Šta je novo?

Državni put IB, deonica: Novi Sad – Ruma – Šabac – Loznica

Screenshot_2025-06-19-00-02-12-509_com.instagram.barcelona-edit.jpg
Na izlazu sa kružnog toka u Lipničkom Šoru postoji ulegnuće koje je sve veće. Očigledno da je na brzinu zatrpan neki kanal i podloga se slaže. Ko je nadležan za ovu saobraćajnicu?

I što je najgore, neko može da pogine bre, nov put, sto neko rece ovo je trup loše urađen, a da se kladimo da ce samo novi sloj asfalta i aj cao

jel to negdje van brze ceste ja sam prolazio nekidan u oba pravca nisam nista vidjeo
a bojim se da ne probijem karter

Dobili smo konacno resenje. Radi se jedna nova petlja u Zminjaku, a poznat je i izgled petlje u Badovincima. Ozbiljne promene su u pitanju, 400 000m3 dodatnog nasipa, 4 nova mosta.
Pogledajte prilog 242522Pogledajte prilog 242523
Jel ova petlja na krivini kod mosta? Znaci ne radi se ni onaj kruzni u Badovincima sto se pominjalo da ce biti pomeren 800m prema Slepcevicu. Kad se nastavljaju radovi? Posto vidim da se nista ne radi ni na petlji u Slepcevicu na ukrstanju sa putem Sa-Lo.

Jel ova petlja na krivini kod mosta? Znaci ne radi se ni onaj kruzni u Badovincima sto se pominjalo da ce biti pomeren 800m prema Slepcevicu. Kad se nastavljaju radovi? Posto vidim da se nista ne radi ni na petlji u Slepcevicu na ukrstanju sa putem Sa-Lo.
Pocetak trase je samo uklapanje u granicni prelaz. Svi kruzni tokovi su izbaceni iz projekta. Na petlji Slepcevic se radi ( temelji za stubove rasvete gotovi, kanalizacija delom gotova), tu se ceka jedna parcela o kojoj sam pisao da nemamo saglasnost vlasnika da udjemo u posed.

Pocetak trase je samo uklapanje u granicni prelaz. Svi kruzni tokovi su izbaceni iz projekta. Na petlji Slepcevic se radi ( temelji za stubove rasvete gotovi, kanalizacija delom gotova), tu se ceka jedna parcela o kojoj sam pisao da nemamo saglasnost vlasnika da udjemo u posed.
To onaj deo za izlaz u smeru Beograda?

Да ли је ово напуштено ,ниједног радника не видех....Шта се дешава?

Juče sam prošao od Rume prema N. Sadu. Nikako da shvatim šta je ovde plan? Vidim trasiranje sa obe strane postojeće magistrale. Izgleda da će biti servisne saobraćajnice sa obe strane. Po meni potpuno bespotrebno. Pametnije je onda bilo praviti autoput sa potpuno novom trasom a magistralu ostaviti za lokalni saobraćaj. Zna li neko nešto više o tome, za koji pravac će služiti trenutna magistrala? Prema NS ili prema RU?

Juče sam prošao od Rume prema N. Sadu. Nikako da shvatim šta je ovde plan? Vidim trasiranje sa obe strane postojeće magistrale. Izgleda da će biti servisne saobraćajnice sa obe strane. Po meni potpuno bespotrebno. Pametnije je onda bilo praviti autoput sa potpuno novom trasom a magistralu ostaviti za lokalni saobraćaj. Zna li neko nešto više o tome, za koji pravac će služiti trenutna magistrala? Prema NS ili prema RU?
Verovatno repriza Dunavskog koridora u zoni od M.Krsne do Požarevca.

Sve mi se cini da su i sami uvideli da su kruzni tokovi totalni promasaj na brzom putu, pa su naknadno odlucili da ih izbace iz deonice Sl - Bad.. ono ne bi bilo lose da kad tad i na deonici sabac lo isto pomenute kruzne preprave u petlje.
Neophodno je kružni tok Lešnica prepraviti u petlju jer deluje kao zaseda posle 35 km od kružnog toka kod Štitara. Posle Lešnice na malom rastojanju su tri kružna toka kod kojih se vozači spremaju za isključenje i voze opreznije.

Vrh