Šta je novo?

Dorćolski projekti

Изгледа да је тамо где треба одрађен благослов да се иде из кеца у двојку (каже ми жена да се полако претварам у каквог циничног деду), односно да 1 ПС (повучени спрат), прерасте у 2 ПС.
Pogledajte prilog 225653

Pogledajte prilog 225655
Pogledajte prilog 225654

Pogledajte prilog 225656
Кладим се (опет сам циничи деда) да божанствени инвеститор има на хиљаде (ако не и милионе) разлога и оправдања за овакав лајфстајл поступак.

Уосталом, досадио сам и сам себи, довољно сам се бавио овим питањем, и остављам простор каквом великодостојнику (или малодостојнику) да ме демантује, и пошаље да у оближњем Моцарту запалим свећу, или да у цркви уплатим тикет, шта год...
Један додатни ПС плус накнадни голубарник је нешто што се већ подразумева у Београду. То је део неписаних закона и правила.

Деспота Ђурђа - осванула фасада, а пажњу обратити и на спољне јединице клима у калканском отвору:
1740132858085.png

1740132876977.png

Домаћем необуздаваном лудилу нема краја.

To sa spoljnim jedinicama će dobro funkcionisati dok se ne napravi zgrada pored. Posle toga neće imati dovoljno vazduha da rade pravilno. Količina svežeg vazduha će biti nedovoljna. Buka, potrošnja struje, sve će biti problem.

Upravo htedoh da pitam da li bi to moglo da bude problem, to sto su tako sabijene? Nisam videla do sada nista slucno.

• Sviđa mi se
Reagovanja: ink
Upravo htedoh da pitam da li bi to moglo da bude problem, to sto su tako sabijene? Nisam videla do sada nista slucno.
U "Belom svetu™️" se često postavljaju tako grupisano na krov zgrade... Gde doduše bude veći protok vazduha. Mada mi se čini da će i ovde biti dovoljno, pogotovo ako susedna zgrada takođe bude imala sličan svetlarnik.

Naravno sve je moguce, ma da sam primetio da se to pravilo svetlarnika dosta postuje u Beogradu pa se nadam da ce i ovde biti tako.

I sa susednim svetlarnikom je problem zagarantovan. Čak mislim da po nekom propisu i ne sme da se svetlarnik koristi u ovakve svrhe. Svež vazduh mora da struji da bi spoljne jedinice mogle da ga uzimaju nesmetano. Pogotovo leti će to biti izražen problem kad je temp vazduha već povećana a jedinice izbacuju dodatno topli vazduh u ogradjen svetlarnik. Zato najbolje sa njima na krov gde je cirkulacija vazduha najveća ili na fasadu pa u nekim maskama…

Vrh