Šta je novo?

Državni put Ib reda br. 27: Loznica-Valjevo–Lazarevac (za sada Iverak–Lajkovac)

Tesko da Turska ima 30000 km 2x2 puteva, nemaju ni 3000. Za onoliku zemlju krajnje porazavajuce.

Edit da dopunim sebe: iz Vikipedije https://sr.wikipedia.org/wiki/Саобраћај_у_Турској

Дужина савремених ауто-путева и других путева са 4 траке је 1.892 km, мало спрам величине земље, па су магистрални путеви најважнији у земљи.

Hajde ne piši o nečemu o čemu ne znaš. Google:

"Turkey has 28,986 km of dual carriageway as January 2023. Speed limit changes, but normally 110 km/h is the limit of state road (e.g. D 100). Turkey has 3,633 km of motorways. The minimum speed limit on the Turkish motorways is 40 km/h and the maximum is 140 km/h."

Dakle Turska ima 28 986 km motoputeva (bez naplate, 2 odvojene kolovozne trake, 2 saobraćajne trake po smeru, a najčešće i nešto uža zaustavna) kao i 3633 km autoputeva sa naplatom.

Em što sam se vozio hiljadama kilometara tih motoputeva po Turskoj, od Bugarske do Gruzije, pa gotovo celom Egejskom i Sredozemnom obalom. Bukvalno imaš sve na Google street viewu. I sad mi ti kažeš da sam se vozio putevima koji ne postoje...:ROFLMAO:

Poslednja izmena:
1000006184.jpg
1000006183.jpg

Sto se mene tice sve je zavrseno i ja sutra prolazim. Da se ljudi maltretiraju zato sto neki politicar slavi Novu godinu pa nema kada da otvori ne pada mi na pamet. To je i onako napravljeno nasim parama. Ako me zaustave sutra panduri reci cu im da je preCednik rekao da ce biti zavrseno do Nove godine i da li hoce da kazu da je preCednik lagao? Pritom da ih snimim dok izgovaraju da laze. Reci ce mi samo srecan put gospodine.

Sto se mene tice sve je zavrseno i ja sutra prolazim. Da se ljudi maltretiraju zato sto neki politicar slavi Novu godinu pa nema kada da otvori ne pada mi na pamet. To je i onako napravljeno nasim parama. Ako me zaustave sutra panduri reci cu im da je preCednik rekao da ce biti zavrseno do Nove godine i da li hoce da kazu da je preCednik lagao? Pritom da ih snimim dok izgovaraju da laze. Reci ce mi samo srecan put gospodine.
Прође ли?

Braćo, ove god ništa od završetka saobraćajnice, pazite šta vam kažem... Nažalost, ali tako je
Moram samog sebe da kritikujem 😁😁😁
Sretna vam svima Nova god, manite budale i rokove vise, znamo bar mi ovde gde zivimo i kakav sistem funkcionise i nemojte da nas to remeti da ne budemo zdravi, srecni i uspesni u novoj
Srecno svima, cisti putevi, sretno spretno ♥️♥️♥️

Turska 28 986 km 2x2 motoputeva...?
Ajde ne lupetaj.

Kao što rekoh, prošao sam hiljade i hiljade kilometara turskim motoputevima 2x2. Postoji zvaničan podatak, postoji google street view, 2025. godine se sve proveri sa dva klika mišem na internetu. A neki su ti ovde zakačili i linkove i slike, da ne moraš da tražiš. A ti si se odlučio da vređaš nepoznate ljude na tom istom internetu.

Kao što rekoh, prošao sam hiljade i hiljade kilometara turskim motoputevima 2x2. Postoji zvaničan podatak, postoji google street view, 2025. godine se sve proveri sa dva klika mišem na internetu. A neki su ti ovde zakačili i linkove i slike, da ne moraš da tražiš. A ti si se odlučio da vređaš nepoznate ljude na tom istom internetu.
Toliko moto puta nema u celoj Evropi

Toliko moto puta nema u celoj Evropi

Nema, jer se u Evropi mnogo više grade autoputevi. Motoputevi su manje rasprostranjeni. U Turskoj je obrnuto, mnogo je više motoputeva nego autoputeva. Turci su većinu običnih magistrala udvojili na dve kolovozne trake sa po dve trake po smeru, tamo gde je moglo. Gde nije moglo, gradila se ili se gradi nova trasa. Tako su nastali motoputevi. Tamo gde je autoput, najčešće ima i paralelni motoput, kao npr. Jedrene - Istanbul.

Nema, jer se u Evropi mnogo više grade autoputevi. Motoputevi su manje rasprostranjeni. U Turskoj je obrnuto, mnogo je više motoputeva nego autoputeva. Turci su većinu običnih magistrala udvojili na dve kolovozne trake sa po dve trake po smeru, tamo gde je moglo. Gde nije moglo, gradila se ili se gradi nova trasa. Tako su nastali motoputevi. Tamo gde je autoput, najčešće ima i paralelni motoput, kao npr. Jedrene - Istanbul.
Eto, predsednik kada otvara neki put, ne mora uvek da se upoređuje sa zemljama Zapadne i Centralne Evrope, već npr. sa Turskom ili Poljskom, ali zna on da bi tim poređenjem srušio sneška njegovim biračima

Na zalost nisam, iz pravca Lajkovca su navukli one betonske barijere koje su do pre neki dan bile pomerene za sirinu kamiona pa se moglo proci, sa strane kruznog toka je opusteno, moze se pomeriti plastika za dvadeset sekundi, ali one betonske od par tona ne mogu :-(
"Šta znaju deca šta je par tona" 😂

Dobio sam neku informaciju da će otvaranje brze saobraćajnice biti za Svetog Savu kaže mi čovek da je šou, napravljena je neka glupost i ne smeju da kažu svevišnjem. Kaže da je velika neozbiljnost ne sme da mi priča detalje.

Vrh