Имаш одговор на претходној страни:Koliko blizu dron sme prići državnoj granici(npr. kod Sremske Rače)?
Pogledajte prilog 151780
Писао сам раније на овој теми - ди-џи-ај и друге произвођачке апликације су непрецизне и непоуздане. У читавој Европи нити једна још није сертификована као меродавни извор ваздухопловних података (на начин на који је, нпр. Џепсен (Jeppesen) сертификован и препознат).https://www.dji.com/flysafe/geo-map odavde, to su ogranicenja koja imam sa mojim dronom, iskreno ne gledam ogranicenja koja preporucuje vazduhoplovo Republike Srbije, do sad stvarno nisam cuo da je iko bio kaznjen, a i ne gledam da vozim dron gde bih mogao da ugrozim tudje zivote.
Koja je razlika u dometu izmedju mini 2 i mini 4(kako se pokazao u urbanim delovima a kako na otvorenom)?Mini 3 pro i 4 pro na kafi
Pogledajte prilog 180110
Pa bolji je u svakom pogledu, u urbanim sredinama svaki dron ne moze se pohvaliti distancom jer su tu uvek neki ometaci, zgrade, ruteri itd... npr. danas sam leteo od Savskog trga do Lozionice i morao sam podici visinu na 115 m kako bi imao dobar signal...na otvorenom leti dosta daleko, jaci motori dosta i brzo dostize visinu, senzori rade top... mini 2 je odlican dron i lepo me sluzio imam ga i dalje ali upravljanje i sam osecaj odziva drona i kontrolera ovog novog digitalnog je nebo i zemlja, plus kontroler novi ima i fabricke antene koje jos bolje daju signal dronu... npr stanem tamo kod ava shopping parka i odem do prvog vijadukta od Petlje Bubanj Potok u smeru prema Novom Sadu bez ikakvih problema oko 2400 metara npr i tu vec krene signal malo da zeza al podignem visinu i dobijem pun signal, u idealnim uslovima odlican domet, cim su neke zgrade antene repetitori smanjuje se Probao i nocni mod top izgleda, mozda malo precenjen ali eto to su te cene, mini serija se sa cenom priblizava mavic seriji i onom air 3s koji je dosta veci jaci itd ... al popularni su i zbog toga sto su ispod 249 gr pa ne podlezu Pravilniku o bespilotnim vazduhoplovima...Koja je razlika u dometu izmedju mini 2 i mini 4(kako se pokazao u urbanim delovima a kako na otvorenom)?
Prednosti su brzina konekcije i ne gubis vreme oko kacenja telefona, samo ukljucis i prva konekcija malo traje ali posle nema cekanja kad podizes dron istog dana, displey je top ne tamni na suncu, slika bas tecno ide nema seckanja, jer kad sam se vratio na mini 2 da malo probozam dron video sam koliko je losije i ako imam dobar telefon slika pomalo secka dok na displeju sve ide tečno, dalje imas zoom sa desne strane na tockic koji dosra pomaze ne moras da diras ekran, domet i gradu isti kao i stari ali na otvorenom dosta dalje moze se ode bar je moj utisak takav, baterija mozda malo krace traje nego na obicnom kontroleru ali ono mozes da letis sasvim dovoljno bez punjenja kontrolera... mane nisam pronasao iskreno, sem sto sam primetio da se malo nekad odviju one palice u toku voznje al nikad nisu ispale, al to je vrv do mene i mog nacina upravljanja, po meni vredi dati malo vise i uzeti sa digitalnim kontrolerom uzmi onaj sa antenama on je najnivija generacija, koji dron ti je u planu? Nadam se da sam pomogao, mogu ti pokazati nekad ako budes hteo da vidis uzivoJel ima neko dron sa kontrolerom sa displejom, koje su prednosti i mane sa integrisanim displejom i ovim sto se kaci telefon?