Šta je novo?

Epidemija CoViD-19

Da li ćete se vakcinisati i kojom vakcinom?

• Da - Sinopharm

Glasovi: 32 10,1%
  • Da - Sputnik V

Glasovi: 25 7,9%
  • Da - Pfizer-BioNTech

Glasovi: 81 25,6%
  • Da - bilo kojom dostupnom vakcinom

Glasovi: 49 15,5%
  • Da - AstraZeneca

Glasovi: 23 7,3%
  • Da - Moderna

Glasovi: 2 0,6%
  • Nisam siguran sačekaću još

Glasovi: 44 13,9%
  • Ne želim da se vakcinišem

Glasovi: 60 19,0%

• Ukupno glasača
    316
Da li sam dobro shvatio da od ponedeljka rade teretane?

Zašto? Kako se to uklapa u dosadašnje mere?

Nigde nisam pročitao da li je sada dozvoljen boravak u parkovima?

Teretane, saloni lepote, vrtici i psi. Moraju prioriteti da se znaju.

Mozak im skroz propao. Šta će uopšte od mera na kraju da ostane? Sve će početi da radi, kao da je virus nestao. Drugi počeli da popuštaju mere, gde je to zaista opravdano, pa i Vučić video i uplašio se da ne bude poslednji pa i on tražio da se popuste mere.
A što se tiče toga da se on "odriče" svojih 100e, mogao bi da se odrekne dela svoje plate, kao i celokupna Vlada. Tako je uradila Vlada Austrije i Kurc, koji su se odrekli dela svoje plate kao znak solidarnosti svima koji su izgubili posao ili rade skraćeno, kao i generalno znak solidarnosti. Ali ne, naši bi pare, jer i tetka iz Kanade isto ne radi.

Bukvalno ne postoji veći izvor zaraze od teretane. Generalno, ne samo kada je ovaj virus u pitanju. Čitao sam da za bilo šta da se uhvatite u teratani, to ima ne znam koliko puta više bakterija nego na wc šolji. Kome i zašto je teretana neophodna? Vulinu?

Ako bi se odrekao para, a pride i medija, gde bi jadan Vucko nalazio sebi zene? Cela nacija mora ucestvuje u gledanju njegovog soua na medijima, da bi se on zenio novinarkama.
Za teretanu najbolje vezbanje kuci, ustedi se vremena dolaska i odlaska, trosak clanarine i sl. Nabave se dva tega po 15-20 kg na skidanje tezine i sipka za zgib i sve vezbe mogu se rade, i po mogucnoscu bez dizanja tegova da se opterecuje kicma. Preko 20 godina se redovno bavim treninizima, dizanjem tegova, isao sam dugo u teretane, ali ovo sad kuci mi je jos bolje.

Danas nisam bio kući kada su držali konferenciju, te sam sada u Dnevniku RTS - a čuo da su se novinari raspitivali za to kako će biti regulisano održavanje predizborne kampanje u vreme Corone.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=731057#p731057:28qzko9o je napisao(la):
Beki » 24 Apr 2020 05:35 pm[/url]":28qzko9o]Teretane, saloni lepote, vrtici i psi. Moraju prioriteti da se znaju.
Samo jako, taman da Levijatan ima čime da se bavi.

solecar":3ljt5zid je napisao(la):
Danas nisam bio kući kada su držali konferenciju, te sam sada u Dnevniku RTS - a čuo da su se novinari raspitivali za to kako će biti regulisano održavanje predizborne kampanje u vreme Corone.
Pa Vođa je rekao kada je bila ona gužva sa novinarima u sali, da je sve bezbedno. Novinari možda jesu na pola metra udaljeni jedni od drugih, ali gledaju pravo u njega i to je bezbedno.

Znači, okupljeni građani na mitingu treba da gledaju pravo u njega i zaraze neće biti. Verovatno će ih Žeks za svaki slučaj ozonirati i UV zračiti da upotpuni taj Cirkus Kolorado.

