Šta je novo?

EES (Entry/Exit System) - iskustva

Niko nas ne "otima" od Rusije, već smo okruženi EU. Naši susedi svojom ušli u EU i ostalih par će ući za koju godinu. Mi nećemo.

Što se EU licemerja tiče, ono je evidentno. A što se nas tiče, ni mi poslednjih 13 godina ništa suštinski nismo učinili da se približimo članstvu EU, tako da iz EU tačke gledišta i mi smo sami licemerni. Još koristimo dosta njihovih fondova, a nemamo nameru da sprovedemo minimum njihovih standard. Dok mi dođemo na prag EU, ona više neće verovatno ni postojati. Ovo je činjenično stanje. Nepošteno jeste, ali deo krivice snosimo i mi.

Hvala svima onima koji su dali praktičan doprinos ovoj temi tako što su preneli svoja iskustva sa granica.

Ali uvek smo sami krivi, trebalo je da znamo pre 10 godina da ce da donesu ove propise i da na vreme uradimo ne znam sta da ne bismo bili u ovoj situaciji....
Pa i zna se da će biti ovako nešto već nekih 8 godina, ne znam šta nije jasno.
A od odvajanju od Rusije, Kine i Amerike konsultuj neku ažurnu kartu Evrope sa obeleženim granicama Šengen zone.

Ako dođeš na Server, moraš da budeš za Zvezdu, na Jugu za Partizan. Vidi kako je Ukrajina prošla.
Na žalost ili na sreću, mi smo tu gde smo. Ili ćemo sa EU ili smo ga izduvali. I to je tako, surovo.

Kažu da na Tompi imaju posebnu kolonu za one koji su se već zapljunuli u EES i za one koji nisu. To je dobra vest, jer znači da onaj ko se već zapljunuo neće morati da čeka red sa onima koji se zapljunjavaju. Ako bude na svim ulazima u Mađarsku tako, bravo za njih.

Videćemo kako će biti u vozovima.

Vrh