Nista onda da im se vrate pare od autoputa, Iparda, plana rasta EU, ostalih donacija, da se izadje iz SEPE i na kraju javno da se spale pare sto dijaspora salje iz EU. Samo se postavlja pitanje od cega ce CG da zivi?Ništa EU ne daje...
Pa mene zanima ta argumentacija kako ce se vracati? Koji je to nacin? PS. CG kad udje u EU imace jos vise novca za infrastrukturu iz EU fondova.Ne treba biti naivan i misliti da je to novac koji se nece morati vracati. Na ovaj ili onaj nacin, sve ce se to morati vratiti. Sa kamatom, naravno...
Jako tesko , gotovo nemoguce. Te ideje sluze samo za potkusurivanje gradjana u Crnoj gori za izbore i naravno lazna obecanja. Po meni, CG ce u EU sa Srbijom , nezavisnim Kosovom i Albanijom uz naravno priznato Kosovo od strane Srbije (to je vec koliko vidimo uradjeno)NIkad ne reci nikad. Osim za ulazak Srbije u EU, to se po svoj prilici neće desiti nikad. A Crna Gora, pa i Albanija, u narednih pet, najverovatnije.
Prilično sam siguran da Open Skies to dozvoljava. Nisam siguran da Srbija i CG to mogu da zabrane. Srbija je pristupila sporazumu jos 2006, pretpostavljam da je i CG član.Šteta što neće leteti na relaciji Beograd-Podgorica, ili Beograd-Tivat. Da malo snize cene i povećaju kapacitete.
Problem je bilateralni spprazum koji derogira Open Skies, ako dobro razumem. Ali ulaskom CG u EU koji se očekuje pre Srbije, Crna Gora će morati da se povuče iz bilateralnog sporazuma.Prilično sam siguran da Open Skies to dozvoljava. Nisam siguran da Srbija i CG to mogu da zabrane. Srbija je pristupila sporazumu jos 2006, pretpostavljam da je i CG član.