Pojedini bas imaju zelju da polemisu, bez argumentacije, pa makar to bio tezak OT.
1. Srbija, jadna, korumpirana, razapeta na stup srama, prezaduzena...
GRADI trenutno par stotina km autoputa od kojih je veci deo po brdskoplaninskim oblastima. Cinjenica jeste da je u Crnoj gori deonica Pg - Matesevo izuzetno zahtevna sa nekoliko izuzetnih objekata na njoj (posebno most sa visinom od preko 180m)!
Cinjenica jeste da secti busi i 30-tak tunela!
Ali cinjenica jeste da je posao 'jedva' ugovoren!
To valjda dovoljno govori o ekonomskoj moci Crne gore.
Da se razumemo. Nisam lokal-patriota. Volim svoju zemlju, ali volim i okruzenje.
Prostor nekadasnje SFRJ koji sada politicari krste ovako ili onako je MOJ prostor.
I svim ljudima u drzavama nastalim na prostoru SFRJ zelim sto brzi ekonomski rast i prosperitet.
Takodje, nevezano za 'nostalgiju', nisam bu**** koja razmislja po principu 'da komsiji crkne krava', jer znam da ako je njima bolje i meni ce biti bolje!!!
Dobar deo izvoza Srbija plasira u okolne drzave. Ako je i njima bolja ekonomska situacija, veca je traznja za robom, pa je i meni (nama) bolje, zar ne?
Ali pisati hvalospeve o prosperitetu i napretku???
Ljudi, budimo realni. Sve juzno od Alpa je 'saka jada'.
Male i jadne drzavice, toliko slabe i zavisne da se svaku moze da destabilise bilo kakav poremecaj na trzistu.
Na kraju krajeva, imate primer Slovenije, o kojoj se do pre par godina pisalo u superlativima kao o modelu uspesnosti. Jeste, mnogo im je bolje nego u Srbiji (mozes misliti uspeha
), ali vidite li 'sunovrat' u zadnjih 5-6 godina???!
Vratimo se na CG.
TRENUTNI pokazatelji kazu da im je bolje. Ok, drago mi je za njih, neka im bude jos bolje.
Samo se bojim da ne bude scenario kao u Srbiji, gde se pre 7-8 godina zanosilo kako se ima rast na odrzivim osnovama i dodatno zaduzivalo pricajuci kako smo 'nisko zaduzena' zemlja.
Trljali smo nos drugima i mislili da nikada nece doci kraj rasprodaji drustvene (nase zajednicke) imovine, kao i da krediti koje smo dizali nikada nece doci na naplatu.
P.S.
Voze bolja kola??!!
hahahahaaa
E bas me nasmeja... kakav je to pokazatelj?
Pa vozili su Hrvati pre nekoliko godina bolja kola nego Austrijanci iako su totalno inferiorni po ekonomskim pokazateljima u odnosu na njih
Malo kredit, malo lizing, prodas dedovinu bud zasto i pravac salon automobila!!!
Imali smo i mi slicno u Arandjelovcu, Beocinu, Vrscu...
Samo po meni nema goreg pokazatelja od toga. To govori o nedostatku ideje i preduzetnistva kod ljudi, a ne o sveukupnom boljitku.