Šta je novo?

Dorćolski projekti

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=728850#p728850:1d1ed2w0 je napisao(la):
direktor » 17 Apr 2020 06:03 pm[/url]":1d1ed2w0]Гоје можеш ли да фоткаш ту на углу дубровачке и секендерове...зна ли се прича око зграде као и она поред гспа
Idemo:
20200422_080751.jpg

Pogled iz Dubrovačke:
20200422_080809.jpg

Pogled iz Skenderbegove (zbog jakog svetla i radova na vodovodnoj mreži nisam mogao da uhvatim ceo taj front lepo):
20200422_080848.jpg

Lepa stara komšijska zgrada u Dubrovačkoj, koja je verovatno inspirisala fasadnu crvenu opeku:
20200422_080824.jpg

A na samom spoju sa tom zgradom je garažna rupa, koja stoji ovako ograđena već više od decenije:
20200422_080904.jpg

Da li je dole drekavac ili karakondžula - verovatno bi mogao da objasni onaj fini gospodin sa Balkan info-a:
20200422_080927.jpg

Igrom slučaja 2006. godine sam gledao poslovni prostor baš u ovoj zgradi (stan na uglu na prvom spratu), i nisam se odlučio za njega. Danas - 14 godina kasnije, taj stan je još neuseljen. :violina:

PS: Priču o investitoru ne znam, ali probaću da se raspitam, a o nesvršenoj zgradi u Skenderbegovoj kod GSP-a, znam samo da godinama čeka na ministarstvo odbrane, koja treba da isfinansira završetak gradnje, a da nesuđeni stanari već godinama u objektu drže stražu 24/7, u uslovima idealnim za razvoj do sada svih istraženih i neistraženih bakterijskih i gljivičnih kultura.

Hvala Goje cak sam sjedio u tom kafici u toj zgradi ceksjuci papire u konzulatu Kanade
Za garazu treba auto lift da se ugradi ...
Ocigledno je doslo do neke muljavine sa stanovima sreca pa nekupi tu stan ...
Inace znam bar 10 zgrada u bg kojima nije ugradjen autolift koje su useljene ili uopste nemaju garazu a na jakim su lokacijama ....sta onda ocekivati oko parkinga na mirjevu ili tako negdje ....

A ispred garazne rupe je i Parking servis opusteno oznacio mesto za parkiranje :o pa vidi koja je divljina u pitanju

Parking mjesto se brise kad garaza proradi na zahtjev investitora ...

Dva gradilista popunjava se front ulice polako
dorcolski01-2020-04-23-00-28-00.jpg

dorcolski02-2020-04-23-00-28-00.jpg

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=730465#p730465:xo2tvdsz je napisao(la):
direktor » Sre Apr 22, 2020 11:06 pm[/url]":xo2tvdsz]Parking mjesto se brise kad garaza proradi na zahtjev investitora ...
...samo jos da se investitor pojavi...

Steta, pozicija zgrade je veoma dobra

Nešto više o poslovnoj stambenoj zgradi u Cara Uroša 67 - 69?

Izvodjac Veljko Mitrovic.

Radio je 4 zgrade na zvezdari zgrade 2 su u ulici vojvode brane a 2 u okolnim ulicama prepoznatljiv imaju stil fasade isti arhitekta je radio Odradjene su sve po propisu niko se nije zalio da ja znam svaku stan parking mjesto ima u roku je zavrsavao zgrade Mozes da obidjes zgrade pogledas a imas ih u temi razni projekti moras malo da kopas ...

direktor":13e2kafi je napisao(la):
Radio je 4 zgrade na zvezdari zgrade 2 su u ulici vojvode brane a 2 u okolnim ulicama prepoznatljiv imaju stil fasade isti arhitekta je radio Odradjene su sve po propisu niko se nije zalio da ja znam svaku stan parking mjesto ima u roku je zavrsavao zgrade Mozes da obidjes zgrade pogledas a imas ih u temi razni projekti moras malo da kopas ...

Hvala na odgovoru. Da li ima neki sajt? Pokušao sam da nadjem nešto, ali ga apsolutno nema nigde. Svakako ću prelistati forum još jednom.

