Šta je novo?

Državni put IB, deonica: Novi Sad – Ruma – Šabac – Loznica

Mislio sam da bi se ta nedovršena obilaznica mogla iskoristiti ovako nekako. S obzirom da se spominje da bi na sadašnjoj raskrsnici za Vrdnik mogao biti izgrađen kružni tok. http://www.koridor10.rs/en/projekat-novi-sad-ruma
ZAK ne mogu da nađem taj prostorni plan gde sam pročitao detalje vezane za trasu. Znam da nije bilo nikakvih slika ili bilo šta tako da sam morao celo veče da čitam pažljivo i upoređujem za gugl mapama da bih dobio sliku kako će to sve izgledati. Što se tiče trase, od Paragova do Mišeluka će se proširivati postojeći put dok će se za pristup imanjima i kućama izgraditi pomoćni putevi sa obe strane. Dok će se na odvajanju za Kamenicu rekonstruisati postojeća raskrsnica u petlju. Sigurno je da će se za dosta parcela morati izvršiti eksproprijacija.

 
Blagicu ne vidim ovde na mapi kuda ide paralelni put?

Ako me ista nervira na ovim brzim putevima su ovi kružni tokovi. Zamislite idete 110 km/h i onda odjednom morate da ukočite na 20km/h da prođete kroz kružni tok.

Zar nisu mogli neku "detelinu" napraviti ovde kod skretanja za Novi Sad, da se izbegnu 2 kružna toka i levo skretanje. Sa detelinom koliko god da je prevaziđena je po meni ipak bolje rešenje jer ima samo desna skretanja.

petlja.jpg
 
Koliko sam zaključio iz ovog plana biće. Moguće da će nešto korigovati. Mnogo je tu objekata da bi se sve rušilo a moraju ostaviti pristupne puteve kada već neće biti moguće direktan pristup na brzi put.
A što se tiče Mišeluka meni je to uvek izgledalo kao neka petlja koja nije završena. Kao da je planiran neki nastavak ka S. Kamenici. Ali slažem se, kružni tokovi na brzim putevima. Ne ide.
 
Bio je praniran autoput do Indjije ali je prevagnuo razum i sadašnja varijanta.
 




Paragovo, ciscenje terena. Pripremaju izgleda za busenje tunela koje bi trebalo da krene bas na ovom mestu.
 
Znaci uskoro mozemo da ocekujemo Vucica da svecano otvori radove? Jel ima nekih desavanja na drugoj strani buduceg tunela?
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=838055#p838055:3tb888v9 je napisao(la):
Acoo » Sub Apr 03, 2021 2:23 pm[/url]":3tb888v9]Znaci uskoro mozemo da ocekujemo Vucica da svecano otvori radove? Jel ima nekih desavanja na drugoj strani buduceg tunela?

Ovo da ce se busiti tunel na tom mestu su moja nagadjanja, nemam konkretne informacije da li je 100%, ali pretpostavljam da ce se tu negde biti. A da li ce biti slikanja i svecanog otvaranja to ne znam.
 
blagic":38k60iqf je napisao(la):
Inđija je i ovako par km od autoputa.
Nisi razumeo.
Davno je bila bitka kojom trasom da ide autoput BG NS i jedna varijanta je bila od Indjije do Mišeluka.


Sent from my iPad using Tapatalk
 
Aaaa... Razumem, otkako znam uvek se spominjala varijanta sa tunelom ispod FG. Varijanta preko Inđije bi sigurno bila jeftinija.
 
Večeras se vratio iz N. Sada. Mesto gde je kamp podignut je prilično visoko. Ne znam da li će i tunel biti tu ali očekivao sam da je nešto niže.
Sad po ovome što je Acoo postavio ne pominju se nikakvi kružni tokovi. Što je stvarno dobro.
 
Izgleda da su malo sekli sumu koja je na trasi buduceg autoputa.
20210404_152728.jpg
 

Prilozi

  • 20210404_153023.jpg
    20210404_153023.jpg
    503,5 KB · Pregleda: 3.274
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=838125#p838125:304efyfk je napisao(la):
blagic » Суб Апр 03, 2021 5:13 pm[/url]":304efyfk]Aaaa... Razumem, otkako znam uvek se spominjala varijanta sa tunelom ispod FG. Varijanta preko Inđije bi sigurno bila jeftinija.

Варијанта преко Инђије (заправо од Моста слободе у Новом Саду до садашње петље "Марадик") је била варијанта за ауто-пут Нови Сад - Београд, не за Нови Сад - Рума.

За Нови Сад - Рума је одувек планирана варијанта са тунелом. Истина, објављен је у "Политици" текст једног професора са идејом да се Нови Сад и Рума споје постојећим ауто-путем А1 преко Моста код Бешке и даље новом трасом до Руме како би се избегла изградња тунела, али та варијанта је много дужа од ове која ће се градити и опет би највећи део саобраћаја остао на постојећем путу бр. 21 преко Иришког венца.

Edit: линк за текст на сајту "Политике" http://www.politika.co.rs/scc/clanak/407820/Pogledi/Fru-sko-gor-ski-ko-ri-dor
 
Додао бих да је тај пут још увек уцртан у свим плановима и коридор је резервисан. Само што сада није више аутопут, већ градска магистрала ка Карловцима и није приоритетна тренутно за изградњу. И вероватно неће постојати потреба за њом још доста година, али једном ће бити саграђена.
 

Prilozi

  • Novi Sad GUP.jpg
    Novi Sad GUP.jpg
    1.021,2 KB · Pregleda: 3.187
Бар наслов цитирајте да не губим време улазећи у ове њихове "вести".
 
Lepe slike sa Fruske gore (Paragovo). Izgleda da je ovo mesto gde krece tunel.







Izvor: NS build forum
 
Otvorite novu temu za Fruškogorski koridor, da ne mešamo sa Ruma - Šabac - Loznica. Koridor ne ide samo do NS već prelazi Dunav i spaja se sa budućim autoputem NS - ZR.
 
Ne vidim potrebu za tim. Nije da bas ima mnogo postova pa da se ne stize ispratiti.
 
Slabo su nesto napredovali od kad je Acoo objavio sliku. Malo nesto oko kampa i to je to.
Evo izasao snimak na Sentinelu od 21.04.2021.

trasa.jpg
 
Слика са фб странице Шабачке вести, кесон првог стуба у Сави.
 

Prilozi

  • FB_IMG_1619268342513.jpg
    FB_IMG_1619268342513.jpg
    113,2 KB · Pregleda: 995
Vrh