Šta je novo?

Dorćolski projekti

Бејрут је након грађанског рата доживео трансформацију која се нама тренутно дешава.

Ништа не вреди ни богатство ни лепота, ако си у хронично неуралгичној зони и сравњују те сваких 20 година. И наш сценарио је сличан.

Jeste, dzabe sve, nista mi nismo krivi. Daj, molim te.

80 godina nema ratova i imali smo priliku da sredimo grad i mogao je da bude kao bombona.

Nisam uracunao bombardovanje, ne umanjujem neoprostiv zlocin, ali grad sustinski nije tesko nastradao vec je pogodjeno bar objekata.

Odnosno, NATO bombardovanje nije razlog zasto Gospodar Jevremova tako izgleda. Tako da, ulica tako izgleda zbog nas i naseg rada odnosno nerada, a ne zato sto nas je neko sa strane sravnjivao.

Не мислим само на сравњивање. Него управо ово што се дешава са метастазом Београдом на води, и девастацијом правог Београда зарад интереса јако малог броја људи.

Jeste, dzabe sve, nista mi nismo krivi. Daj, molim te.

80 godina nema ratova i imali smo priliku da sredimo grad i mogao je da bude kao bombona.

Nisam uracunao bombardovanje, ne umanjujem neoprostiv zlocin, ali grad sustinski nije tesko nastradao vec je pogodjeno bar objekata.

Odnosno, NATO bombardovanje nije razlog zasto Gospodar Jevremova tako izgleda. Tako da, ulica tako izgleda zbog nas i naseg rada odnosno nerada, a ne zato sto nas je neko sa strane sravnjivao.
Ко каже да нисмо криви?! Ван контекста. Нашој само деструкцији и менталном склопу и не треба деструкција са стране. А шансе нисмо ни имали у ондашњим друштвено политичким и економским односима. Нисмо ми ни били Праг или Пешта. БГ је био незавршен град у успону, а онда су га преузели комунисти. Одговор се односио на Бејрут и његову жалосну судбину.

Сличан је, јер сваких двадесетак година имамо власт која забија глогов колац овом граду и разара га. Безобзирно игноришући законе, правила, регулативу, струку. Наша колективна свест је тој психологији већ адаптирана, не требају нам туђе бомбе. Шта није јасно?

Nije tako zvucalo, ali ajde, da ti ne pisem ja i ne govorim sta si ti rekao. Bar smo razjasnili sta si mislio jer se moze citati i kako sam ja shvatio.

Nisam nešto detaljno se bavio Dorcolom, ovih dana sticajem okolnosti sam obilazio taj deo…ogroman potencijal…možda je šteta ne upropastiti ga dok se ne osvestimo kao društvo…koliko ima potencijala ljudi da se nastani dole, 200-300hiljada?

Не знам како је с јесени у Дубровнику, али ево како је у пресвученој Дубровачкој:
PXL_20241201_070051625.jpg

Акценат данашње сликовнице је на улицама, те ево две слике из недовршене Цара Душана:
PXL_20241201_070407895.jpg

PXL_20241201_070823664.jpg

Затим, вазда романтични капетан Миша са скоро па санфрансисковским прегибима:
PXL_20241201_072505889.jpg

Скендербеј са новим омиљеним здањем форумаша, али не и фенгшуиаша:
PXL_20241201_070226449.jpg

Затим, Краљ Петар, који једини нема нити дрвца да прикрије те лепе фасаде:
PXL_20241201_073026848.jpg

Па, слепи гуслар, који крије две нимало популарне контроверзе:
PXL_20241201_072745677.jpg

PXL_20241201_072757878.jpg

Та два објекта бих феноменално стрпао у исти кадар, када би ме само преосвештенства пустила на најновији лајфстајл надограђени небески голубарник:
PXL_20241201_072910756.MP.jpg

Ко зна, можда и заслужим, био сам и на узвишенијим местима, чинио и понеко добро дело, па видећете ви први, ако ми дају благослов. Па да завршим сликом из исте улице из које сам почео, омиљеним јутарњим призором. Надам се да уважене и преосвећене владике гледају, па можда и науче нешто о том модерном лајфстајлу:
PXL_20241201_073256161.jpg

@GOJE Uslikao si sve Dorcolske perspektive, dobar efekat dubine slika (y)
A sto se tice Dubrovcana, davno su napustili Dorcol pre vise od 100 godina.
I da ne zaboravimo da napomenemo da je pre Dubrovacka ulica isla od Dunava do Save.

Mozda i mi gresimo i graditelji uspesno ispunjavaju zadatak uklapanja u okolinu sa nadogradnjama isplaniranim na pocetku gradnje. Da je sve po pravilima i skladno, odskakalo bi i narusavalo ambijent.

Sto vam smeta, bas je lepo, takoreci ukras podno tvrdjave
IMG_20241119_150124.jpg

Ladno sam tek sada shvatila da iz ovog ugla zaklanja pogled na sc 25 maj😮

Најгоре од свега је пто то као да је намерно грађено да штрчи. Постојала је 101 варијанта да се ту угњезди иста количина квадрата али зако да не наруши поглед са Калемегдана.

Преносим свој текст са црне сране медаљона:
Нимало изненађујуће, у новом Дорћол центру, где је наша мајка црква (су)зидала велики лукзузни стамбени објекат - мајка кладионица је отворила своју фондацију. Две наше кровне институције коначно делују у складу, и верни народ може да се нада само најузвишенијим циљевима. Раст нашег морала, духовне чистоте и непролазног добра, вознеће се у небеса. Наравно и буквално, јер је управо у току надоградња још једног лајфстајл голубарника на постојећи увучени спрат.
1734335798897.png

1734336192386.png

1734335931234.png

Надам се да сам заслужио коју клетву и данас, чисто да се раздвојим од овије' инвеститора, кад нам св. Петар буде пржио своју кајгану.

Njihova prvosvestenstva podizu te dodatne spratove iz samo jednog duhovnog razloga - da budu blizi nebu.
Jer njihovi su finansijski poslovi nebeski, a i Srbi su dokazanao nebeski narod.

Kladža i crkva idu zajedno. Mnogi se mole za dobitak na kladionici i tako odlaze u crkvu. Popovi iznajmljuju proslovne prostore za kladionice. Nema tu greha, a ni poroka.

Vrh