Šta je novo?

Crna Gora

И мени се чини да је то постајало ко опција, али изгледа ништа од тога!
 
Posto je tema Crna Gora, ako je neko skoro isao ( mi nismo od proslog godišnjeg) put preko Žabljaka za Boku Kotorsku- sve je standardno ? Ima li nekih radova ? Policije od Niksica znam da ima, mada su ljubazni. Njih ima ,a jedna normalna pumpa sa kafićem nema... ako neko zna nek preporuci mozda se neka otvorila u međuvremenu. Posle Zabljaka i nema nekih mesta zs odmor,mada ako znate ,javite.

U napred hvala na pomoci
 
Već duže vreme je u toku rekonstrukcija dela puta od Trubjela do Vilusa u dužini od nekih 17 km. 7 km je već pod asfaltom, na 2 km je makadam, a na preostalom delu se uređuju kosine i ispravljaju krivine i tek predstoje ozbiljni radovi. U toku turističke sezone na pojedinim deonicama se saobraćaj odvija naizmenično sa čekanjima ne dužim od 10 minuta, dok se van sezone saobraćaj potpuno prekidao dva puta tokom dana od po dva sata. Što se tiče mesta za odmor posle Žabljaka, činjenica je da je izbor mali, ali ima nešto u mestu Kruševice posle serpentina iznad Šavnika, a pre uspona prema ski-centru Vučje. Posle Nikšića se ne isplati odmarati se, tu je more već na dohvat ruke.
 
Ok,sad cu da guglam ta mesta ,hvala puno. Nadam se da se sve racuna kao u sezoni ,i septembar. Mozda budemo morali zvati i neki amscg ako imaju nesto tako ,pa da proverimo. Za povratak da znamo posto nam odmor kaci i septembar.

Bogami oduzi se i od Niksica onih 2h do mora ...... ali dobro sta je tu je. Hvala za objasnjenje
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=653166#p653166:ee1am235 je napisao(la):
MiraC » Pon Avg 26, 2019 1:59 pm[/url]":ee1am235]Posto je tema Crna Gora, ako je neko skoro isao ( mi nismo od proslog godišnjeg) put preko Žabljaka za Boku Kotorsku- sve je standardno ? Ima li nekih radova ? Policije od Niksica znam da ima, mada su ljubazni. Njih ima ,a jedna normalna pumpa sa kafićem nema... ako neko zna nek preporuci mozda se neka otvorila u međuvremenu. Posle Zabljaka i nema nekih mesta zs odmor,mada ako znate ,javite.

U napred hvala na pomoci

Miro, moja preporuka je da ideš preko BiH u Boku. Jeftinije gorivo, bolji put, nema mnogo saobraćaja (neopterećen put). Najgora deonica je od Foče do Tjentišta, ali nema mnogo oštrih krivina i serpentina. Preporuka je i da od Bileće ne ideš ka Trebinju, nego okreneš levo, pa preko Vraćenovića i Petrovića novim putem, izađeš na put Nikšić Risan, i onda tuda siđeš do Boke.

Za odmor, preporučujem Tjentište, hotel Mladost. Mnogo lepa priroda i vazduh.
 
https://www.amscg.org, pa tab "Na putevima".
Inače, Nikšić - Lipci (Boka) je 70 km, put od Vilusa idealan (40km). Tu ne treba više od sat vremena vožnje. Doduše, radovi će malo usporiti dolazak, ali od Nikšića pa do bilo kog grada u Boki ne treba više od 90 min računajući gužvu duž magistrale u Boki, koja u septembru i nije neka.
 
Hvala vam puno.
Razmotricemo sve i hvala za link da u sept ne cekamo 2h zbog obustave. Ma i nije mnogo daleko nego valjda se vec i umorimo. Iskreno mnogo je bolje nego pre 6g,tad nista nije ni imalo od pumpi sve do Zabljaka ili kafane.

Cula sam od mnogih da idu preko BiH ali za dete treba pasos nismo izvadili i sad cvrc....
 
Meni od NK do Kotora treba standardno 90min.

Obično ručamo kod mosta na Đurđevića Tari u onom novom hotelu, hrana ok pogled divan a imaju fin parking za goste.
Ove godine nismo tu radili pauzu već produžili do Crnog Jezera ( par km od Žabljaka) i ostali par sati. Malo se brčnuli u jezeru i prošetali oko njega. Topla preporuka jezero je divno kao i šuma oko njega. Ali nemojte da jedete u restoranu na samom jezeru, em skupo em za tu cjenu loša hrana.

