А позиција - без имало ироније - свакако има разлога да буде, јер вас врти око малог прста.

Док си лупао по тастеру и правио се паметан, пропустио ск најбољи део.

Izgleda da pritisak ipak pali, pošto je Aspirator upravo na RTS-u izneo novi termin Gestapo mera: četvrtak popodne do subote ujutro...

Evo Veliki Respirator kaze
"Rekao sam da ćemo slušati struku, a ne politiku. Izaći ćemo sa predlogom da sutra, u četvrtak, u 18 časova kreće zabrana kretanja, traje do subote u 5 ujutru".

Dodaje i da nema zabrane za penzionere, i oni mogu u petak dva puta napolje, dok će u u subotu i nedelju policijski čas počinjati kao radnim danima u 18 časova i trajaće do narednog dana u 5 ujutru.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=733270#p733270:3bsodqup je napisao(la):
svrca » 30 Апр 2020 03:30[/url]":3bsodqup]
Битно је да сте Ви лупали о шерпу, и по ко зна који пут у свом животу, наступили у представи „Корисни идот”.

А што се тиче памети, ботови и они што се „спонтано” окупњају на Вођиним митинзима бар добију своје сендвиче и паштете. Све што ћете Ви добити је још једно разочарање.

И тако, „опозиција” је себи обезбедила довољно средстава и плитичког капитала за наставак постојања, а у међувремену, позиција остаје чвртсо укорењена, земља пропада, а народ губи наду.

Јер, шта се друго и може очекивати, када погрешни људи себе ставе на чело побуњеног народа, и својим глупим потезима упропасте покрет коме нису дали шансу да истински заживи?

@Bender R.

Do subote, kažu.

Jbg, zaj**** kad ti blok u kojem si odrastao najjače zveči. Mora se prave kompromisi.

Za ovaj tip ludaka svako popuštanje je poveliki znak slabosti.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=733279#p733279:1ng6o93o je napisao(la):
Хаеул » 29 Apr 2020 07:37 pm[/url]":1ng6o93o]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=733270#p733270:1ng6o93o je napisao(la):
svrca » 30 Апр 2020 03:30[/url]":1ng6o93o]
Битно је да сте Ви лупали о шерпу, и по ко зна који пут у свом животу, наступили у представи „Корисни идот”.

А што се тиче памети, ботови и они што се „спонтано” окупњају на Вођиним митинзима бар добију своје сендвиче и паштете. Све што ћете Ви добити је још једно разочарање.
O, osvešćeni, udostoji nas tvog božanskog znanja, nama ubogim smrtnicima. Osvesti nas!!!

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=733279#p733279:2rtozryw je napisao(la):
Хаеул » Sre Apr 29, 2020 7:37 pm[/url]":2rtozryw]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=733270#p733270:2rtozryw je napisao(la):
svrca » 30 Апр 2020 03:30[/url]":2rtozryw]

И тако, „опозиција” је себи обезбедила довољно средстава за наставак постојања, а у међувремену, позиција остаје чвртсо укорењена, земља пропада, а народ губи наду.
Koji si to ti i u kojoj zemlji, planeti i univerzumu zivis?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=733278#p733278:gbn97xzp je napisao(la):
Bender Rodriguez » Sre Apr 29, 2020 7:36 pm[/url]":gbn97xzp]Čekajte, od četvrtka uveče do subote ujutru? Ne do nedelje? :?
Ne moze ni to. Ne treba sad popustati. U petak napolje.

Нисам ни очекивао никакво разумевање од људи који виде политичку и идеолошку борбу тамо где се искуљчиво води спор око власти, и који су, не сумњам, већ у најмање три наврата бирали своје месије, и од свих њих били подједнако изиграни.

Док год не схватите да је проблем политика коју води ова, и коју су водиле безмало све пређашње власти, а не било који појединац или група, ништа нећете променити.

Просто, ви водите погрешну борбу. Трошите своје ограничене снаге и палите се на глупости које ничему не доприносе, а на правом бојишту, нема никога да се суочи с непријатељем.

Poslednje pomenute stvari nemaju veze sa ovom temom vec temom Izbori 2020.

Znači samo petak - dobro je.

Za vikend će se kontrolisati (na Konovu izričitu želju) da nema grupa ljudi od 5 ili više.

E sad, ja znam da postoji zabrana već za 3 ili više osobe, ali ko je meni kriv kada pratim zvanične odluke koje i dalje važe.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=733288#p733288:3eutv782 je napisao(la):
Хаеул » 29 Apr 2020 07:45 pm[/url]":3eutv782]Нисам ни очекивао никакво разумевање од људи који виде политичку и идеолошку борбу тамо где се искуљчиво води спор око власти, и који су, не сумњам, већ у најмање три наврата бирали своје месије, и од свих њих били подједнако изиграни.

Док год не схватите да је проблем политика коју води ова, и коју су водиле безмало све пређашње власти, а не било који појединац или група, ништа нећете променити.

Просто, ви водите погрешну борбу. Трошите своје ограничене снаге на глупости које ничему не доприносе и палите се на глупости, а на правом бојишту нема никога да се суочи с непријатељем.

Просветлио си нас, све паметније збориш :kafa:

ok, ja tapsem u 8 i lupam posle, ali ne vidim da je jedna akcija vishe besmislenija od druge.
Lepo je sto tapsemo u 8 lekarima, ali sta oni realno imaju od toga i sta ce imati kada prodje ovo? Dobice za mart, april, maj itd...stimulaciju od 10%. Kada se ovo jednom zavrshi vratice se u isti sistem zbog koga, svake godine, stotine (ako ne i hiljadu) ode u inostranstvo. Ostace im isti sistem koji ce opet, po proverenom receptu, da im postavlja podobne a nesposobne direktore bolnica, domova koji ce im opet zabranjivati da nose opremu ili je nece nabavljati na vreme i u odgovorajucim kolichinama. Primer za to je ovo jucerasnje postavljanje novog direktora gerontoloskog centra u Nishu. Partijski kadar sa korupcijskom pozadinom. I opet ce imati probleme sa malim platama, sa nemogucnoscu da se zaposle za stalno ako nisu neciji ili u SNS-u (slichno je bilo i pre SNS, ali je sadasnji rezim doveo do vrhunca partokratiju i postavio SNS kao drzavu iznad drzave), ili nemogucnoscu da se specijaliziraju ako ne plate itd....

tako da zaista ne znam sto je tapsanje toliko lepo i efikasno, ako cemo posle pljeskova da se vratimo nazad u svoje stanove i ponasamo kao da je sve u redu.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=733288#p733288:1kj9eix4 je napisao(la):
Хаеул » Сре Апр 29, 2020 8:45 pm[/url]":1kj9eix4]Нисам ни очекивао никакво разумевање од људи који виде политичку и идеолошку борбу тамо где се искуљчиво води спор око власти, и који су, не сумњам, већ у најмање три наврата бирали своје месије, и од свих њих били подједнако изиграни.

Просто, ви водите погрешну борбу. Трошите своје ограничене снаге и палите се на глупости које ничему не доприносе, а на правом бојишту, нема никога да се суочи с непријатељем.
Слажем се у потпуности.

Vrh