Pa onako, pomalo poznajem, zadnjih meseci sam gledao oglase svuda u okolini (Medvednik, Poćuta, Povlen, Pričević, Babine Luke, tu kod Popučki...) , i kupio 3,5 hektara 15km vazdušnom linijom od centra Va za 11.000 evra, uključujuči staru kuću sa pomoćnim objektima, strujom, koju renoviram da osposobim. Plus imam od ranije 40 ari na Divčibarama, doduše na Kosjerićkom delu, pa eto po svemu tome pomalo znam cene. Zapravo bolje ih tu znam nego u pomenutoj Rakovici, ali tamo verujem da je teško nešto kupiti za pomenute pare. Znam i da je taj deo ka Lajkovcu, u toj dolini, gde su Popučke na višoj ceni, mada ja lično nisam hteo u tom kraju ne zbog cene nego što sam nešto drugo tražio. Slažem se i da taj deo ima perspektivu dalje gradnje, evo u Divcima će biti petlja, a Valjevo je onda na 5 minuta ovom brzom saovraćajnicom, Novi Bg će biti na nešto iznad pola sata, kolko i Divčibare za rad u turizmu, pa ne sumnjam da se grad širi ka tamo i da će cene zemljišta porasti. Ja sam na strani vlasnika, da dobiju dobru cenu, ali samo je pitanje šta ovaj u Resniku za te pare može kupiti, a šta ovaj iz Popučki. Prosto, nije 1 evro svuda iste vrednosti, nisu svuda isti prihodi i troškovi da bi se to tako moglo porediti, već mora preko pariteta cena. Zamisli u Nemačkoj ti neko kaže evo ti 30.000 za eksproprijaciju, kupi stan kao onaj u Rakovici, evro je isti, ali cene nisu.