Šta je novo?

Crna Gora

Protesti u Podgorici: Demonstranti jurišali ka Vladi, policija upotrebila suzavac
Tanjug, Vijesti, R. Tadić | 15. 02. 2014. - 13:50h izmena vesti 14:32h | Foto: R. Tadić | Komentara: 26
http://www.blic.rs/Vesti/Politika/44305 ... la-suzavac

Crnogorska policija sukobila se danas sa grupom demonstranata koji su pokušali da probiju policijski kordon kod zgradi Vlade u Podgorici. Demonstranti su bacali kamenice na policiju koja je bacila suzavac. Grupa od nekolikom stotina demonstranata krenula je ka zgradi Vlade uzvikujući: “Ostavke, stavke!”, “Milo lopove!”, “Dolje Ranko, dolje Filip!”.

435352podgorica-foto-rad.jpg

Protest u Podgorici pre sukoba s policijom

Do incidenta je došlo kada je jedan od učesnika protesta pokušao da probije barikadu postavljenu na uglu ulica Stanka Dragojevića i Karađorđeve, na nekoliko desetina metara od ulaza u Vladu. Jedan policajac je pendrekom udario demonstranta, a potom su učesnici protesta kamenicama zasuli policiju.

Uskoro je policiji stiglo pojačanje, a potom su ispaljeni suzavci. Demonstranti su potisnuti ka Njegoševom parku, preko puta Skupštine. U protestu su povređena i dvojica policajaca.

Reporter "Vijesti" javlja da je na ulici više velikih kamenica, koje su demonstanti bacali. Razbijeno je i staklo na zgradi Atlas grupe.

Nakon neuspešnog pokušaja da one koji su blokirali ulicu ubedi da se sklone, policija je privela demonstante, među kojima je i novinar Marko Milačić, prenose "Vijesti".

435351podgorica-foto-rad.jpg

Demonstracije prati veliki broj novinara

U Klinički centar su zbog lakših povreda upućena dva policajca.

Na licu mesta stigle su i specijalne policijske jedinice. Protest je organizovala fejsbuk grupa "Revolucija u Crnoj Gori - svi na ulice".

Fejsbuk grupa "Revolucija u Crnoj Gori - svi na ulice" najavila je juče da će organizovati u subotu protest ispred zgrade crnogorskog parlamenta u Podgorici, na kojem će tražiti smenu aktuelne vlasti, po uzoru na dešavanja u Bosni i Hercegovini.

Oni su, kako prenose današnji podgorički mediji, pozvali građane da u subotu izadju na ulice i zatraže smenu vlasti, a najavljena je i blokada centralnih saobraćajnica u Podgorici.
 
FOTO: Nakon sukoba policije i demonstranata, mirno u Podgorici
Tanjug | 15. februar 2014. 16:08 | Komentara: 0

Policija se sukobila sa demonstrantima koji su pokušali da probiju kordon kod zgrade Vlade tokom protesta na kojem je nešto više od 200 građana tražilo smenu izvešne vlasti i ostavke svih poslanika
http://www.novosti.rs/vesti/planeta.300 ... -Podgorici (ceo tekst)
 
Amerikanci novi vlasnici marine u Budvi - Najvaljena ulaganja od 45 mil EUR
Ponedeljak, 17. 02. 2014.|10:15 | Izvor: Tanjug
http://www.ekapija.com/website/sr/page/ ... 45-mil-EUR


Budvanska marina dobila je novog vlasnika – "Stratex grupu" američkog biznismena Neila Emilfarba, jednog od glavnih investitora na rezidencijalnom kompleksu vila "Dukljanski vrtovi" na Zavali.

"Stratex grupa", kako prenose podgorički mediji, preuzeće budvansku marinu za iznos od oko tri miliona evra, a novi zakupac obećao je da će u razvoj uložiti još 45 mil EUR.

"Stratex grupa" je najveći američki investitor u Crnoj Gori, a pored ulaganja na Zavali, investirala je u brojne projekte u Kotoru i Kolašinu.
 
Rok za zakup kompleksa Bigovo-Trašte kod Kotora produžen do 10. marta
Utorak, 18. 02. 2014.|10:08 | Izvor: seebiz.eu

Savet za privatizaciju i kapitalne projekte Crne Gore produžio je do 10. marta rok za dostavljanje ponuda na međunarodni javni tender za izdavanje u dugoročni zakup lokaliteta Bigovo-Trašte, uključujući izgradnju i upravljanje tim turističkim kompleksom.

http://www.ekapija.com/website/sr/page/ ... o-10-marta (ceo tekst)
 
Beograđani opremaju bioskop u budvanskom tržnom centru "TQ Plaza" - "Art Vista" dogovorila partnerstvo sa "Lovćen filmom"
Sreda, 19. 02. 2014.|16:11 | Izvor: Vijesti

Budvansko-beogradski konzorcijum jedini je dostavio ponudu na međunarodni tender za ustupanje u dvodecenijski zakup 2.000 kvadrata poslovnog prostora u centru "TQ Plaza" u Budvi, za adaptaciju bioskopske i pozorišne sale, kao i gradnju letnjeg bioskopa na otvorenom.
http://www.ekapija.com/website/sr/page/ ... 7en-filmom (ceo tekst)
 
Stiže "One&Only" - Izgradnja hotela u Kumboru počinje 1. apila
Petak, 21. 02. 2014.|12:32 | Izvor: Blic
http://www.ekapija.com/website/sr/page/ ... je-1-apila

Gradilište hotelskog kompleksa "One&Only" u Kumboru kod Herceg Novog biće otvoreno 1. aprila, najavila je u petak (21. februara 2014. godine) azerbejdžansko-crnogorska kompanija "Azmont", investitor tog projekta.

