Šta je novo?

Cene nekretnina

@Директоре, већ има продавница, неки мини маркет, види се са леве стране, тако да и није баш испалтиво за то. Можда као нека адвокатска канцеларија, зубарска ординација или за неки од заната.
 
Abp promet cuveni gazda Bosko.
Nije lokacija nikako za mini market. Ima maksi u blizini a i dosta prodavnica u N Gvozdenovica.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Kuća na Ledinama? Ili nešto slično da je blizu Novog Beograda?

Da li tu ima nešto da je legalno uopste? Šta gledati?

Razmisljamo da prebacimo babu i dedu u neku kućicu sa manjim dvorištem/bašticom. Budzet što manji :) Do 40.000€.

Svaki predlog dobrodošao.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=411580#p411580:3pa3u2oy je napisao(la):
mekbejn » Wed Oct 19, 2016 1:19 pm[/url]":3pa3u2oy]za te pare bolje neko okolno selo, tipa Surcin, Dobanovci, Bataja

Sad sam malo pogledao Ledine preko Street view-a, pošto nisam tamo zalazio. To što sam video blagi užas. Prva pomisao favele iz filmova.

Mislio sam zbog udaljenosti da bude što bliže blokovima, ali baš sam se smorio.

Ideja mi je neka normalna ulica sa kućama u vojvođanskom stilu, a ne ove načičkane divlje nezavršene građevine.

Ispadne da kao i za stan, ne možeš da nađeš nešto pristojno (bez krucijalnih mana) za pristojne pare. Moraš da rodiš bogatstvo da bi imao pristojno okruženje.
 
Batajnica ima to sto trazis vojvidjanske kuce visoke kapije pogledaj cini mi se kosovska ulica u batajnici bilo tamo sam isao po knjigu nekuima kuca tuda na prodaju
 
upravo to i kazem, Ledine su tezak krs. Pored navedenih sela, Jakovo, Becmen i Boljevci su recimo relativno blizu NBG a opet imaju usorene kuce, nekakav centar sela i sl.
 
20161122_194408.jpg


20161122_194805.jpg
 
Da to čitam od 2008... Interesantno obicno iz agencija koje se bave prodajom nepokretnosti.
 
Cinjenicno stanje je da je Savada 2 rasprodata po ceni od 2000 eur/m2 (skok sa 1800), da je Zelena avenija skocila sa 1650 na 1750, da je Central garden skocio sa 1800 na 2500 u rasponu od 2 i po godine, e sada koliko to ima uporista u realnosti i kada ce taj balon glasno da pukne, to je druga stvar.
 
Potrebna mi je pomoć oko kupovine stana.

Investitor je podigao kredit preko banke za izgradnju zgrade. Banka je stavila hipoteku na ceo objekat i parcelu. U kupoprodajnom ugovoru pise da ce po isplati stana banka dati brisovnu izjavu.
Medjutim, kada sam pitao moju banku za kredit(nije ista koja prati investitora) dobio sam odgovor da ne mogu da daju kredit dok postoji hipoteka nad celim objektom i parcelom. Kaže da je drugo pitanje ako je postavljena hipoteka nad svim pojedinačnim stanovima, ali dok je nad celim objektom i parcelom ne može. I čak što više da moram da se pazim jer nisam 'vlasnik' stana dok investitor ne vrati celokupan kredit, i da može da se desi da po useljenju, ako invesitior ne vrati makar 1% kredita banka aktivira hipoteku i izbaci sve stanare napolje.

Čudno mi je u ovome kako banka koja prati investitora uopšte može da stavi hipoteke na pojedine stanove dok je zgrada u izgradnji.
Imate li neki savet, ili pak neko iskustvo šta da radim sa ovim.

Kako onda funkcioniše projektno finansiranje? Kako se tu stavlja hipoteka?
Ovo očigledno nije projektno finansiranje.

Hvala unapred
 
Koliko se sećam banka finansijer mora da da neku garanciju ili potvrdu za nameru za skidanje hipoteke. U mom slučaju to nisu hteli, inteza komercijalnoj.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=469949#p469949:39nr3lcl je napisao(la):
svsavic » Mon Aug 07, 2017 6:57 pm[/url]":39nr3lcl]Koliko se sećam banka finansijer mora da da neku garanciju ili potvrdu za nameru za skidanje hipoteke. U mom slučaju to nisu hteli, inteza komercijalnoj.

U kupoprodajnom ugovoru stoji izmedju ostalog:
'...
Продавац је упознао Купца са чињеницом да ће над објектом и његовим посебним деловима бити успостављена хипотека првог реда у корист „XX Banke“ Beograd, са чим се Купац и сагласио.
Продавац се обавезује да ће до закључења овог уговора обезбедити изјаву хипотекарног повериоца „XX Banke“ да ће по исплати целокупне купопродајне цене из члана 4. овог уговора издати брисовну дозволу за брисање хипотеке на непокретности из овог уговора.
...'

