Šta je novo?

Džeparoši

A sto izmisljati ista kad je grad dao model i primer
- fantomka -
i zavrsis posao :)
 
@Dzejms
Kriminalna radnja je uzrok posledice.
Toliko o džeparenju, uzrocima i posledicama.
Hvala na korekturi, uzvraćam putem pp.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=525339#p525339:3m4y8kcn je napisao(la):
bl3y4 » 16.Mar.2018/5:45 pm[/url]":3m4y8kcn]
.
.
Osim ova 2 primera nisam ni prisustvovao ni primecivao lopove da operisu mada mi odredjene osobe uvek deluju sumnjivo kada su na stanici u grupama, a onda udju na razlicita vrata.

Sam sam sebe urekao :bash:
Sinoc su me kod Usca zaustavili turisti iz Grcke, traze policijsku stanicu. Kazu neko im je ispred usca otkopcao ranac i izvadio novcanik sa dokumentima - Nije bilo para ali su unutra bile licne karte, vozacke itd..
 
U koje vreme se to desilo?

Inače, u šumicu prekoputa znaju da bace sve što im ne treba...
 
Oko 9 sati uvece je bilo. Taman kada je krenuo onaj sneg da provejava :)
 
Jedan uhvaćen na delu prošle godine.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=CO7uDalcqPM[/youtube]
 
Bilo bi interesantno pogledati koliko džeparoša je komunalna policija uhvatila za sve ove godine postojanja.
Odmah da napomenem, nisam od onih što viču ''a gde su sad komunalci!?'' po defaultu. Ali baš me živo zanima, kao neko ko je jelte zadužen da proverava i čuva između ostalog i vozila JGP, koliko su dosad takvog posla imali.

Pošto su se pokazali i proslavili podatkom da godišnje za grafite napišu čak 5 prijava, pa reko možda su zato uspešniji i revnosniji na ovom polju. Ko zna, možda ne stižu da suzbijaju grafitere jer love džeparoše...
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=526176#p526176:zde08ikc je napisao(la):
bl3y4 » Pon Mar 19, 2018 7:14 pm[/url]":zde08ikc]Oko 9 sati uvece je bilo. Taman kada je krenuo onaj sneg da provejava :)


Evo, od danas u isto vreme, isto mesto.
 
Ponavljam - Isti ljudi, ista mesta, isto vreme, ista dela. Znači jedino kazna mora drugačija da bude u celoj priči.
 
Sad bih pitao čuvenu navijačku grupu ''Hijene'' iz 21. bloka gde su sad da stanu u odbranu svojih komšija i prolaznika. Mislim pošto se sve te navijačke horde predstavljaju kao društva obožavatelja fudbala i dobrih momaka iz kraja. Pa me zanima, kako to da su uvek na raspolaganju kad treba da se nauči pameti neko ko navija za drugi klub, a nikad ih nema da reaguju na ovakve stvari...
 
Štetočine svih kategorija (dakle mislim na sve, od džeparoša, preko nasilnika pa sve do organizovanog kriminala) postaju savršeno svesni stanja (ili bolje da kažem - sranja) u pravosuđu pa zato svakog dana sve više i više testiraju i pomeraju granice. Dok na kraju ne dođemo i do ovako nečega.

Za ovo bi se nekad fasovala direktna karta do Urgentnog centra, a posle oporavka verovatno i bleja u nekom zatvoru. Danas se dobija opomena i eventualno kućni pritvor. Jezivo.
 
Pa što se ljutiš tolko na njih ... ugrožena ,,bučna,, vrsta. koja u suštini pravi malu štetu a u izumiranju su zbog sve veceg E-poslovanja
u odnosu na ,,tihe,, mega-pocinioce koj prave gigaštete i pride koriste i IT tehnologije a vidimo da se množe brže od pacova

o bizarnom umnom dometu te Džeparoške vrste evo jednog epiloga :)

...Beogradska policija uhapsila je M.R. (35) osumnjičenog zа krаđu na šalteru u Policijskoj stanici Novi Beograd.
Osumnjičeni je u četvrtak, 22. mаrtа nа šаlteru u Policijskoj stаnici ukrаo jednoj ženi novčаnik s dokumentimа, kаrticama, čekovima i novcem....
http://rs.n1info.com/a374248/Vesti/Uhap ... anici.html

Ovaj ne treba u zatvor , nego u dom za metalno ne razvijene :lol:
 
Al zato kad bi ljudi odlučili da se na adekvatan način odbrane od toga kad državu već boli pače, ili pak kad bi se samoorganizovali i trajno ''rešili'' taj problem jednom za svagda, srpsko krivosuđe bi ih razapelo na krst i razvlačilo po sudnicama, ludarama i stanicama ko onomad Sašu Bogeskog. :bash:

Sve je u stvari tako lepo napravljeno da se džukele i štetočine štite a da se pošten čovek drži dole i maltretira.