Kad je već ponovo spomenuto ozoniranje, izgleda da je glupost zarazna. Ili možda i ne mora da se širi, samo se razotkrije ono što je oduvek postojalo. Sećate se te priče? Željko Mitrović je čuo kako se ozon koristi za dezinfekciju površina, pa krenuo da na Pinku promioveš svoj "izum" koji u krv ubacuje ozon uz nadu da će tako likvidirati i virus.

E sad imamo nastavak te priče jer je čak i Tramp došao na sličnu ideju. U ovom trenutku se bukvalno ceo svet smeje nesrećnim Amerikancima i njihovom mudrom rukovodstvu.

Ceo svet se smeje: Tramp pitao doktorku može li se u pacijenta ubrizgati dezinfekciono sredstvo

Američki predsednik Donald Tramp svojim je najnovijim predlogom u vezi sa korona virusom naišao na osudu i zgražavanje medicinskih stručnjaka nakon što je na konferenciji za medije pitao može li se korona virus lečiti ubrizgavanjem dezinficijensa u organizam

https://www.telegraf.rs/vesti/svet/3181 ... tent=sport

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=zicGxU5MfwE[/youtube]

astrodule":9lzt1k8h je napisao(la):
solecar":9lzt1k8h je napisao(la):
Pa Vođa je rekao kada je bila ona gužva sa novinarima u sali, da je sve bezbedno. Novinari možda jesu na pola metra udaljeni jedni od drugih, ali gledaju pravo u njega i to je bezbedno.

Znači, okupljeni građani na mitingu treba da gledaju pravo u njega i zaraze neće biti. Verovatno će ih Žeks za svaki slučaj ozonirati i UV zračiti da upotpuni taj Cirkus Kolorado.
A na kraju da popiju gazirano piće i glasnim podrigom izbace Coronu iz sebe. :)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=731086#p731086:3pz4ba3f je napisao(la):
vucko » Pet Apr 24, 2020 6:47 pm[/url]":3pz4ba3f]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=731057#p731057:3pz4ba3f je napisao(la):
Beki » 24 Apr 2020 05:35 pm[/url]":3pz4ba3f]Teretane, saloni lepote, vrtici i psi. Moraju prioriteti da se znaju.
Samo jako, taman da Levijatan ima čime da se bavi.
Smešno je bre, ništa drugo, nemoj tu da impliciraš da imam nešto protiv pasa.

Po stoti put, ja sam za ukidanje policijskog časa, samim tim ljudi mogu pse da šetaju kad god požele.

Било би лепо кад би се неко сетио да на сајт посвећен овој ситуацији постави преглед свих важећих мера, јер „материја” већ постаје поприлично обимна.

Упалих телевизор да погледам Дневник; издржао сам док Слиниша Мали није поменуо „тајкуне”.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=731076#p731076:31tghhpp je napisao(la):
Earthmoving » Pet Apr 24, 2020 7:12 pm[/url]":31tghhpp]Za teretanu najbolje vezbanje kuci, ustedi se vremena dolaska i odlaska, trosak clanarine i sl. Nabave se dva tega po 15-20 kg na skidanje tezine i sipka za zgib i sve vezbe mogu se rade, i po mogucnoscu bez dizanja tegova da se opterecuje kicma. Preko 20 godina se redovno bavim treninizima, dizanjem tegova, isao sam dugo u teretane, ali ovo sad kuci mi je jos bolje.
Slažem se, i ja sam nedavno prešao na kućni režim, udesio sve cakum pakum tako da pokrivam sve što mi treba od vežbi a bez kupovine ikakvih sprava.
Teretana u koju sam išao je bila velika i dobra, ali džabe kad je bila toliko popularna da je postala tesna i zagušljiva. A i dojadilo mi da, pored toliko stvari, nosim i svoje slušalice samo zato što ekipa za muziku ne može da se otkači od novokomponovanih ''njea njea aha autotune'' ''repera''.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=731082#p731082:31tghhpp je napisao(la):
solecar » Pet Apr 24, 2020 7:37 pm[/url]":31tghhpp]Danas nisam bio kući kada su držali konferenciju, te sam sada u Dnevniku RTS - a čuo da su se novinari raspitivali za to kako će biti regulisano održavanje predizborne kampanje u vreme Corone.
Evo ja ću ti reknem. Današnja pitanja novinara su bila skoro pa 100% korektna, mnogo mnogo bolje nego doskorašnji prosek. Elem, novinar N1 je pitao Dariju nešto u smislu ''kako će se dalje održavati događaji oko izbora kad se epidemija malo primiri?'' Nešto u tom smislu, nisam rekao u reč ali poenta je da nije bilo nikakvih implikacija niti političkih peckanja. Čovek samo pitao kako bi dalje izgledalo ''balansiranje'' između izbora i Korone. Gospođa Arogančević odgovara: ''praviću se da nisam čula ovo pitanje, to nije pitanje za nas, trte mrte...''