Medjutim na osnovu ovoga meni banka ne želi da da kredit dokle god je upisana hipoteka nad celim objektom i parcelom.
 
I mislim da je tvoja banka u pravu. Hipoteka koja je upisana na parceli obuhvata i objekte na njoj. Investitor ne može da isključi pojedine stanove iz te hipoteke.
Doduše nisam ekspert za ovu oblast ali zadnji put kada sam ja radio nešto slično investitor je za objekat u poodmakloj fazi dao hipoteku finansijeru za svaki stan posebno kako bi mogao da brise hipoteke kada nadje kupca za individualne stanove.
To je bilo pre 6-7 godina i ne znam da li se nešto izmjenilo od tada.
 
Pozdrav,Nova sam na forumu i jos nisam stigla da procitamcelu temu, svakako planiram ali bih postavila pitaje cena nekretnina na Mirijevu.
Da li je realna cena novogradnje 1300e/m2 (da napomenem da je odlicna lokacija i zgrada sa liftom, posto tamo vecina novogradnji nema lift)
 
Nije, ali teško da može bolje. Meni na FB izlazi reklama za neku zgradu na Altini 950/m2. Toliko bi trebalo da je i na Mirijevu, ako mislimo na deo preko potoka.
 
Mislim da je Mirijevo bolja lokacija nego Altina, ali opet zavisi ka kom delu grada je kupac orijentisan.

1300 se i meni čini preskupo za Mirijevo.
 
Altina nam je predaleko u odnosu na ono sto nama sada treba.
Znam da su na Mirijevu oko 1000e/m2 ali u zgradama bez lifta, opet nisam ocekivala bas 1300 iako je lokacija odlicna, na minut od 5 prevoza, skola je bukvalno na dva minuta, vidi se sa terase, pijaca i centar na 3-5min, stan je na visini, dobar je pogled, nije zatovren drugim zgradama i nece biti jer nema mogucnosti za izgradnju zgrade ispred (posto tamo stvarno nicu zgrade i pojma nemas sta ces sutra videti iz svog stana).

Hvala vam na odgovorima, ukoliko neko ima jos neku info dosta bi mi znacilo.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=470563#p470563:3gsw6lro je napisao(la):
Leti Hempstok » Čet Avg 10, 2017 6:50 pm[/url]":3gsw6lro] iako je lokacija odlicna, na minut od 5 prevoza, skola je bukvalno na dva minuta, vidi se sa terase, pijaca i centar na 3-5min, stan je na visini, dobar je pogled, nije zatovren drugim zgradama i nece biti jer nema mogucnosti za izgradnju zgrade ispred (posto tamo stvarno nicu zgrade i pojma nemas sta ces sutra videti iz svog stana).

Dva Javora?
 
Ne, Dva Javora su u brdu previse, makar za nase potrebe, ovo je kod PS, na 3 min od skole, 5 min od pijace i dz, ukrstaju se svi moguci prevozi itd...
 
120 KVADRATA ZA 20.000 EVRA Bračni par iz Šapca za male pare gradi kuću iz snova, a evo u čemu je CAKA
M. Čvorić-Gubelić | 21. 09. 2017 - 06:52h


Milan i Nada Đupovac, mladi bračni par iz Šapca, odlučili su da se iz centra grada presele u naselje Jevremovac gde grade neobičan dom.


http://www.blic.rs/vesti/ekonomija/120- ... vo/tv5cgb9
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=168480#p168480:2hspy5dv je napisao(la):
guverner » Чет Феб 16, 2012 6:03 pm[/url]":2hspy5dv]Za početak evo par realizovanih cena:
Kralja Petra I sprat,CG,salonac, lepo sređen ,120 m2 - 265.000 eura
Zemun,Kalvarija,I sprat,Ta,DS,standardan - 41+T m2 - 46.000 eura
Karaburma,IV sprat,CG,DS,standardan - 60+T m2 - 74.000eura
Zemun,Karađorđev trg,Vsprat,Cg,TS, ---75 m2 - 101.000 eura

Недовољно је говорити само о ценама и локацији а о квалитету станова ни речи.Квалитет станова и комшије су много важније од цене и локације
 
Da li smatrate da je price bubble u Beogradu sto se cena nekretnina tice na izmaku ili tek pocinje? Mislim na cene stanova, kuca, placeva u sirem gradskom jezgru.
 
Mislim da tek pocinje posto je do skoro trziste bilo mrtvo. E sad koliko ce da traje...
 
Vrh