Stvarno nzm kako se zove firma a ni arh biro i da li imaju sajt znam da arhitekta misilim ima arh biro u Bul kralj Aleksandra. Imas sliku gradjevinske table u temi razni projekti ili u temi projekti dorcol ...

Pozdrav svima! Da li neko ima informacije o projektu koji je trenutno u izgradnji u Dunavskoj br 70? Ili o investitoru Dobra Gradnja?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=730502#p730502:35wquprv je napisao(la):
direktor » 22 Apr 2020 11:56 pm[/url]":35wquprv]Dva gradilista popunjava se front ulice polako
dorcolski02-2020-04-23-00-28-00.jpg

Šta će se desiti sa ovim bočim prozorima na susednoj zgradi kada se ovaj projektat izgradi?

Ti prozori su divlje postavljeni, tako da ili ce ih ti stanari zazidati ili ce imati pogled na zid od komsijine zgrade

Морали би да их врате у првобитно стање. Ваљда је ту био вертикални тунел који би служио за вентилацију у случају да се нова зграда наслања на њу. Има баш пуно оваквих примера дивљачких заграђивања и на много вишим зградама. Јако безобзирно према станарима са нижих спратова.

Ne znam da li ce biti razlike stanarima u odnosu na prethodni pogled...

file.php

Pitanje moje se odnosilo na dva prozora u potkrovlju zgrade sa belim bočnim zidom :)

To onda bas i nije susedna zgrada, izmedju nje i buduce zgrade na uglu se nalazi lokal, kuca sa dvoristem i autoperionica:)

Inace ta bela zgrada je Dom Svetog Save i sumnjam da su ta dva prozora divlja gradnja s obzirom da se zgrada vodi kao kulturno dobro Beograda

Аха, та два ће бити сасвим сигурно, без питања, зазидана ако се ту буде градила зграда до те висине. И таквих дивљих прозора има за извоз.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=733709#p733709:hzf9pu8b je napisao(la):
Aes » 30 Apr 2020 09:08 pm[/url]":hzf9pu8b]To onda bas i nije susedna zgrada, izmedju nje i buduce zgrade na uglu se nalazi lokal, kuca sa dvoristem i autoperionica:)

Inace ta bela zgrada je Dom Svetog Save i sumnjam da su ta dva prozora divlja gradnja s obzirom da se zgrada vodi kao kulturno dobro Beograda

izvinjavam se, meni se učinilo da je to sve jedan plac, ali Mikie je dao odgovor na ono što je mene interesovalo..

Neke informacije o objektu koji se gradi na uglu Dunavske i Pancevacke?

Prilozi

• Screenshot_20200504_215859_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20200504_215859_com.android.chrome.jpg
    760,8 KB · Pregleda: 2.897
Цара Уроша, Напред/“Фолићева” зграда. Приводи се крају. Накачили су климе на фасаду уместо у лође. Бар имају маске.

Ta zgrada deluje uzasno. DIjagonalno na uglu Dubrovacke i Skender begove, nalazi se nova zgrada koja se z arazliku od ove dobro uklopila.
Ova zgrada, osim tih klima ne izgleda lose, ali se ne uklapa.

Di da se uklopi zgrada jel si video šta je tu okolo?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=737372#p737372:zqs31ruf je napisao(la):
MC_ » 11 May 2020 10:54 am[/url]":zqs31ruf]Ta zgrada deluje uzasno. DIjagonalno na uglu Dubrovacke i Skender begove, nalazi se nova zgrada koja se z arazliku od ove dobro uklopila.
Ova zgrada, osim tih klima ne izgleda lose, ali se ne uklapa.

Kako misliš da se bilo šta uklopi sa soliterima od 10 spratova preko puta?

Затворен блок, сасвим солидно. Одустао је срећом од бизарних кутијастих оквира око прозора који се виде на рендеру. Топла нијанса фасадне опеке. Позитиван пример за Дорћол. Отворен блок је нанео огромну штету старом делу града града.

Vrh