Za ulaz na jezero se plaća mislim 3e, ali vredi.
 
E hvala. Ne znam,meni se cini i 2h,a ne idemo na trajekt,.... A 2ipo do zabljaka.... ne znam nesto se oduzi. Mozda mi se cini. Bas cu sad da merim. Mi obicno smo na Zabljaku pravili pauzu ali videcu i te alternative i naravno malo duzu pauzu . Hvala
 
Miro, moj savet je da nocis negde usput ili da krenes bas rano ujutru. Priroda prelepa i da, obavezno stati kod Djurdjevica Tare. Devojka mi je starinom bas odatle, ima plac ispod mosta. Zaljubio sam se u te predele bas kao sta sam se zaljubio u nju! :) Obavezno svratiti i do Crnog jezera. Samo polako i uzivati u predelima kroz koje se prolazi.
 
Генерално лакши је пут преко Републике Србске, оба су у прилично добром стању, с тим што за Реп. Србску треба и зелени картон. Кроз Црну гору , ето има радова на том делу, као што рекоше форумаши, иначе оба пута су прелепи!
 
Nije mi jasno zasto i dalje Srbi ljetuju u CG? Ja sam Crnogorac i volim CG ali na nase primorje nisam otisao 7 godina... Usluga katastrofa, guzva, prljavstina, parking preskup, ma sve preskupo... Zivim u PG i idem u Albaniju i Grcku na more bar se tamo osjecam lijepo kao gost..
 
Hahahahaha koji si ti kralj! Nama konkretno, Zlatiborski kraj , je bliza CG pq zato.
Iskreno u pravu si,mene nerviraju prljave plaze i more koje nosi sve živo ,znate sta mislim,mada je u Boki mnogo lepse.
Crnogorci se orjentisali na Francuze ,Ruse...pa ih i bas briga za Srbe . Jako ste i skupi ,lezaljke npr katastrofa,oderu za vodu flasiranu. Mislim da je samo u pitanju blizina i sto je jedna granica ,manje guzve nego do Grcke....
 
Штошта је сада бесмислено у ЦГ, али не може ни то довека!
 
Odlicna je puta infrastuktura u CG.. to sto se nije prije ulagalo jer su pokrali, valjda im je sad stalo da ulazu malo... Ne idem na CG more bas zbog konobara posto je novim crnogorcima ispod casti da sluze nekog. svi su puni para, svi su oni neko i nesto a nigdje ne rade i zive sa mamom i tatom i ogrebu se za 2 e za kafu i tiket. i tu kafu pijy po 2 sata...
 
Letujem već duže vreme podno Savinske dubrave, u Meljinama, na ulazu u Herceg-Novi. Da nemam prijateljski smeštaj za dž i da mi ne odgovara sve što on nosi (pravi mali rajski vrt ispred kuće s pogledom na Boku, blizina lokalne plaže i dostupnost predivne Luštice sa kupanjem iz snova), ne verujem da bih se odlučio na odmor u CG (kao što nisam ni ranije). Verovatno bih, kao i većina oko mene, birao Grčku kao najlogičnije odredište.

Kad god idem autom, putujem preko Žabljaka (što zbog kvaliteta puta i stanke na planini, što zbog graničnog prelaza Jabuka gde nikad nije prevelika gužva). Nemam šta naročito da zamerim trasi preko Čemerna (išao sam i pre i posle rekonstrukcije), ali mi se ne mili vađenje zelenog kartona, pa radije vozim preko Durmitora i Nikšića. Prošao sam njime pre malo više i malo manje od mesec dana (tamo i natrag) i većim delom je u besprekornom stanju. Radi se jedna ozbiljna deonica od Trubjele do Vilusa, tu je doživljaj kao da voziš Dakar reli, sve je u kamenju i prašini, ali nije toliko dugačka i nesnosna da bi pokvarila opšti utisak.
 
Pozdrav forumasi,evo mi smo stigli. Preko Zabljaka u Boku.

Sta reci,jako puno znači kad put nije opterecen,barem do Niksica je lako voziti . Od Niksica nikad stici,mozda to i jeste sat ipo ,ali su neka nelogicna ogranicenja brzine i policija , da prosto mora sporije. Nelogicna npr 40-60?! Razumem sve ,ali km 60 na sat.... nema ni puno tabli pa iskreno mozda nismo primetili promene.

