Šta je novo?

Energetika

Мене поражава оваква изјава:
Потребан јесве јачи утицај производње из ОИЕ.

Коме је потребан? Због чега је потребан? Какве су бенефиције, колико ће да кошта, шта треба за от да се уради, који су рокови?

Ни речи о томе да треба да се самњују губици како у преносу тако и код крајњих потрошача. Које мере треба предузети, одакле новац за инвеситицје код кога куповани опрему? Или је самостално правити?

Зашто расту трошкови за хлађење зашто расте индустрија (крајем осамдесетих је било много индустрије која се угасила, сада са новим технологијама имамо мањак електричне енргије?

Вело плитко..

Рекао бих да Вукосавић у овоме не усчетвује, јер он кад изалже нема додатних питања.

Укратко продаја дрва од стране дрвокрадица је забрањена, ако сам користиш шта си посекао није проблем... Хајде да видимо ефекте, Србија постаје ћелавија од мене.

Možda pogrešna tema, ali kačili smo ovde slične stvari.

Zna li neko malo više o ovim kombinovnim bojlerima sa toplotnim pumpama koji su počeli da se pojavljuju?
Recimo LG ima neki model. Koliko vidim po reklamama, mogu da se monitraju i u stanu i nisu mnogo veći od običnih.

Ne vidim nigde cene, pa me zanmima koliko bi takvo čudo koštalo?
I ako bi se recimo montirao u sobicu sa mašinama za pranje i sušenje veša (koji tu sobicu znaju da dobro zagreju), da li bi to onda imalo (i vrelo neefikasan) efekat recikaže energije?

Vrh