Гага
Professional
30.06.2024.
Verovatno jer je pola zgrade hotel a pola stambenaČudi me da su dobili gradjevinsku dozvolu za zgradu ovih gabarita, svaki put kada prodjem pored "šokiram" se koliko nepristojno izgleda ovo zdanje. Pretpostavljam da kod nasih urbanista zaista moze sve...
Cenim da za par godina mozemo videti isto na mestu Macure i sl.
Takodje, zgradurina je zaklonila pogled na Milutina Milankovica i bas je ruzno gledati je odozgo. Skoro sam bio i ostao sam sokiran. Moze li 4 sprata, mora li 5 + ovi penhausi gore ili sta je vec...Gore na brdu su terase od kafića bukvalno na 20m od zgrade, nikakva privatnost pogotovo za penthause što bi trebalo da bude neka prednost takvog stana.
Da, bas danas sam citala clanak o tome da je zapravo farbanje krovova u belo jedan od nacina borbe protiv klimatskih promena, u njemu se kaze da je srbija na prvom mestu u evropi (92. u svetu) po ugrozenosti od posledica klimatskih promena. I to ne samo sto nemamo strategiju za borbu protiv, vec se u beogradu radi upravo suprotno. A ja kad trubim ovde o zelenilu (ne samo ja naravno, i drugi) uvek se javi bar jedna pametna osoba da to relativizuje.QQ, gornji spratovi u crnoj boji... Mislim da bi trebalo voditi računa o tome u periodu kada leta postaju sve toplija.
Devojka je arhitekta, mogu da potvrdimTo vam je antracit grey, RAL 7016.
Arhitekte su potpuno očarane tom bojom, zadnji krik mode već jedno 5-6 godina.
Pola zgrade je hotel, tako da pretpostavljam da ce tu samo biti ulazni deo hotelaJel se zna možda namena lokala u prizemlju ?
Bas bzvz, mogli su neki manji kontrast da urade ako su bas hteli da se izdvajaal su ga ucrneliii