solecar » Ned Apr 05, 2020 3:30 am[/url]":17sbpac0]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=724196#p724196:17sbpac0 je napisao(la):
razgradjevinar » 05 Apr 2020 02:32[/url]":17sbpac0]cekaj blejd, ja zivim sam i kupio sam 3 velika jogurta, u cemu je probem? traju do 20 aprila, do tada cu popiti jos toliko.. otkud ti znas koliko ta zena ima dece, zivi li sa roditeljima ili kupuje za pola zgrade? mislis da je bolje da ide svaki dan i pravi guzvu zbog vekne hleba i litar jogurta?
nije ovo anti sns forum, ovo bi trebalo da bude mesto okupljanja ljudi koji misle dobro jedni drugima. arhitektura i urbanizam treba da nam ucine zivot boljim, ljudi koje to interesuje ne mogu biti losi. e sad, sticajem oklnjosti sns je okupio sve one lose medju nama, u svim sverama zivota, otud mozda takav tvoj zakljucak o stavu na forumu.
Slažem se u potpunosti. Ja recimo, konzumiram dosta jogurt i mleko, a nešto manje sireve i mlečne namaze. S vremena na vreme kupim veću količinu mleka, pa to rasporedim po posudicama i zamrznem, kako bih kasnije imao za čorbe i jela u koje ide mleko. A i ovako umem sam da popijem litar mleka dnevno. Konzerve sa sardinom, pošto one koju volim da jedem, nema tako često, kada naletim na nju, kupim 10 - 15 komada, pa sam miran jedno 2 meseca. Pored mene, i majka i sestra su počele da više konzumiraju mlečne proizvode, a i promenile su delimično način ishrane, jer sam ja u jednom trenutku iz zdravstvenih razloga, došao u situaciju da sam morao da biram da li ću nastaviti da se hranim polu nezdravo ili da drastično promenim ishranu, kako bih sačuvao zdravlje. Kako nekih stvari koje jedem nema da se nađe svakodnevno, kupim ih više kad nađem, pa sam onda miran neko vreme. Ko god bi me video u trenutku kupovine tih stvari, pomislio bi da sam paničar, pogotovo u ovom trenutku, a ja ustvari kupujem isto kao i ranije.
Takođe, ne vidim ništa loše u tome da se kupuju stvari za prijatelje, rodbinu ili komšije, ili pak da se kupuje hrana za više dana. Bolje i tako, nego se svakodnevno izlagati potencijalnom virusu ili prijavljivati druge što idu u nabavku hrane. A to moje mišljenje deli više ljudi, jer sam primetio da se desi da istog dana čekamo u redovima za nekoliko radnji. I da, treba praviti razliku između onih koji kupuju za nekoliko dana i onih koji prave "ratne" rezerve.