Šta je novo?

Državni put Ib reda br. 27: Loznica-Valjevo–Lazarevac (za sada Iverak–Lajkovac)

Može sve kad se hoće, Nbgd surcin je isto tako zavrsili eksproprijaciju zadnjih 300m i to su zavrsili za 12 dana. Tako i ovde ima jos posla ne mnogo ali ako se nastavi ova dinamika moze da se zavrsi do NG po mojoj proceni, ali takodje mogu da razvuku i jos dodatnu godinu...
Ima mi smisla da asfalt rade na kraju, opet za to ne treba mnogo vremena, najsporiji su betonski radovi, a njih nema jos mnogo...
 
eksproprijacija popucke.png




1. Zeleno - treba da se uradi eksproprijacija
2. Crveno se sve vodi na Republiku srbiju
3. Narandzasto je grad podneo zahev da se ukljizi

Zelene putace se vode na tri porodice:
- Veskovic
- Jeremic
- Mirkovic
 
Druze, vec je sve objavljeno na internetu. Skinuto sa geosrbija.rs i https://katastar.rgz.gov.rs/eKatastarPublic. Mozes da gledas i brojeve predmeta, sta se na koga vodi, ko koliko cega ima, povrsine, da li je objekat legalan ili ne.
Zivimo u 2023 godini.

Hvala što si me obavestio u kojoj godini živim, druže.

Jedno je kada neko za svoje čudne potrebe ukuca broj parcele na ekatastru koji je video na geosrbija pa nadje vlasnika nakon ukucavanja captcha koda, a drugo je kada ti ovde plasiraš svima na izvol'te ko su vlasnici.

Siguran sam da tim ljudima ne bi bilo svejedno kada bi saznali da se njihova prezimena provlače po forumima.
 
Verovatno pola Srbije zna za gospodina Pivica cije se prezime ovde provlaci vec mesecima pa niko nije dizao dramu oko toga, jos mu je i pinovana parcela tacno koja je a blizu mu je kuce.
To je javan podatak, nisam ja uzeo i otkrio neciji jmbg ili uzeo neka tajna dokumenta ili ugovore, koristim samo ono sto svako od nas moze da izgugla.
Ako moderatori smatraju da sam ja nesto prekrsio da li pravilnik foruma ili zakon ili moralno nacelo, neka slobodno edituju ili obrisu moj post.
Onog trenutka kad drzava postigne dogovor sa te tri porodice, eksproprijacija je gotova. Ko zna da li su ti ljudi uopste i zivi, mozda su to vec neki pokojnici cije je naslednike mrzelo da prebacuju imovinu na sebe.
 
Bacio sam pogled na "zelene parcele" sa Olynthovog skrinšota, nema promene.

Danas bila premijerka u Valjevu, ona nema pojma, i ono što je rekla čitala je s papira. A vezano za brzu saobraćajnicu rekla je kako će da približi Valjevo Beogradu, kako će da preporodi Valjevo, i slična proseravanja, nije pominjala ništa o roku završetka i slično.
 
  • Sviđa mi se
Reagovanja: Ris
A realno, šta bi i mogla da kaže, a da sejoš dublje ne uvali u ta sopstvena pro*****?
 
  • Sviđa mi se
Reagovanja: Ris
Prošao danas, od smera Va ka Bgd, na Iverku vire stubovi iz zemlje sa obe strane za nadvoznjak koji treba da predje prugu i stari put, nema radnika ni aktivnosti. Onaj deo kod pivića, bager kopa i polaže kanalizacione cevi na tom delu, malo pored ide kamion sa zemljom i bager koji posipa zemlju sa strane puta po nasipu. Dalje ka Bgd onaj usek u brdo, potporni zid zavrsen, moguce da se spremaju za jos jedan red gore da se izbetonira. Posle brda ima onaj veliki most, dosta radnika i materijala na tom mostu. Malo pre mosta postavljene i metalne bankine uz put, čini mi se da to nije bilo ranije.
 
Prošao danas, kod pivića sa puta se vidi novonasuti deo, reklo bi se da su ivičnjaci već postavili, ne vidi se da li je i asfaltirano, mada iako nije to je spremno za asfalt. Tu se radi mali mostić, na njemu je pravi mravinjak, nasipa se beton. Mislim da je to jedini betonski objekat koji još nije završen izmedju petlje Lajkovac i isključenja za Mionicu. Bilo bi sad zanimljivo napraviti dron snimak i uporediti sa onim od početka septembra.
 
Bacio sam pogled na preostale parcele, nekih 10-12 što je ostalo, nema promene nikakve.
Očekujem da bude redovnije snimaka sad, budući da su najavili za dva ipo meseca da puste do Divaca.
 