Radovi na tom delu - Boze dragi,sto rece forumas jedva smo prosli,ali kad se stane na asfalt i vidimo koliko km je urađeno da se postide oni nasi od Ovcar Banje pa na ovamo....
Preko Zlaje je haos,nadam se da ce sve sto su planirali i zavrsiti i put ce biti ekstra,ali mislim da je preveliki zalogaj i previse km odjednom.
Putovali smo oko 7ipo sati uz minimalana 2 zaustavljanja. Preporučujem pumpu u Prijepolju ,i posle Savnika i onih prvih krivina ima jedan motel ,sa restoranom ,veliki parking nesto mlm, mdm tako se zove .....to je otpilike na 2h do boke i taman posle toga da se stigne.

Sve u svemu ,uz odmore nije puno naporno.
Mi iz Pz imamo 180km do Bg ako se isti dan se vracamo - to je ceo put do mora. Samo se preko ibarske mnogo više namucimo ,zato smo aktivni na temi K11.
Ovamo se ide na Zlatibor, mislim i Zlatar, Durmitor i stifnemo relativno brzo,toliko kad saberem treba do Bg i nazad. Tako da ne treba se zaliti puno.
 
Crnogorski policajci su stvarno dobri.. Ima uvijek izroda koji su umislili ako imaju pendrek da su bogovi ali 99% njih su zaista divni... Naravno ako napravite prekrsaj, moj savjet vam je da se izvinete, da stvarno niste vidjeli znak ili sta vec i da ako misli da treba kazna onda nek treba... Meni je svaki put pomoglo do sada.. zaustavila me policija 10-ak puta zbog malo brze voznje (ne divljastva) i nikad kaznu nisu napisali... Za razliku od policajaca iz Srbije i HR gdje im ne smijem reci ni dobar dan. Kum mi je policajac u Pancevu i znam kakav je na poslu. Ne samo on.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=653937#p653937:7h2rjnqu je napisao(la):
nikola92pg » Uto Avg 27, 2019 7:08 pm[/url]":7h2rjnqu]Crnogorski policajci su stvarno dobri.. Ima uvijek izroda koji su umislili ako imaju pendrek da su bogovi ali 99% njih su zaista divni... Naravno ako napravite prekrsaj, moj savjet vam je da se izvinete, da stvarno niste vidjeli znak ili sta vec i da ako misli da treba kazna onda nek treba... Meni je svaki put pomoglo do sada.. zaustavila me policija 10-ak puta zbog malo brze voznje (ne divljastva) i nikad kaznu nisu napisali... Za razliku od policajaca iz Srbije i HR gdje im ne smijem reci ni dobar dan. Kum mi je policajac u Pancevu i znam kakav je na poslu. Ne samo on.
Nikola,mi smo se odusevili prosle godine. Zaustavlja nas ,ali oni su stari radari ( ne mora prijava odmah) i mi znamo da se vozilo brze,bas u onom delu gde su sad radovi ,pa se skrene levo za Boku ( jesam ga i objasnilia bas).
Elem na pola smo puta,ako napiše prijavu uzima dozvolu i da platimo ( znaci sat, dva voznje tamo i nazad( do neke pošte) da mu donesemo priznanicu).
Pita nas odakle smo i kaze malo smo brze vozili... i sad racunas trazi pare ( bolje i to nego kazna),kad kaze " vozili ste malo preko ogranicenja,samo usporite ,dovidjenja prijatno". Da ga u ruku poljubis,a mogao nam.je tako zakomplikovati letovanje....
A znas kad bi nasi tako....
Ovaj lut smo se trudili da vozimo po ograničenjima, da ne komplikujemo sve zarad ustede od 15min.

Znaci ima ih,zaustavljaju,ali èto nama nisu kaznu napisali, a strane table....
 
Interesantno poređenje koliko je napredovao most Tara2 (L=454, D=398) za četiri mjeseca
 
Кинези раде озбиљно, то је очигледно! Да ли ће успети до новог рока да заврше? Па биће напето! Није лака деоница!
 
240p snimak... o bože... kao da je na dronu nakačen onaj telefon sony ericsson t610, ako ga se ko sjeća :D :D
 
Vrh