[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=869496#p869496:2zrzwh1r je napisao(la):
realnostt » Sre Avg 04, 2021 7:17 pm[/url]":2zrzwh1r]Upravo o tome i ja govorim od pocetka. Ova zemlja je propast i to bespovratna, u svakom smislu. Znamo jos od kada je to sve sto ne treba isplivalo i podavilo nas sve koji imamo malo nekih normalnih vrednosti, kulture i postenja. Ovo je sada njihova zemlja vise nego ikada, zemlja svega najgoreg. Zato sam se svaki put pitao odakle to branite bilo sta ovde, o kakvom napretku sem o sunovratu mozemo da pricamo u ovoj ovoliko bolesnoj sredini? Neka i bude kvadrat 5000, neka im ostane i da su samo sto dalje tj ja od njih i to zelim svakom normalnom gradjaninu koji je neke vrednosti stekao na drugaciji nacin, jer ne vidim da moze da se promeni ovaj kriminalno prostitucijski sund rijaliti od zemlje.
Sto se tice lux krajeva novih i novijih zgrada i njihovog odrzavanja... Zivim u zgradi iz 2008 godine na Vracaru, uselili smo se 2018 u nju, kupili stan od prethodnog vlasnika. Zgrada se u tom trenutku doslovno raspadala na sve strane posebno uzasan ulaz i unutrasnjost, osteceni umazani zidovi, uvek prljavo, lift kao svinjac. Posle samo 10 godina! Na prvi pogled je zgrada kvazi skupe arhitekture... U stvari je krs kakvog nema i kakav je u 90% primera u okolini. Bukvalno sam na svu svoju i samo svoju muku uspeo da sredim mnogo stvari u zgradi i oko nje, uz polovicnu inicijativu jos dvoje komsija. SVI SU ME GLEDALI KAO CRNU OVCU JER STA IH BRIGA NJIMA JE JOS UVEK JUCE TO KAD SU SE USELILI, sta ima da odrzavaju i ulazu kad je novo... Sklop ljudi u zgradi ni danas sebi ne mogu da objasnim. Sve sto nije islo preko mene, a radjeno je u medjuvremenu je blagi uzas neznanja i toga kako je to ispalo sto je radjeno.
E sad drugi primer je zgrada u kojoj sam ziveo pre ove, iz 90ih od fasadne cigle... Zgrada je bila kao hotel! Fasada svi delovi, ulaz i sve ostalo je bilo toliki utegnuto, sredjeno, odrzavano i menjano bolje mnogo nego kad je useljena. Sklop ljudi potpuno druga prica, daleko imucniji ljudi su bili nego ovde sada, daleko veci i stanovi... Druga kultura, zalaganje svest i svest o vrednosti stanova i svega... ne postoji pravilo i mnogo cesce ovaj tip zgrada koji sam opisao iz 90ih bude mnogo sredjeniji i bolje odrzavan i ima uvek paprenu vrednost prilikom prodaje u odnosu na novije novogradnje ili ove fus nove zgrade, kvazi elitna naselja itd...
Garantujem da najprimitivniji ljudi kupuju upravo Bnv i slicno i da mnogo obrazovaniji i kulturniji sloj ljudi nazalost mora da kupi stan na nekim zestokim periferijama, jer su im ovi prvi digli toliko cene.