Juče sam prolazio na tom mostu kod Pivica vri od majstora milim da ga armiraju i za par dana će biti i betoniran trasa je urađena možda čak i do trećeg sloja rizle. Izgleda da će da puste do Divaca verovatno pred izbore jer tamo onaj deo od Divaca do Iverka nema žive duše. Onaj nadvožnjak što treba da premosti prugu i put Valjevo Lajkovac deo do pruge bukvalno ništa se ne dira već par meseci a sa druge strane gde su one kuće tamo su prošle nedelje izlili temelje za stubove i od tada ništa se ne dešava jer su Izgleda sve radnike prebacili na ovaj prvi deo da bih stigli da završe do kraja godine. Radi se baš do kasno i pod svetlima na Pivića mostu čak su i onu šumu tj brdo kod onih potpornih zidova skinuli još i prave izgleda odvodi kanal iznad. Radi se intenzivno i u Slovcu na onom dugačkom vijaduktu čini mi se blizu je hidro izolacije koliko mogu da vidim sa magistralnog puta. Vidi se da se postavlja i zaštitna ograda. Eto ukratko malo sa ove deonice ali dron bih nam dao pravu info.
20231002_143602.jpg
20231002_143600.jpg
20231002_143559.jpg
20231002_143556.jpg
20231002_143518.jpg
20231002_143510.jpg
20231002_143505.jpg
20231002_143453.jpg
20231002_143452.jpg
20231002_143449.jpg
 
Slažem se jer ko ide prema Valjevu dok se isključi sačeka gužvu na pruzi pa dok se uključi na put Lajkovac Valjevo jer je tu uvek gužva a zamisli tek tad koje će ludilo biti. Druga stvar na uključenju na brzi put dok obiđeš preko nadvožnjaka pa na kružni tok a s obzirom da je to kratka deonica do Divaca onaj ko putuje u Valjevo više mu se isplati da ide starim putem. Jedino oni koji idu prema Mionici i Divčibarima njima više odgovara nivi put.
 
Neka puste pa makar i parcijalno, pa neka ide ko kojim putem želi. Neko će sračunati da mu je bolje ići starim putem neko novim... Primetio sam one kosine što su kao sredili kao druga odbrana od kolubare, već raste korov iz njih. Onaj deo na iverku ne verujem da će skoro biti završen, pre će biti onaj krak ka industrijskoj zoni nego ono parče na iverku. Mada možda i bolje, kad krenu da rade taj nadvožnjak preko starog puta i pruge bojim se da ce tu da napravi čep na ulazu u Va...
 
Ako puštaju do kraja godine do Divaca, a par meseci kasnije do Valjeva, većina će ići novim putem. Nekima je bolje, ali svakako svi hoće da vide novi put kakav je. Da se čeka još godinu dana, ili više, vraćali bi se na stari beogradski drum.

Nadvožnjak preko pruge će uskoro biti jedini betonski objekat na trasi koji se radi, možda koliko već za mesec dana. Kapiram da će ga tad ubrzati.
 
Neka puste pa makar i parcijalno, pa neka ide ko kojim putem želi. Neko će sračunati da mu je bolje ići starim putem neko novim... Primetio sam one kosine što su kao sredili kao druga odbrana od kolubare, već raste korov iz njih. Onaj deo na iverku ne verujem da će skoro biti završen, pre će biti onaj krak ka industrijskoj zoni nego ono parče na iverku. Mada možda i bolje, kad krenu da rade taj nadvožnjak preko starog puta i pruge bojim se da ce tu da napravi čep na ulazu u Va...

Taj krak ka industrijskoj zoni se radi sada? Mislio sam da to nije ni pocelo...
 
Debilana na kubni sa tim parcijalnim otvaranjem, kao da je deonica od 75km pa ce necemu doprineti, uzasno i debilno kupovanje vremena za izbore. Problem je sto je pitanje sta ce nam bas ti izbori doneti, toj je br 1 i najveci, br 2 je faza industrijske zone spajanja samog sa brzom dzadom, to im je sada problem da ne zavrsavaju jer ce sutra da kopaju to spajanje na toj krivini dole. Uzasna ideja, resenje, sve ali sve, neverovatno mi sve to deluje i samo da ga zavrse vise i put i obilaznice i saobracajnice... 10 god ce graditi nece zavrsiti nista kako valja vise....
 
Prošao danas, u smeru od lajkovca ka va, prvi nadvoznjak kod petlje lajkovac neki bager radi nesto na trasi brze saobraćajnice. Dosta aktivnosti na mostiću kod pivića. U odnosu na proslu nedelju postavljeno je još metalnih bankina uz trasu puta. Mostic koji ide preko puta za mionicu završeni betonski radovi, prilazne rampe na tom mestu nisu još pod asfaltom, ali stubovi za osvetljenje postavljeni. Na iverku dosta radnika i aktivnosti na stubovima sa leve strane za most koji prelazi prugu i stari put.
 
Vrh