Šta je novo?

Državni put IB, deonica: Novi Sad – Ruma – Šabac – Loznica

Koliko vremena treba od trenutka kad se probusi tunel, do zavrsetka radova? Antic je rekao da ce ceo koridor biti gotov 2026.. Meni po ovim snimcima deluje da ce tunel biti probusen ranije.
 
Marta prosle godine je probijena prva cev u tunelu Laz koji je duzine 2800 metara. Evo, posle godinu dana tunel još nije gotov. A kroz Frušku goru je 3500m pa je za očekivati da bude kompletno završen za godinu i po. Verovatno može sve to i brže, al nama se uvek zadesi da se probiju rokovi, retko kad se nešto uradi brže.
 
Pozdrav svima,
Molim vas ako neko zna precizno da napiše koja institucija ili javno preduzeće je zaduženo za eksproprijaciju zemljišta (i isplatu) na Fruškogorskom koridoru?
 

Сад испада да ће кружне раскрснице бити само на територији Лознице?
 
Pitam jer je Antic izjavio nedavno da je zavrseno 40% tunela, jedino to me buni. Ili ako je mislio da smo na 40% izgradjenosti celog koridora (ukljucujuci mostove, itd.. ) onda ima smisla. Vrlo verovatno da im je u dubini lakse da kopaju, povoljnija geologija, jer bas ide brzo sad. Na pocetku je bilo kilavo, ali sad kao kroz puter.
 

Novi snimak iz unutrasnjosti tunela, prvi put vidimo da se radi i na "asfaltiranju" cevi ili kako se vec to kaze, odlican snimak!!!! Jel su ova svetla, tj led trake, samo privremene ili ce biti tako kroz ceo tunel? Super izgleda.
Zanimljivo da Vlad tvrdi da je iskopano 1.100+1.200+1.300+1.400m znači 5.000 od 7.000m. To znači za 4 meseca najkasnije ima da ga probiju?
 
Kopanje je izgleda ubrzalo. Sa Novosadske strane, ko je prolazio, mogao je da primeti da se "brdo" iskopanog materijala stvorilo ispred tunela u poslenjih par meseci. Sa Iriske strane, pri ulazu u Irig sa desne strane ima deponija iskopanog materijala koja je isto tako uvecana.
 
Vrh