Za nešto više od mesec dana, prema najavi, na gradilištu u Kumboru biće zaposleno hiljadu radnika, koji se trenutno obučavaju za posao.

Hotelski kompleks u Kumboru, kako je ranije saopšteno, koštaće oko 500 mil EUR. Novi turističko-stambeni, ekskluzivni, objekti biće podignuti na lokaciji nekadašnje kasarne, a investitori su najavili da će, u najvećoj meri, sačuvati retke vrste drveća koje su odavno na tom mestu.

Uzor za gradnju hotelskog kompleksa u Kumboru, prema najavi, biće barokna arhitektura Perasta, grada u Boki Kotorskoj.

Inače, još prošlog leta svečano je obeležen početak na gradilištu.
 
Дали су пале цене станова на црногорском приморју?
 
Sve zavisi od grada do grada ,i naravno lokacije ,koji grad te interesuje
 
Pa Budva i Herceg Novi na primer; ne mora centar, znam da ja tamo skupo
 
Potpisan ugovor za gradnju autoputa Bar-Boljare
Sreda, 26. 02. 2014.|14:00 | Izvor: seebiz.eu

Okvirni Sporazum i Ugovor o gradnji, projektovanju, nabavci i ugradnji opreme i materijala za autoput Bar-Boljare, odnosno prioritetnu dionicu od Smokovca do Mateševa, potpisan je danas u Podgorici.
http://www.ekapija.com/website/sr/page/ ... ar-Boljare (ceo tekst)
 
nensav":qmcrz5co je napisao(la):
Дали су пале цене станова на црногорском приморју?
Tesko da ce da padaju rusi sve vise uticu na cenu nekretnina . :grand:
 
milos.tro":1dyf32s3 je napisao(la):
Potpisan ugovor za gradnju autoputa Bar-Boljare
Sreda, 26. 02. 2014.|14:00 | Izvor: seebiz.eu

Okvirni Sporazum i Ugovor o gradnji, projektovanju, nabavci i ugradnji opreme i materijala za autoput Bar-Boljare, odnosno prioritetnu dionicu od Smokovca do Mateševa, potpisan je danas u Podgorici.
http://www.ekapija.com/website/sr/page/ ... ar-Boljare (ceo tekst)
Super,sramota je da tako mala zemlja ima losu putnu infrastrukturu. :gobb:
 
Nemoze se naci ispod 1600e metar kvadratnin izuzev akmo je velka povrsina ,ili ako stan prodaje banka sto je sad sve cesci slucaj .
 
Misteriozna devojka stoji i ćuti nasred Podgorice Video
Beta | 26. 02. 2014. - 14:23h | Foto: \"Vijesti\" | Komentara: 0

Misteriozna devojka već dva dana nepomično stoji na centralnom gradskom trgu u Podgorici sa porukama “Ne” i “Ne smijemo” i privlači pažnju brojnih prolaznika.
http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/445694 ... -Podgorice (ceo tekst)
 
direktor":1cwuf6ks je napisao(la):
Nemoze se naci ispod 1600e metar kvadratnin izuzev akmo je velka povrsina ,ili ako stan prodaje banka sto je sad sve cesci slucaj .
Pa onda su pale, kvadrt je bio iznad 2000 evra jedno vreme.
 
Imas ti i sad po toj cjeni ili recimo od 7000e u tivtu u portu ful opremljen samo garderobu da uneses
 
...ima različitih ponuda...možeš da pogledaš neku agenciju moguće da imaju dobrih ponuda nekretnina...
 
Niče novi grad u Crnoj Gori - Pogledajte kako će izgledati ekskluzivno letovalište "Porto Novi" nadomak Herceg Novog (FOTO)
Četvrtak, 27. 02. 2014.|11:16 | Izvor: eKapija
http://www.ekapija.com/website/sr/page/ ... Novog-FOTO

portonovi250214tw1024.jpg

Budući izgled kompleksa

Luksuzno letovalište "Porto Novi", koje će moći da stane rame uz rame sa letovalištima Monte Karla, nići će za tri godine u Herceg Novom. Iza ovog, trenutno najvećeg turističkog projekta u Evropi, stoji kompanija "Azmont Investments" koja u izgradnju kompleksa planira da uloži oko pola milijarde evra.

"Portonovi" će biti prvo "One and only" letovališta u Evropi, prostiraće se na 24 hektara, a izgledom neće odskakati od ostatka crnogorske primorske arhitekture, pa će trenutnom trendu modernih staklenih zgrada prkositi tradicionalnim crvenim krovovima i belim kamenom.

U kompleksu će biti 550 soba, vila i apartmana, prosečne površine 60 metara kvadratnih. U okviru ovog odmarališta nalaziće se i velnes cenatar, dve marine za sidrenje jahti, velika peščana plaža sa 900 ležaljki i kongresni centar koji može da primi 800 posetilaca.

- Osim velikih smeštajnih kapaciteta, u letovalištu će biti mesta za oko 250 prodavnica i 20 kafea, barova i restorana. Kada letovalište počne sa radom očekujemo da ćemo imati oko 25.000 posetilaca za vreme vikenda, ali tačnu cenu smeštaja znaćemo kada završimo sa analizom tržišta – rekao je nedavno Džejms Vilson, generalni direktor projekta.
 
Gradi se na mjesto nekadasnje vojno pomorske oblasti i ispecjalnog centra podmornica , kao i porto u Tivtu na mjestu arsenala
Sto se tice kupovine nekretnine jeftinije i bolja opcija je uzeti advokatsku kancelarijau nego ici preko agencije
 
Vidim da si upucen. dali znas kako idu provizije i kod jednih i kod drugih.
 
Vrh