Šta je novo?

Elixir Garden [ Stambeno poslovni kompleks | 50 000 m²]

Pozdrav. Mali update. Zvali su nas da izaberemo boju parketa. Postoje dve nijanse hrasta, svetliji i tamniji.
Ta boja koja se izabere će se primenjivati i na boju drveta sa unutrasnje strane prozora
 
DJI-0271-HDR.jpg
 
Hvala na fotkama, Igore!

Kako Vam izgleda udaljenost izmedju ovih zgrada - pre svega mislim na lamelu koja je paralelna sa Bul Heroji sa Kosara, u odnosu na lamelu preko puta (B)?

Receno je da ce udaljenost biti 32m.
 
Dragi Yoda, ja sam bila pre jedno dve nedelje u svom stanu u lameli D i meni kao laiku se čini da je taj prostor izmedju dve lamele bas veliki.Kad pogledam u stan nasuprot mog, deluje mi skoroz ok mada stvarno ne znam koliko ima metara.

Igore, kako se Vama čini? Jel možete da mi kažete na kojoj lameli su počeli prozore( ovaj prozor koji ste slikali) pošto ga ja ne uočih danas iz kola?( doduše samo sam proletela :))

Hvala
 
Po Google Earth, Exing ima oko 31m, a Elixir se nastavlja na Exing pa je i udaljenost slična. Kod mene (naselje građeno 1988-1990, "po JUS-u") udaljenost je 30m mereno preko Google Eartha.
Inače, tih 30m je malo. Živim tako već 20 godina, navikne se čovek donekle, ali je malo, čak i ako ne uzmem u obzir cenu.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=887134#p887134:1msuhwtz je napisao(la):
Dada011 » Čet Okt 07, 2021 9:27 am[/url]":1msuhwtz]Jel možete da mi kažete na kojoj lameli su počeli prozore( ovaj prozor koji ste slikali) pošto ga ja ne uočih danas iz kola?( doduše samo sam proletela :))

Hvala
Probno je postavljen prozor na dvorišnoj strani D lamele a uveliko je u toku priprema otvora za ugradnju prozora i balkonskih vrata što se može videti na fotografiji (takođe D lamela).

211006-elixir-garden-08.jpg
 
Gledajući ove fotke , čini mi se da im nije visok nivo paralelizacije radova, tj. jako sporo uvode nove pozicije.

U prilog tome činjenica da je gotovo kompletan objekat ozidan a tek se pokreću sa fasadnim pozicijama.
Na fotkama nisam primetio da se rade instalacije u značajnijoj meri niti mašinsko malterisanje.

Sa druge strane , pohvale sa "slepe štokove" na fasadnim otvorima, svakako dobro rešenje i po ps-u .

Što se tiče udaljenosti - ukoliko imate preko 25-30 m , to je više nego dobro .
Pa neke ulice , sa pripadajućim trotoarima , su uže od toga. :)
 
Pozdrav svima :)
Da nema neko neke nove informacije, sličice? Meni se nekako čini da sve stoji poslednjih nedelja mada, možda rade u stanovima, pa se ne vidi.

Hvala unapred
 
Draga Dada011,

Rade unutra. Struju i malterisanje. Vidim da su aktivni na svim lamelama.

Pozdrav!
 
Dragi Yoda, may the force be with you!! :)

Hvala na update-u. Ranije je napredak bio vidljiv čak i nama laicima, dok je konstrukcija rasla, a sad mi nešto delovalo kao da se ništa ne dešava.
Hvala bogu pa imamo Vas da nas izvestite
Pozdrav
 
Jedino su bezveze beli prozori, to me podseca na 2000te. Tj. malo je izaslo iz mode.
 
Parket ton.jpg
Nas su pitali koju ćemo boju prozora i parketa al kapiram da je to za unutra.

U prilogu maila Vam dostavljam fotografiju dva tona parketa.
Molim Vas da odaberete nijansu. Boja drveta sa unutrašnje stane prozora će biti u istom tonu.
 
Pozdrav svima,

Jel ima neko kakve novosti, moze li da se uzme na kredit?

