Šta je novo?

Dedinjske vile

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=726231#p726231:1n0408ax je napisao(la):
Johnest_Hon » Pet Apr 10, 2020 3:08 pm[/url]":1n0408ax]Kod Jovanke se dobro radi...

Dok je ona bila ziva, navodno nisu imali ni za krov koji je prokisnjavao, a sad odjednom imaju za renoviranje svega. :notok:

Nije bitno o kome se radi, vec o blamiranju drzave, koja je na bolesnoj zeni htela da ustedi za par crepova i po koji omalterisan zid.

A sad ne stede ni na cemu, sto opet pokazuje porazavajuci stav drzave i dvostruke arsine...

Ako nista drugo, makar ce mi biti drago da zgrada vise ne propada i makar spolja izgleda lepo.
 
Katinkina kuca šteta što nema vece dvoriste...
 
direktor":1dg0fyat je napisao(la):
Katinkina kuca šteta što nema vece dvoriste...
Bitno je da su trešnje u delu dvorišta iza vile bile vrhunske

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk
 
NEMA VIŠE TITOVE I SLOBINE VILE: Šta se zaista desilo sa nekadašnjim domom Brozovih, ali i Miloševića, u Užičkoj 15 na Dedinju
https://www.novosti.rs/vesti/reportaze/ ... 15-dedinju
56682_uzicka-15-petnaest-1_f.jpg
56675_uzicka-15-petnaest-12_orig.jpg
56676_uzicka-15-petnaest-13_orig.jpg
56677_uzicka-15-petnaest-14_orig.jpg
56682_uzicka-15-petnaest-1_orig.jpg
56683_uzicka-15-petnaest-2_orig.jpg
56673_uzicka-15-petnaest-10_orig.jpg
56672_uzicka-15-petnaest-9_orig.jpg
56670_uzicka-15-petnaest-7_orig.jpg
Pogledajte prilog 3



[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Jt276wADkd8[/youtube]
 

Prilozi

  • 56674_uzicka-15-petnaest-11_orig.jpg
    56674_uzicka-15-petnaest-11_orig.jpg
    138,6 KB · Pregleda: 10.935
Половину некада раскошне виле у Ужичкој 15, познате генерацијама као дом југословенског председничког пара Јосипа и Јованке Броз, Агенција за реституцију вратила је у натури наследницима Александра Ацовића, који је кућу и подигао тридесетих година прошлог века.

Мада су формално постали власници половине виле, неизвесно је шта ће конкретно добити. будући да је држава, о чему су "Новости" недавно писале, Титову и Јованкину кућу до темеља срушила
Како је потврђено за "Новости" у Агенцији за реституцију, идеалну половину куће, плус 50 ари плаца, добили су наследници Ацовића, некадашњег грађевинског инжењера, власника рудника и предузећа "Лабор". Друга половина, која је после рата за симболичан износ откупљена од његових синова Радосава и Милоша, остала је држави, баш као и ловачка кућа о чувена Титова биљарда.


https://www.novosti.rs/c/vesti/drustvo/ ... ma-acovica
 
MISTERIJA seče drveća u Užičkoj 34, na beogradskom Dedinju, na placu koji je pripadao bivšem srpskom i jugoslovenskom predsedniku Slobodanu Miloševiću, dok mu sudski nije oduzet, rešena je!

Dozvolu za seču i raščišćavanje dvorišta tražio je i dobio zakupac ove državne vile, firma SFC Consulting 011B d.o.o, u vlasništvu biznismena Radomira Baje Živanića, osnivača "Verano motorsa".

U dopisu koji nam je stigao iz Društva za iznajmljivanje nekretnina "Dipos" d.o.o. navodi se da je ova nepokretnost u vlasništvu Srbije data "Diposu" na privremeno korišćenje, upravljanje i održavanje Zaključkom Vlade od 12. marta prošle godine.
https://www.novosti.rs/vesti/drustvo/98 ... ece-drvece

84336_sloba_f.jpg
84337_uzicka-34-seca-sume_iff.jpg
 
Jel su to popunjeni svi kapaciteti na drugim opštinama pa sada moraju da iseljavaju svoje i da grade kojekakva čudesa?
 
Можда хоће да пробију максималну цену квадрата :D
 
Srpska princeza Jelisaveta Karađorđević prodala je vilu Crnogorka u Užičkoj 1 na Dedinju. Novi vlasnik, prema podacima katastra, jeste “Princes park d.o.o.” iz Zemuna.

Njen zastupnik Slobodan Petrović rekao je, za Novosti, da je kupac vile i placa zapravo jedan engleski investicioni fond. Otkrio je i da će Crnogorka biti srušena, a da će na otkupljenom zemljištu biti izgrađeno više manjih vila.

Ovu vilu u Užičkoj 1, u zoni rezidencijalnih objekata na Dedinju, princeza Jelisaveta i njen rođeni brat Aleksandar dobili su u procesu restitucije krajem 2013, a do početka jula 2014. u njoj je bila Ambasada Crne Gore. Koliko je koštala, ostaje tajna, ali je u oglasu agencije navedena početna cijena od 3.990.000 eura.

“Cijena vile i ukupno 1,4 hektara zemljišta bila je mnogo viša, a kupac je engleski investicioni fond”, potvrdio je Petrović.

https://www.aktuelno.me/region/beograd- ... crnogorka/
 
Монархија је била заштитник капитализма у своје време, зар не. А капитализам се брине једино за профит. Да ли ће се традиција сачувати зависи само од способности стручне јавности и појединаца у било ком друштву, па и у савременим монархијама. И у Британији се боре често да сачувају дела архитектуре, чак и поједини чланови саме краљевске породице, веровали или не !
 
Слажем се, него чисто да разбијемо коначно илузију о томе да је монархизам једнак традиционализму.
 
Ужичка 38.

Pogledajte prilog 129727
Zamislite požudu koju su osećali oslobodioci 44te kad su merkali ko će koju vilu da apciguje... u ime naroda! :)
A njihova deci i unuci i danas u tim istim vilama (minus oni koji su otpali u medjuvremenu od droge, rokenrola ili loše karme zbog grehova roditelja) sole nam pamet svima o evropskim vrednostima. Elita...
 
Слажем се, него чисто да разбијемо коначно илузију о томе да је монархизам једнак традиционализму.
Posebno bi tradiciju čuvali ovi što nisu jezik za 30 godina mogli da se potrude da nauče. Kada vidim onog mučenog Filipa gde žena umesto njega tumači njegove misli. Valjda se trudi da postane kraljica.

Monarhija kod nas bi izgledala kao bedna kopija britanske koja je sama po sebi cirkus…
 
Vrh