Šta je novo?

Dorćolski projekti

Не мислим само на сравњивање. Него управо ово што се дешава са метастазом Београдом на води, и девастацијом правог Београда зарад интереса јако малог броја људи.
Metastaza?
Neznam dali si zaboravio kako je ta metastaza pre izgledala? To je bio uzas, ruglo grada, narkomani i beskucnici svuda.
Ako se tebi ne svida, o.k. Ali ima dosta ljudi kojima je ova varianta mnogo bolja nego pre.

Metastaza?
Neznam dali si zaboravio kako je ta metastaza pre izgledala? To je bio uzas, ruglo grada, narkomani i beskucnici svuda.
Ako se tebi ne svida, o.k. Ali ima dosta ljudi kojima je ova varianta mnogo bolja nego pre.
To kako je pre izgledala nije opravdanje za ovo šta smo dobili i šta planiraju da urade sa Sajmom, što se, uz pomoć Božiju neće dogoditi.

Metastaza?
Да ли си икада видео наркомана на железничкој станици како се боде иглом у вену са хероином?
Да ли си видео насеље иза ложионице где су живели људи, махом избегли железничари?
Да ли је више бескућника у железничкој станици било док је радила или после кад је напуштена, па су у њу упали мигранти и направили депонију?

Možda, ovo je moje lično mišljenje, da je u pitanju scenario iz SF filmova, ono gde se kaže da je u pitanju redovno održavanje. :D

Данас, на дан светог свештеномученика Елефтерија, коначно се уклања кран поред Дорћол центра:
PXL_20241228_074812090.jpg
PXL_20241228_073448120.jpg

За ту прилику приказало ми се и пар крстова:
PXL_20241228_074654893.jpg

PXL_20241228_074256987.jpg

Руска православна ТТ браћа су коначно дочекала да им се испред локала склони сто тона сивог бетона. Нема тог индастриал стила, који би уклопио ово са њиховим дизајном:
PXL_20241228_074856133.jpg

Најчешће помињаном форумском комшилуку ће пасти камен са срца (уместо са крана):
PXL_20241228_074905331.jpg

Ипак, небески радови још нису готови, човек би помислио да дивља надоградња неће трајати баш годинама:
PXL_20241228_074733755.jpg

PXL_20241228_073639099.jpg

И, божемепрости, али на крају, угледавши ово небеско предсказање, нисам могао а да не помислим на чувену поруку из КТ4 трамваја: зБОГ ИЗНЕНАДНОг КочЕЊА...
PXL_20241228_074733755.jpg

Crkve i katedrale grade se i stotinama godina.
Produhovljeno svetosavsko bice tezi ka nebu.
Svaki novi stambeni stepenik priblizava ga Stvoritelju.

I sve se u tom bloku okrenulo bogu, pa i same kockarnice rade nekako dostojanstveno i pare se nekako andjeoski vrte.

Изгледа да је тамо где треба одрађен благослов да се иде из кеца у двојку (каже ми жена да се полако претварам у каквог циничног деду), односно да 1 ПС (повучени спрат), прерасте у 2 ПС.
20200701_132628.jpg

dorcol_centar_1_1686541678.jpg

PXL_20250110_070020061.jpg

PXL_20250110_065905184.jpg

Кладим се (опет сам циничи деда) да божанствени инвеститор има на хиљаде (ако не и милионе) разлога и оправдања за овакав лајфстајл поступак.

Уосталом, досадио сам и сам себи, довољно сам се бавио овим питањем, и остављам простор каквом великодостојнику (или малодостојнику) да ме демантује, и пошаље да у оближњем Моцарту запалим свећу, или да у цркви уплатим тикет, шта год...

Poslednja izmena:
Metastaza?
iskreno ja sam da sam toliko nepismen ne bih se usuđivao da koristim internet uopšte, a kamoli da se bilo gde javno oglašavam. imaš diplomu fakulteta al nemaš iz srednje, je l tako?

Koliko li ce proci vremena dok umesto burgerdzinice nikne jos jedna zgrada te visine?

Изгледа да је тамо где треба одрађен благослов да се иде из кеца у двојку (каже ми жена да се полако претварам у каквог циничног деду), односно да 1 ПС (повучени спрат), прерасте у 2 ПС.
Pogledajte prilog 225653

Pogledajte prilog 225655
Pogledajte prilog 225654

Pogledajte prilog 225656
Кладим се (опет сам циничи деда) да божанствени инвеститор има на хиљаде (ако не и милионе) разлога и оправдања за овакав лајфстајл поступак.

Уосталом, досадио сам и сам себи, довољно сам се бавио овим питањем, и остављам простор каквом великодостојнику (или малодостојнику) да ме демантује, и пошаље да у оближњем Моцарту запалим свећу, или да у цркви уплатим тикет, шта год...
Sto je najgore na renderu se vide da su 2 sprata, a sto je to krsteno kao 1 povucen i data dozvola to znaci da je dozvoljeno od nadleznih organa.

Није баш тако, можда се чини на самом ћошку да рендер приказује 2 спрата, али ако погледаш целом дужином (нарочито скроз лево), јасно је да је на рендеру (као и на дозволи) један повучени спрат, а у реалности имамо још један. То се односи и на крило зграде у Скендербеговој улици, што се види на последњој слици.

Vrh