Kontaktirao sam ih, tvrde da moze ali nisam siguran da bi banka odobrila, treba da im zakazem posetu
 
Pozdrav Mcmanaman, ja koliko se secam iz ugovora a citajuci i na drugim projektima, banka odobrava kredit kada je izgradjenost na 80%. I ja sam buduci kreditni kupac i poslednji put kad sam pitala kada otprilike da krenem u jurnjavu oko kredita, rekli su mi na leto sledece godine(jun, jul)
Mozda kad je projektno finansiranje moze da se uzme kredut ranije al mislim da oni nemaju projektno ni sa jednom bankom. Makar nisu imali kad sam ja potpisivala

Mozda neko zna nesto vise
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=893939#p893939:2c0xcaic je napisao(la):
Dada011 » Čet Okt 28, 2021 9:25 am[/url]":2c0xcaic]Pozdrav Mcmanaman, ja koliko se secam iz ugovora a citajuci i na drugim projektima, banka odobrava kredit kada je izgradjenost na 80%. I ja sam buduci kreditni kupac i poslednji put kad sam pitala kada otprilike da krenem u jurnjavu oko kredita, rekli su mi na leto sledece godine(jun, jul)
Mozda kad je projektno finansiranje moze da se uzme kredut ranije al mislim da oni nemaju projektno ni sa jednom bankom. Makar nisu imali kad sam ja potpisivala

Mozda neko zna nesto vise

Hvala na odgovoru.

Pretpostavljam da ste iskoristili opciju rezervacije do uzimanja kredita, koji su tu uslovi?
 
Dragi Mcmanaman, mi smo , kada smo potpisali predugovor uplatili 20% od ukupne cene. To je bilo još prošle godine, kada su dobili gradjevinsku dozvolu, dok je još bila livada :)

Onda smo još dodatno uplatili 10% u naredna 3 meseca. Nismo morali al smo hteli, da bismo smanjili kredit kasnije. Tada smo uplatili i ceo iznos za dva parking mesta.
Tako da je do sada isplaceno 30% i dva parking mesta. Po predugovoru smo morali 20%+ ostatak na kredit a parking mesta odmah po odabiru.
Zbog takve konstrukcije, i cena je bila drugačija u odnosu na 100% keš kupce ili kupce koji su, u skladu sa napretkom gradnje, isplaćivali deo po deo
Varijanta u kojoj 80% ide na kredit je u vreme kada smo potpisivali, bila najskuplja.
Sada, pošto je već godinu dana prošlo, pretpostavljam da su možda uslovi drugačiji.
 
Pozdrav svima , da li ima nekih novosti oko izgradnje. Da li je neko mozda slikao, jesu li poceli da postavljaju spoljnu stolariju?

Zanima me i da li neko ima informaciju o tehnickoj opremljenosti stanova? Da li se zna koji su proizvodjaci za klimu,stolariju, ulazna vrata itd...?

hvalaa :)
 
U toku je malterisanje stanova, pa pretpostavljam da su zavrsene elektro i vodovodne instalacije. Tek kad izmalterisu, doci ce stolarija na red. Prolazim kolima svaki dan, ali nezgodno mi je da slikam.
 
Pozdrav. Ja juce dobih informaciju da bi do sredine decembra trebalo da nas pozovu da izaberemo boju kreamickih plocica za kupatilo, kuhinju... Sto se tice proizvodjaca, bas nemam pojma. Znam da su prozore porucivali i da smo birali boju al nisu napominjali proizvodjaca. Ima na sajtu nesto okvirno oko tehnicke opremljenosti al nista konkretno..
Mozda neko zna vise pa bi bilo lepo da podelimo info :)
 
Upravo tako, ako neko zna nesto vise neka podeli info. Meni su pomenuli da je proizvodjac za stolariju New Quest firma iz Beograda. jel neko zna nesto vise o tome? da li je stvarno to proizvodjac i kakva je firma po pitanju nekog kvaliteta itd..? za ostale stvari oko opremljenosti i proizvodjace nista ne znam nazalost..
 
Moram da priznam da mene više interesuje šta je po tenderu izabrano od alu sistema za stolariju. Davno je bila priča da će biti aluminijum drvo, ali ne znam šta je na kraju rešeno.
NEW QUEST je firma koja pod nekoliko drugih imena postoji dugo. Bili su i baš veliki, sad su osrednja firma. Umeju i dobro da urade, moraju se dobro kontrolisati.
 
Vrh