Šta je novo?

Državni put IB, deonica: Novi Sad – Ruma – Šabac – Loznica

Tunel Širine nije toliki problem jer je relativno kratak. Videli smo kako se brzo izgradio tunel Trbušani. Ovde će po mom skromnom mišljenju najveći problem biti eksproprijacija. Mnogo je tu objekata od izlaska iz tunela do samog mosta. To će koštati mnogo novca.
 
Upravo ekproprijacije se ja i bojim. Ako se radi "cut and cover" metodom kao Trbušani to može da se izgradi očas posla, ali samo ako je zemljište otkupljeno, inače će priča biti dugoročna trakavica.
 
Neka konstrukcija na trasi obilaznice oko Iriga.
IMG_9846.jpeg

Trasiranje na tom delu
IMG_9857.jpeg
 
Juče sam prošao od Zminjaka prema Bogatiću i nazad. Koliko sam primetio, radi se i po mraku. E sad, nisam uspeo da prokužim na koji način će se raditi ukrštanje brzog puta i ovog lokalnog. Nema nikakve devijacije ili naznaka nekih stubova. Doduše, mislim da su radovi daleko od nekog finiša, štaviše, mislim da su relativno na početku.
 
Po nacrtu plana,trebalo bi da bude kružni tok.. ukupno cetiri.. u badovincima kod graničnog prelaza onda na ukrštanju puta badov prnjavor.. zatim između klenja i ocaga i za taj kod zminjaka.. a koliko sam čuo i na ukrstanju ovog kraka puta i sabac lo isto kružni tok
 
Danas prošao Šimanovci-Šabac... Nisam uspeo da vidim da li je poskupelo, jer je ENP traka imala podignutu rampu i samo je napisala SREĆAN PUT.

Videćemo šta će da skinu, ali kao da proces naplate i nije radio??
 
Zanimljivo, Zminjak će biti kao zarobljena, na oba kraja imati po jedan brzi put, a i crkva će biti kao na ostrvu a okolo putevi.
 
Заиста одличан снимак! Е да је сада ту Цариброд па да нам лепо ово " преведе " :) ,тј да нам да тачну информацију да ли је све ово могуће завршити до краја ове године како се најављује ....
 
Заиста одличан снимак! Е да је сада ту Цариброд па да нам лепо ово " преведе " :) ,тј да нам да тачну информацију да ли је све ово могуће завршити до краја ове године како се најављује ....
Мени не изгледа тако!
 
Ни мени ,али ја сам лаик што се грађевине тиче,зато и питам....
 
Ne deluje ni meni da će biti sve gotovo do kraja godine, mada i dalje gajim dozu optimizma da može ako se "doda gas"

Nešto se pominjalo da će do kraja godine biti Lo-Petlovača, a da će ostatak kasnije. Pitanje je da li će sve odjednom pustiti.

@pejkara kod Slepčevića će biti denivelisana petlja
 
Najnoviji snimak pokazuje da do Slepčevića treba još bar 3 kilometra ekspropirisati. Kod Štitara prelaze prugu dva puta ali zemlja još nije ekspropirisati. Izgleda da opet traže nerealno, možda su mogli da izbegnu Štitar. Posebno je zanimljiva šljunkara u Lešnici gde se još ništa ne radi.
 
Poslednja izmena:
Snimak je veoma dobar i puno može da se zaključi uz minimalno iskustvo, dovoljno i sa ovog foruma. Treba imati strpljenja i pogledati makar i sa 3x, prilično je jasna stvar.
 
Прођох данас читавом деоницом од Лознице до Новог Сада. Камиона и раднике сам видео у Лешници на мосту преко Јадра, око Петловаче и на самом почетку аутопута. Такође у Иригу и у самом тунелу.

Делује да миц по миц напредује надвожњак преко брзе саобраћајнице у Лозници код заобилазног.
 
Ovaj video lepo prikazuje napredak, ali tamo gde nije trasirano, tamo su njive i zaorane i posejane, tako da mi ne deluje da pre kraja poljoprivredne sezone tu može biti pomaka. A to baš i nisu kratki prekidi, i što je najgore, na mestima gde su nema ni mnogo mogućnosti da se saobraćaj privremeno usmeri na neki postojeći put.
 
To sto su njive zasejane nema veze sa radovima, vec sa placanjem. Ako je njiva zasejana, onda ce biti placen i izgubljeni rod. Ako nije, vlasnik gubi ovogodisnju zaradu.
 
Po onome što sam video u nacrtu ali i ovom tekstu, sad bas nadjoh.. stoji da će biti kružna raskrsnica gde se odvaja krak ka badovincima
Pogledajte prilog 187471

Slažem se, nego su denivelisanu raskrsnicu pomenuli na otvaranju AP Ruma-Šabac… sad ću da nađem na YT.

G. Vesić je na instagramu potvrdio kraj 2024. za završetak deonice Šabac Loznica.
 
A taman sam pomislio da je malo smanjio sa krupnim lažima kad je dao oprezniju izjavu za Požegu kad ono ništa,
nastavlja po starom...
 
Vrh