Gospođi očigledno ne dopire u glavu da je zemlja bila u predizbornom procesu kad je sve ovo nastupilo. I da ljude zanima kako će se dalje odvijati taj proces, koji se nažalost sukobljava sa nekim normama koj su na snazi zbog Korone. Govorimo o parlamentarnim izborima, o nečemu što se ipak tiče cele zemlje i uvezano je sa svime što se u njoj dešava.

Hteo bih da pitam Gospođu Arogančević kako to da nijednom od prethodnih 3523962349629 ulizivačkih novinara koji su postavljali politička pitanja (naravno, okrenuta u korist vlasti a protiv opozicije pa i naroda) i ''pitanja'' u stilu Vučičevića... nije nijednom rekla ''praviću se da nisam čula ovo''. :kafa:

Licemerčina namazana. Al dobro, neka. Bar sam ovih zadnjih nedelja video ko gde stoji, ko je s kim, ko je još uvek čovek, a ko je, valjda usled Korone, mutirao u Canis Lupus familiju životinja. :kafa:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=731095#p731095:d58le86n je napisao(la):
Zuma » 25 Апр 2020 03:17[/url]":d58le86n]Kad je već ponovo spomenuto ozoniranje, izgleda da je glupost zarazna.
Озонирана вода је одлична алтернатива другим средствима да дизинфекцију. Ипак, с обзиром да нема студија које потврђују њену ефикасност против коронавируса, поред сапуна и воде, седамдесетопроцентни алкохол остаје најпоузданије средство за дезинфекцију руку доступно просечном човеку.

У гасовитом стању, озон је такоће делотворан - и у широкој употреби - као средство за дезинфекцију простора. Али, озон је такође отрован, и оштећује биљке, гумене површине итд. Чак и у малим концентрацијама изазива озбиљне иритације очију и система органа за дињате, и зато га није безбедно користити у присуству људи.

Дакле, надрилекар и преудонаучник Митровић, још једном је, после оне глупости са неделотворним и канцирогеним УВ тунелом, пласирао у јавност једну опасну неистину. Јер, лако је наћи оно што убија вирус - окренеш пећницу на 180°C, оставиш пар минута, и ствар је решена - али циљ је излечити тј. заштитити човека.

Čuveni doktor Nestorović ima novu ideju.

Iskreno se nadam da postoji razuman i opravdan razog zašto to niko u svetu nije želeo da napravi više od 110 godina.

Nestorović je dodao kako s Đokovićem planira rad na aparatu na koji je naučnik Nikola Tesla napravio 1906. godine koji će se koristiti u sportskoj medicini.

