Šta je novo?

Državni put Ib reda br. 27: Loznica-Valjevo–Lazarevac (za sada Iverak–Lajkovac)

Da je sreće i pameti, veza ibarske magistrale i MV bi išla preko nedovršene obilaznice oko Lajkovca pa na petlju u Ćelijama i veza sa ibarskom pa dalje ka Lazarevcu.
Petlja 1: Ćelije i veza sa ibarskom.
Petlja 2: Lazarevac i veza istog sa MV
Putanja je osnova pretpostavke i ne predstavlja stvaran niti idejni projekat. Čista kreacija mašte.

Koji li je znak pravi ja se nadam da je ovaj sto piše 100
Screenshot_20250201_183915_YouTube.jpg

Због чега ограничење 80 и свако мало ознака за ратове на путу, ако је "брзи" пут завршен?

Због чега ограничење 80 и свако мало ознака за ратове на путу, ако је "брзи" пут завршен?
Radi se priključak ka industrijskoj zoni, zbog toga su oznake radovi na putu (pretpostavljam), a što se samog ograničenja tiče, do daljeg će ostati tako dok se ne stavi zaštitna ograda za divljač na putu jer je izvođač kineska firma a u Kini nema propisa vezano za divljač tj zaštitu saobraćaja i životinja jedne od drugih. Ipak smo mi kolonija svih velikih igrača, rade nam šta hoće u sopstvenoj zemlji. Tužno.

što se samog ograničenja tiče, do daljeg će ostati tako dok se ne stavi zaštitna ograda za divljač na putu jer je izvođač kineska firma a u Kini nema propisa vezano za divljač tj zaštitu saobraćaja i životinja jedne od drugih
Mićo,
Da li si 100% siguran u ovo?
Kada sam prolazio ovim putem do Divaca video sam da ima ove ograde koju pominješ a na snimcima koji su postavljani se takođe vidi da takva ista ograda postoji i na ovom tek završenom delu puta.
A drugo, mislim da "kinezi" rade po projektu koji je pravila neka naša projektantska kuća a ne da oni rade po svojim kriterijumima... uostalom ti kriterijumi su kod njih dosta visoki...

Ma kakvi bre kineski propisi... Radi se po našim pravilima

Da li postoji neka priča, plan...šta god... da se sređuje put ka Kosjeriću, Požegi, da se poveže na ovaj put?
Od Valjeva je katastrofa kad se krene ka Kaoni, Divčibarama.

Mićo,
Da li si 100% siguran u ovo?
Kada sam prolazio ovim putem do Divaca video sam da ima ove ograde koju pominješ a na snimcima koji su postavljani se takođe vidi da takva ista ograda postoji i na ovom tek završenom delu puta.
A drugo, mislim da "kinezi" rade po projektu koji je pravila neka naša projektantska kuća a ne da oni rade po svojim kriterijumima... uostalom ti kriterijumi su kod njih dosta visoki...
Nisam, ovo je priča sa lokala, pošto sam i sam iz Valjeva. Ali raspitaću se kod kolega koji rade na ovoj deonici. Izvinjavam se ako sam nekog doveo u zabludu. Javim se sa proverenim info.

Na jednom mestu sam video znak motoputa i 100 km/h, a odmah pre njega 80 km/h, tako da verujem da će biti 100km/h kad se završi sve što je potrebno (da li je samo ograda ili i neke druge stvari, ostaje da vidimo). Posle dva puta gore i isto toliko dole mogu reći da je fin put i mnogo veliko olakšanje u odnosu na stari put, kako ceo tako i delimičan od Divaca do Valjeva.

Vrh