Ukradu ti vrednost ispod 15.000 - nemamo osnova za krivično gonjenje.
Ukradu više od 15.000 - eh, pa nisi priložio dokaze, kako sad mi da znamo i da reagujemo.
Zadržiš lopurdu - epa ne smeš ti da ga zadržavaš, nis' ti policajac, sad moraš da da platiš kaznu. A on izlazi napolje posle 2 sata.
Ne zadržiš lopurdu - epa jbg sad, kako mi da ga nađemo, sad može da bude bilo gde...
Ako se ne braniš i ne reaguješ - e jbg, što nisi reagovao, sad ne možemo ništa.
Ako se braniš - epa što si se branio, sad moraš i ti da odgovaraš za remećenje reda i nasilničko ponašanje.
Ako mu daš malo ''narodne pravde'' - epa pretera ga, nije fer, on samo uperio nož ka tvom stomaku a ti njemu polomio nos. Pa ne može tako. Ajde odma u ludaru na veštačenje a za dve nedelje na suđenje zbog upotrebe prekoračenja sile u samoodbrani.

Btw sad se setih... Pre dve godine babi i dedi upadnu džukele u kuću s namerom da ih isprebijaju i opljačkaju. Deda pukne hitac upozorenja u pod, ali rikošet pogodi jednu džukelu u nogu. Džukele pobegnu, dođe policija i obavi uviđaj. Džukele pozovu pajtosa tužioca, koji sredi tako da oni ispadnu žrtve a dedu pošalju da se je**va po ludarama i sudovima da dokaže da nije nasilan i lud i da mu je krivo što je ranio džukelu. :evil: Treba čovek da se izvinjava otpadu koji je hteo da ga prebije i opljačka i to u sopstvenom domu. :bash:


I onda se posle isčuđavaju što ovde svi mrze državu i njene gangrenozne institucije.
 
Kao što rekoh na postu koji mi je obrisa,samo rešavanje u sopstvenoj režiji (savet dobijen iz policije). Nažalost u Srbiji teško drugačije.
 
15. april. 2018. :shock:
.......Pomoću javno dostupne aplikacije za Android uređaje moguće je jednim dodirom prekopirati podatke sa debitne ili kreditne kartice, koje podržavaju uslugu plaćanja na dodir, dokazano je tokom ovog testiranja.

Dovoljno je da lopov ima instaliranu aplikaciju na svom tabletu ili mobilnom telefonu i da u prolazu dodirne karticu žrtve,
kako bi ona bila klonirana.
Kartica tj. sistem za plaćanje dodirom koji se nalazi u ovakvim karticama (čip) ne mora čak ni fizički da dođe u kontakt sa uređajem lopova, dovoljno je da se pomoću NFC tehnologije dva uređaja „pročitaju“ i to će obaviti krađu podataka s kartice uspešno.

- Novinari The Sun redakcije uspešno su klonirali karticu na popularnoj autobuskoj liniji jednostavnim zamahom ruke pored žrtvine kartice - objavio je britanski list.....

link za ceo tekst http://www.dnevno.rs/biznis/novac/11403 ... aplikacije
 
Mislim kada bi se izvukla statistika mnogo više keša se izgubi kao posledica džeparenja, krađa, zaokruživanja kusura i slično. Taj paypass nije neophodan, možete u banci da zahtevate karticu bez toga. Čak i sa PayPass-om NFC telefon/uređaj mora da bude naslonjen maltene uz karticu da bi to prošlo. U teoriji isto tako neko može da protrči i ukrade ti pare kada izvadiš novčanik. :)
 
I šta može da radi sa tim podacima? PIN (koji je bez kartice neupotrebljiv) i onaj kod za kupovinu preko interneta sigurno nisu u memoriji kartice.

Napraviće novu karticu i kupovati tamo gde ne treba PIN? Ne isplati se.

U tekstu doduše piše da postoje sajtovi gde se može kupovati bez koda - to nisam znao, ali (bar ja) dobijam notifikaciju za svaku kupovinu online, tako da bih odmah blokirao karticu u tom slučaju.

Što se mene tiče, i dalje preferiram kartice.
 
glavni razlog zasto ja preferiram kes je sto je neuporedivo jednostavniji, i banka mi ne zaviruje u transakcije i maznjava proviziju, a i to sto kada trosis kes to ti aktivira centar za bol u mozgu, osecas se kao da nesto gubis - dajes pare, a kad placas karticom to se ne aktivira i uopste nemas osecaj da trosis pare, zato nam banke i guraju kartice pod nos da bismo sto vise trosili, i posle uzimali kredite od njih
 
Kako to to banka uzima proviziju kada plaćaš karticom? Jedini ko tu gubi je prodavac jer on plaća neku naknadu kada se provuče kartica.

To za bol u mozgu važi za većinu ljudi, ali ja nemam problem sa time.

A da li je jednostavnije plaćati kešom? Pitaj prodavce kada im dođu tri kupca za redom bez sitnog novca. Većina prodavnica sada ima bezkontaktne POS uređaje gde ne treba PIN, i to je nešto najprostije i kupcima i prodavcima.
 
Nikada u Srbiji mi prodavac nije odbio da primi karticu, gde god postoje tehnički uslovi. Ali mi se to desilo u EU.
 
Istina. Bilo mi je čudno da dok smo mi uglavnom imali čip kartice, tamo su primali samo na "provlačenje". I to ne pričam za piljarnice, već za velike lance (tipa HM)
 
kako je jednostavnije? ovako, ti od mene npr na buvljaku oces kupis radio, i ti mi lepo das u papiru, i cao zdravo, nema posrednika, nema zaje*******ancije sa citacima, rokom isteka, blokiranjem...
 
Vrh