Šta je novo?

Državni put Ib reda br. 27: Loznica-Valjevo–Lazarevac (za sada Iverak–Lajkovac)

Не знам шта су или нису успели урадити, али сама чињеница да смо дошли до краја године је тужна посебно за нас који смо очекивали крај радова пре празника. Невреме је захватило већину наших крајева али му је и вакат, крај је децембра....Крајња неспособност и аматеризам по ко зна који пут ће се сломити о главу грађанима ове напаћене земље. До четвртка ујутро биће снега у већини земље, ето прилике да видимо и сјајно организовану зимску службу на делу!
Da su otvorili put neki dan, danas bi morali da ga čiste, ovako ne moraju 😂

1000010585.jpg

Ovo je na samom kruznom toku, verovatno tu je red da se stave ograde, radili su izgelda i na osvetljenju. Bilo je radnika radilo se.

Prošao sam sinoć kružnim tokom u oba smera druga traka je završena urađene su linije na oba parčeta koja su trebala da se urade. Jedino nije urađen nov asfalt ono parče dole do privremenog kružnog toka. U 21:30h jedan kinez i kineskinja stoje kod kružnog toka na početku brže saobraćajnice i snimaju dronom kružni tok i dole onaj nov deo prema Valjevu što je spojen. Postavljena je i vertikalna signalizacija tj putokazi. Mislim samo da nisu stavili onu žičanu ogradu pored puta za životinje i mislim da su zbog toga stavili 80km brzinu. To je moglo da se uradi otkad ikad ali mislim da nije. Ovo do sada urađeno je jako blizu otvaranja samo je pitanje hoće li raditi no asfalt na onom parčetu koji sam gore spomenuo, tu stoji ona mašina za skidanje asfalta i to može brza da se uradi jer nema saobraćaja. Tako stoje trenutno stvari i da pušteno je osvetljenje celom dužinom i pre i posle kružnog toka mada ne radi svaka ali ajd ne radi ni osvetljenje od kad je puštena ona deonica do Divaca. Ja to ne mogu da shvatim uradiš novo sve i ne radi. Sramota

Da li je moguće da će i ovde biti ograničenje 80? U Rumuniji na običnoj magistrali, tj. opšte ograničenje van naseljenog mesta je 100, a kod nas na brzom putu spuštaju na 80...
Retardirano sve sta ti je... Prsko sistem i sve, 5 god ne umeju da zavrse put od 18km koji po ravnom ide, daj boze da ima razlike u visini 5m od do, ali to se radi kao da ide kroz Debelo Brdo... st***

Biće jednog dana, ja kažem da dok nema naplate puniće se budzet kaznama za prekoračenje jer i do Divaca sada niko ne vozi ispod 100km/h

Biće jednog dana, ja kažem da dok nema naplate puniće se budzet kaznama za prekoračenje jer i do Divaca sada niko ne vozi ispod 100km/h
Ovo je ozbiljna dužina puta na kojoj se preko zime mora organizovati ozbiljna zimska služba a preko leta košenje trave obostrano što će se videti kroz fakture kada budu počele stizati ili u suprotnom po slikama zavejanih vozila u kolonama

Tako da sam mišljenja da neka vrsta naplate mora postojati a kada i kako nemam preciznih iniformacija.

Turska ima 30 hiljada kilometara ovakvih brzih puteva sa ograničenjem 110 km/h bez naplate, a oni bi da naplaćuju nešto na čemu su ograničili brzinu na 80 km/h?

Turska ima 30 hiljada kilometara ovakvih brzih puteva sa ograničenjem 110 km/h bez naplate, a oni bi da naplaćuju nešto na čemu su ograničili brzinu na 80 km/h?
I Nemačaka ima autoputeve bez naplate ali se sve češće čuju zahtevi za uvodjenje naplate.Mnoge zemlje takodje planiraju promene u naplati.
Ekonomska moć neke zemlje je ovde od presudnog značaja.

Vrh