[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=718106#p718106:2c9t0vgi je napisao(la):
solecar » Pon Mar 16, 2020 8:25 pm[/url]":2c9t0vgi]Evo malo današnjih dešavanja u gradu.
Odem kod zubara, a ono sablasno prazno. Uzmem karton i stanem ispred lifta. Baba koja je stajala pored mene, počela da se udaljava od mene. Izgleda da se boji da bih mogao da budem kliconoša. A i ona i ja bez maski. Kada sam došao gore, rekli mi da nisam hitan slučaj i da idem kući, da samo hitne slučajeve primaju, a da ja mogu da izdržrim do septembra, kada će krenuti sa redovnim primanjem pacijenata.
Posle zubara sam otišao do pošte da platim račune. Normalno sam ušao, a službenica viknula na mene zašto sam to uradio, kada je zabranjeno čekanje unutra. Na to odgovorim pitanjem: Kako ja to mogu da znam, kada nigde niste istakli obaveštenje? Nepun minut kasnije, krenula da ulazi majka sa bebom. Još nije ni ušla skroz, a ovi se izdrali na nju da ne sme da ulazi. Tek kada sam povikao na njih, popustili su i pustili majku preko reda. Žena došla iz Tiršove, a ovi iz pošte našli na njoj da treniraju strogoću.
U radnjama i apotekama je i dalje haos i pustoš. Nema osnovnih stvari, a ni adekvatnih mera protiv povećanja cena. Kažu da će cene osnovnih namirnica, dezinfekcionih sredstava i maski biti prodavani po cenama od 5. marta, a nikom ništa to što je u međuvremenu određena roba prodavana po skupljoj ceni, plus što su maske prodavane po 40x većoj ceni. Niko živi ne zna šta će dobiti, u kojoj količini i kada. Za sada je jedino normalno stanje sa slatkišima.
Što se tiče gradskog prevoza, za nepoverovati je koliko je bio prazan. Prosto možeš da biraš gde ćeš da sediš. Neki su uveli zabranu ulaska na prednja vrata, a neki ne. Transprodukt je jasno istakao obaveštenje na prednjim vratima, dok GSP nije, a takođe ne otvara prednja vrata. Čak su i ulice izgledale sablasno prazne. Cela situacija me podseća na film "Ja , robot" sa Vilom Smitom, gde on ide gradom i popisuje gde se šta nalazi, kao jedini preživeli.
P.S.
E da, ironija je da čovek sa Labudovog brda ide u centar u apoteku po lekove, a ja iz šireg centra moram da idem na isto to Labudovo brdo da bih našao grašak i sl.