Ђоле Певчанин
Advanced
- Učlanjen(a)
- 16.11.2016.
- Pohvaljen
- 5.758
ETIAS који могу да одбију. А останеш без 20 евра.
EU nije ništa u tom pogledu specifična.
EU nije jedna država pa da bude neefikasna, već skup neefikasnih država koje onda neefikasno komuniciraju međusobno.Специфични су у томе што су успорени у свему што раде последњих година, а и деценија. Ништа није у року, све се пролонгира, а и кад крену да примењују (као ово сад) углавном не функционише како је замишљено и ствара непријатности путницима. Постали су ФТ1П унија. Бирократски кошмар.
Да се разумемо, Кина је по том питању можда и гора. Немам пуно искуства, али по ономе што сам видео, још је горе, мада до душе јесте био регион Кине у који се "ређе иде". Не знам како је у главним ваздушним лукама.
Ma jok, sta njih boli uvo sto Pera krenuo na Stavros i sto ce ceka na granici 8 sati... Apsolutno nista to njih ne tangira.Da li mislite da će ovaj sistem, ovakav kakav je u ovom trenutku da ostane na snazi ako na granicama (i kopnenim i vazdušnim) stvarno nastanu krkljanci zahvaljujući tome?
Ja se nadam, verovatno potpuno neosnovano, da će u slučaju debakla EU uvesti neke izmene koje će omogućiti da sistem funkcioniše efikasnije, na primer mogućnost online prijave, razdvajanje pultova za one koji su već prošli kroz "toplog zeca" i one kojima je to prvi put...
Na kraju krajeva toliko su puta odlagali početak primene, možda neko razuman tamo preduzme nešto u slučaju fijaska.
Kad je Makedonija sa 25% Albanaca je morala, morali bi i mi sa preko 20%.. Али не желе чак ни Македонију која се одрекла имена, увела албански као службени,
Meni je najjače što (ETIAS) ima rok važenja 3 godine.
Valjda se otisci prstiju menjaju i mutiraju posle 3 godine... ?![]()
Ne, nego podatke ne smeju da čuvaju beskonačno dugo tj. po zakonu se posle 3 godine brišeš iz sistema kako ne bi došlo do zloupotrebe.
Imaš još neku nedoumicu?
zasluženo neki bi rekliRadujete se što će EU da nas jaše i ponižava
Briše se iz sistema...
![]()
Euro apologeti...
Ma džaba pišeš, u ovoj temi ti je i slika i prilika radikalske politike u poslednjih x decenija i njihovog uticaja na javno mnjenje - samo neka jašu radikali, još 5 vekova i svi zadovoljni, mada ko zna kime.Takav je zakon i zato je doneto takvo pravilo. To je suština tvog pitanja, a u teorije zavere ne bih ulazio. Ostaviću tebi da se baviš time
Pa da ponovimo osnovnu terminologiju koja se uči u osnovnoj školi a i ukoliko ste ikada potpisali nešto što se zove, paz sad, ugovor:Zamisli neko prica da smo svi deo evropske porodice, i onda se ponasa prema tebi isto kao prema nekom iz Kameruna ili Libije, jer smo tzv.treca zemlja. I ljudi ovde to brane. Monti Pajton to ne bi smislio.
Promasio si poentu mog posta tako da necu da se upustam u dalju raspravu.Pa da ponovimo osnovnu terminologiju koja se uči u osnovnoj školi a i ukoliko ste ikada potpisali nešto što se zove, paz sad, ugovor:
Prva strana - korisnik, u ovom slučaju država EU, npr. Hrvatska
Druga strana - države članice EU - pošto EU kao EU nije država
Treća strana - sve van toga
Dakle mi, zajedno sa npr. Britancima, smo tzv. trEćA zEMlJA
bože ni osnovne pojmove ne razumete i onda ih razglabate kao da su vam rekli da ste SSovci
Nisam, već je bitno da se sve dodatno zabiberi sa najnebuloznijim pojmovima i da se to pretvori u narativ koji svako ponavlja kao ovca, ko včća da slušam.Promasio si poentu mog posta tako da necu da se upustam u dalju raspravu.
Znači u te 3 godine garantovano ne može doći do zloupotrebe
Logično, daju garanciju samo 3 godine
Koliko je para zaradio taj EU birokrata za ekspertizu koliko godina čuvanja podataka je bezbedno, a koliko nije?
Jesi, nije problem u semantici i samom znacenju pojma trece zemlje i slicno, to sam vise posprdno ubacio. Vec u samoj sustini politike EU, koja deklarativno prisvaja ceo Balkan i ostatak Evrope do Rusije, a sustinski nas odbacuje iz svog sveta, ucenjuje i ponizava, sve vreme se kukavicki skrivajuci iza novih propisa koje su svesno doneli iako su bez problema mogli da naprave izuzetak za nekoliko zemljica Balkanskog zapada. Ali uvek smo sami krivi, trebalo je da znamo pre 10 godina da ce da donesu ove propise i da na vreme uradimo ne znam sta da ne bismo bili u ovoj situaciji....Nisam, već je bitno da se sve dodatno zabiberi sa najnebuloznijim pojmovima i da se to pretvori u narativ koji svako ponavlja kao ovca, ko včća da slušam.