Хаеул » 04 Apr 2020 01:46 pm[/url]":n6orlwlv]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=723813#p723813:n6orlwlv je napisao(la):
marrecar » 04 Апр 2020 03:44[/url]":n6orlwlv]Gde piše da krši preduzete mere?
Где још треба да пише да бисте Ви и слични знали какве су мере на снази? Петак, 11 сати ујутру, а господа се крећу као да је најсрећније доба. Реците ми: да ли је то у складу са законом и здравим разумом? Ако није, о чему онд ауопште причате.
Ja potpuno razumem razlog zašto bi stariji ljudi toliko manično izlazili uprkos zabrani. Stavite se u njihovu kožu gde vam je zabranjeno da se krećete, da nemate nikoga da vam pomogne ili vam je zdravstveno stanje takvo da morate da se šetate kako biste preživeli. Zamislite da vam neko preko televizije preti da neće biti dovoljno grobova, da ćete svi redom umreti, da uzdiše, plače, viče, itd. Naravno, pri tome nikako ne podržavam to što zaista izlaze i ne pridržavaju se mera, ali razumem zašto se neki jednostavno - plaše, i zbog toga izlaze.
Срцепарајући ниво саосећања за душевну бол наших суграђана, као омот за политички мотивисане и логички недоследне бомбонице.
Као неко може да буде застрашен оним што чује преко телевизије - и да због тога излази?! Ваљда је логично очекивати управо супротно? Да ли Ви уопште чујете самога себе? Ако је неко истински уплашен, остаће код куће, и неће се шетуцкати по улици, разговарати на телефон, кашљати у правцу других - а да уста није покрио ни марамицом, а камоли маском - и реаговати као ид*** када га неко замоли да се удаљи. А све су то сцене којима сам сведочио на улицама овог петка.
Мој општи утисак је да знатан део оних који су најугроженији најмање поштује мере. Разуме се, главни проблем овде није било који одређени слој становништва, већ одсуство полицијског присуства на улицама. Није било никога да старије суграђане који су се кретали у непрописано време, и све оне који нису држали прописано одстојање од других, обавести да крше закон и да се не понашају одгворно - а, ако треба, и казни.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=723817#p723817:n6orlwlv je napisao(la):
Zuma » 04 Апр 2020 03:48[/url]":n6orlwlv]Pre prebacivanja krivica na starije treba se zapitati da li su se starijim sugrađanima posle par nedelja možda već istrošile ne samo zalihe hrane. nego i lekova, kućne hemije, lične higijene i mnogih, mnogih drugih potrepština, a ne samo zaista osnovnih namernica, i kom procentu je proradio sistem snabdevanja za više desetina ili stotina hiljada zaključanih ljudi, bukvalno svačim, i za više nedelja ili meseci?
И опет, све би то имало смисла, да се све ово није десило у петак, у 11. ујутро, мање од једног дана пре него што би истим тим старијим суграђанима - и само њима - било дозовољено да се несметано кређу и набаве све што им је потребно.
Како је могуће да су сви остали изнад 65 година остали код куће, а само је ових 10 које сам ја видео, и незнани број њих које нисам, имало потребу да изађе на улице у невреме, мање од једног дана пре него што су имали право да то слободно учине?