[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=860281#p860281:332o9id9 je napisao(la):
Yoda » 24 Јун 2021 08:21 pm[/url]":332o9id9]Pozdrav svima!
Da li neko ima informaciju da li ce se i sta graditi na placu pored Elixir-a? Gde su sada neke gradjevinske masine i Interfrigo?
U perpektivi se ocekuje probijanje ulice Tadije Sondermajera, pa je negde logicno da se do tada resi i status tog placa.
Inace, zvao sam investitora po pitanju zavrsnih materijala. Jos uvek nemaju nista!
@Јода, да ти одговорим, а неколико пута сам на разним темама писао о томе.
Тај плац који спомињеш је приватан и ту су четири власника и она пословна зграда је њихова која је у закупу од стране неколико предузећа, пет или шест, што производних што сервисних. Тај плац је цео ограђен жицом и кроз њега не може више да се пролази, као некада. За неких годину или две, би требало да се та зграда сруши и да се ту крене са градњом. Чак су ти приватни власници заинтересовани за инвестирање у некретнине на том плацу, барем је један од њих био-власник оне печењаре, али је пре неких две године преминуо. Значи за сад остаје како и јесте, ако се у међувремену нешто не промени.
На старом орто фото снимку, немам новији, сам ти означио тај приватни плац, а такође сам означио и плац „Авионског града“, где треба да се гради још једна њихова пословна зграда, слична и осталим које су саградили. Значи руши се онај постојећи салон подова, царинско сместиште и паркинг (ионако је њихов, који дају у закуп). То царинско сместиште је сад закупио инвеститор насеља „Цептера“ до даљег, вероватно док непочне да се гради ова задња зграда „Авионског града“, можда следеће године, док не заврше сад ову коју граде, а по грађевинској табли завршетак је 19.12.2021. године.
„Пробијање“ улице Тадије Сондермајера на Тошин бунар ће бити кад зграде из насеља „Лековита башта“ буду при крају градње. Личног сам мишљења да није требало дозволити инвеститору да се овај део ове улице пробије на Тошин бунар, биће ту пуно саобраћајних проблема. Довољно је што је улица Тадије Сондермајера пре две године изграђена са излазом на Тошин бунар код оне кафане.