“Mi ćemo posle kad sve ovo prođe tek čuti oko prizvodnje domaćeg aparata na bazi Teslinog kalema. Skupila se grupa neobičnih ljudi, ima i inženjera i kakav je Novak, on se ponudio da to finansira i pokloni svim bolniciama”, rekao je Nestorović.

https://objektiv.rs/vest/131168/nova-dj ... bolnicama/

Aj mi samo recite kako kod kuće, umesto u teretani, da radim dve najbolje i najbitnije vežbe, a to su čučanj i mrtvo dizanje?
Daleko od toga da opravdavam otvaranje teretani, ali neke vežbe jednostavno ne mogu kod kuće bez ugrožavanja komšija i bez minimum 1000 evra u opremi.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=731052#p731052:3del92nu je napisao(la):
astrodule » Pet Apr 24, 2020 5:31 pm[/url]":3del92nu]Da li sam dobro shvatio da od ponedeljka rade teretane?

Zašto? Kako se to uklapa u dosadašnje mere?

Uklapa se. U teretanama su snazni, mladi urbani ljudi i zene.
Oni se ne plase virusa.

Svi će da izginemo bez čučanj i mrtvo dizanje.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=731096#p731096:3135i1n2 je napisao(la):
solecar » Pet Apr 24, 2020 7:18 pm[/url]":3135i1n2]
astrodule":3135i1n2 je napisao(la):
solecar":3135i1n2 je napisao(la):

A na kraju da popiju gazirano piće i glasnim podrigom izbace Coronu iz sebe. :)

pa da, Coca Cola je resenje

Inače, Nestor opet briljirao, sad kaže da 5-15 cigareta dnevno štiti od korone.

U tome je najveća politikantska genijalnost, istovremeno i perverzija Vučića: raspon u razlikama između njegovih dobrih i loših policajaca je nenadmašan. Čovek nas, naprosto, z...eza.

Имали неко објашњење за смртност Корона вируса у Сингапуру која је значајно мања од осталих земаља, тј негде око 0,1%, и Катара који има незнатно већу смртност од Сингапура. При томе се не истиче нешто по броју тестова на милион становника.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=731103#p731103:jogzbw2s je napisao(la):
Bender Rodriguez » 24 Apr 2020 20:30[/url]":jogzbw2s]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=731082#p731082:jogzbw2s je napisao(la):
solecar » Pet Apr 24, 2020 7:37 pm[/url]":jogzbw2s]Danas nisam bio kući kada su držali konferenciju, te sam sada u Dnevniku RTS - a čuo da su se novinari raspitivali za to kako će biti regulisano održavanje predizborne kampanje u vreme Corone.
Evo ja ću ti reknem. Današnja pitanja novinara su bila skoro pa 100% korektna, mnogo mnogo bolje nego doskorašnji prosek. Elem, novinar N1 je pitao Dariju nešto u smislu ''kako će se dalje održavati događaji oko izbora kad se epidemija malo primiri?'' Nešto u tom smislu, nisam rekao u reč ali poenta je da nije bilo nikakvih implikacija niti političkih peckanja. Čovek samo pitao kako bi dalje izgledalo ''balansiranje'' između izbora i Korone. Gospođa Arogančević odgovara: ''praviću se da nisam čula ovo pitanje, to nije pitanje za nas, trte mrte...''

Gospođi očigledno ne dopire u glavu da je zemlja bila u predizbornom procesu kad je sve ovo nastupilo. I da ljude zanima kako će se dalje odvijati taj proces, koji se nažalost sukobljava sa nekim normama koj su na snazi zbog Korone. Govorimo o parlamentarnim izborima, o nečemu što se ipak tiče cele zemlje i uvezano je sa svime što se u njoj dešava.

Hteo bih da pitam Gospođu Arogančević kako to da nijednom od prethodnih 3523962349629 ulizivačkih novinara koji su postavljali politička pitanja (naravno, okrenuta u korist vlasti a protiv opozicije pa i naroda) i ''pitanja'' u stilu Vučičevića... nije nijednom rekla ''praviću se da nisam čula ovo''. :kafa:

Licemerčina namazana. Al dobro, neka. Bar sam ovih zadnjih nedelja video ko gde stoji, ko je s kim, ko je još uvek čovek, a ko je, valjda usled Korone, mutirao u Canis Lupus familiju životinja. :kafa:
Mogla je da se pravi kao i do sada, bez zvučne najave.

Vrh