Put ka Zalivu je mnogo lakši preko Višegrada, meni bar.
Samo jedno kratko parče (petnaestak km) između Foče i Tjentišta je loše - mnogo krivina i usko. Sve ostalo je sasvim korektno. Nešto su niža ograničenja kroz naselja, a posebno treba obratiti pažnju nepostedno pre i posle Goražda. Sve ostalo, uz jeftinije gorivo, prosto zove da se vozi tuda. Nekada najteža deonica - Čemerno, sređena je, probijena nova trasa i tuneli. Ne može da se poredi sa serpentinama uz Krnjevo, od Šavnoka ka Nikšiću. Mana možda jeste i još jedan granični prelaz, ali se zato na Kotromanu recimo, prolazi uvek skoro bez čekanja.
Prrko Pljevalja i Nikšića put je naporan posebno za decu jer se bar 4 puta naglo menja visina uz mnoštvo krivina. Moje dete, iako vrlo često idemo tuda, iako odlično znam i put i njega, iako pred najtežu deonicu pravimo pauzu, svaki put se preda na istom mestu, +- 50m.
Kada idem sam, biram po raspoloženju - ako sam oran za vožnju ili žurim, izbor je Nikšić, a ako idem opuštenije, Višegrad. Zimi, kada pada ili preti sneg - dileme nema - isključivo Bosna.