[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=553921#p553921:1lsxvt57 je napisao(la):
dzigz » Уто Јул 24, 2018 3:23 am[/url]":1lsxvt57]
Ja se trudim da na ovoj temi sagledam stvari realisticno, ukazujem na odredjene probleme, ali ovo je, po meni, dosta neobjektivna ocena. Jeste li bili nekad unutar bloka da biste videli koliko je park klaustrofobican? Nisam siguran da bi se iko od stanara slozio sa vama.
Poslovna zgrada je trebala biti visa, to smo se mahom svi slozili, ali to ne bi dodalo mnogo prostora dvoristu - poslovna zgrada je uvucena kako bi bio ostavljen plato ispred zgrade jer zaposleni nemaju pristup parku. A i cela zgrada ionako uzima mali procenat parku.
Zgrade su visine 6-8 spratova, i dosta su nize od okolnih solitera, tako da mi nije jasno ni na koji nacin bas ovaj blok ima ogromnu gustinu stanova, relativno u odnosu na komsiluk.
Na kraju, ocena da je ovo jedan od najgorih blokova - ne znam sta je od tih blokova do sada sagradjeno, samo Ablok, Savada i West65 (ako ne racunamo drzavne) - mozete li navesti koji od ovih blokova je bolji i zasto? Po meni, sve sto ste naveli za CG vazi i za svaki od ovih blokova, sa dosta vecom gustinom gradnje i manjim parkovima (osim Savade, koja opet ima dosta nizi kvalitet gradnje od ostala tri), pa me interesuje koji kompleksi su bolji od CG po gorenavedenim kriterijumima?
Edit: jedna stvar oko koje se slazem je nedostatak parking mesta, mada nije direktno pomenut. Poslovna zgrada ce imati svega 220 parking mesta, ako se dobro secam, a realno u njoj moze da radi bar 1000 ljudi. Ali to je nastavak sramotne prakse vecine investitora u poslovni prostor u Beogradu.