Evo nekih mojih utisaka (dobrih i losih) od danas (nabrajacu redom kako je sta islo)
Prvi: ispred samog objekta mnogo velika travnata povrsina koja je pogresno geometrijski orijentisana (ne moze po dijagonali da se udje), trebali su da naprave malo veci asfaltni deo da bi bilo lakse/brze ljudima koji dolaze gradskim prevozom da udju unutra.
Drugi: napolju ne postoje nikakve klupice ili mesto da se sedne, mislim to im je bio najmanji trosak, pa ovo postoji i ispred immocentra, mogli su i ovi to da stave. Previse deluje sterilno spoljni zidani deo fasade (ok to su vec ukusi, ali meni malo deluje bzvz)
Trece: Unutra kad se udje je stvarno prijatna temperatura i to je definitivno plus (ne znam da li je neko bio na pocetku kad se immocentar otvorio, dok im stranice jos nisu bile zastakljene pa je kroz isti provejaval kosava. ovde toga nema)
Cetvrto: losa signalizacija tj. postoje glavne table koje vise sa plafona i govore gde je wc, medjutim to je jedini putokaz, ali dalje nema nicega nego vi morate da se dovijate po raznim hodnicima da biste nasli wc (ovo se odnosi na prvi sprat, u prizemlju je malo bolja situacija)
Peto: wc je ok, uredan, cist, ali su nekako slavine mnogo daleko, tako da onog cuvenog obicaja nam da se povijamo nad lavaboom da bismo se malo osvezili zaboravite.
Sesto: ocigledno je da su malo ranije otvorili cisto da bi ispunili obecanje o prvom novembru. Prozori koji sluze kao ograda na spratovima su i dalje puni prasine, a negde se cak mogu i naci zaostali gradjevinski elementi, a i pod nogama se i dalje oseca pesak od radova, a mozete i da naidjete na vinske case od sinocnje proslave. Ovo je veliki minus sluzbi za odrzavanje koja je prosto morala da sredi DC da se sija.
Sedmo: polozaj i velicina prodavnica je korektna i misljenja sam da je vecina dobila stvarno onoliko koliko zasluzuje i koliko ce da se trazi te marke, medjutim ovde ima par izuzetaka, a to su muska zara i beneton (koji blago receno nema niceg zanimljivog, razocarao sam se) koji su dobili za moj ukus malo manje lokale.
Osmo: sto se tice raznovrsnosti prodavnica, stvarno ima svega i za svaciji dzep. u newyorkeu nisam nasao nista sto bih kupio, ali se mora priznati da su im cene stvarno pristojne za nase uslove i garant ce beogradjani poceti da kupuju ovde. medjutim realnost je da je dobar deo prodavnica malo skup za prosecnog gradjanina, mada i u njima mogu da se nadju neke stvari koje imaju pristojnu cenu.
Deveto: veliko razocaranje, II sprat. Znaci razocarao sam se kad sam otisao na poslednji sprat, prvo mali broj mesta za sedenje, a zatim je i sam taj prostor tako neinventivno uredjen tj. on nije uredjen nego su samo postavili stolove i stolice i to je to, mislim mogli su neke zardinjere da postave da prekinu monotoni niz stolica, ili neko cvece, fontana sta bilo. ko je ugrabio mesto da sedne, svaka mu cast. "Bowling deo stvarno izgleda ok, ali zato deo sa onim igricama i stonim fudbalom je estetski katastrofa, znaci tako su neki odvratan tepih izabrali da ja ne mogu da vam opisem. bilijar odeljak je ok nemam nikakve zamerke, na laser show-u nisam bio, a i ne znam sta je to, ako neko zna nek mi objasni.
Deseto: ukupni utisak je da je DC ok i da svakako dobra stvar sto se u beogradu pojavilo tako nesto, ali na mene nije ostavilo taj wow efekat (drustvo sa kojim sam bio je odusevljeno, cisto poredjenja radi)
Napomena: u neke od radnji nisam ulazio i u super maxi, tako da necu da gresim dusu i da pricam o njima
toliko od mene.....za sada
p.s. ovo pisem mrtav umoran, tako da mi oprostite ako sam progutao neka slova, ili nesto bas ne deluje najbolje obrazlozeno.