Pravljena da se teško osvojiMalta je bas brutalno ostvo, bas mi se svidja, prakticno cela drzava je jedna velika tvrdjava.
Kako si prošao na granici na aerodormu?
Pravljena da se teško osvojiMalta je bas brutalno ostvo, bas mi se svidja, prakticno cela drzava je jedna velika tvrdjava.
Sve lagano, let bio tacan u sekund wizz airom, tamo minut busem od aviona do zgrade, na salteru isto brzinski sve, nisam bio mozda 2 minuta u redu.Kako si prošao na granici na aerodormu?
Za ovo bas nisam stekao utisak, cak naprotiv, "prodisao sam" otkako sam sleteo. I da, nema pusenja u kaficima, milina sedeti unutra.Malta je poznata i po velikoj zagadjenosti vazduha.
Nisam još, od sredine januara.a @Suzuman je ako sam dobro shvatio otišao u inostranstvo.
Bogami u mom okruženju sede u kola čak i oni koji žive i rade na Nbg, da pređu par kilometara, ne ulazi im se u bus. Neki mogu i pešaka čak, ali eto, kao fora žuri im se baš.Užasni su Maltežani što se tiče saobraćaja, svi sede u kolima iako imaju odličan autobuski prevoz.
Fali Stepa Stepanović da se uključi ovde.Sto bi rekao davno ovde @jetliner (crtač ove sjajne ilustracije, a ja ga stalno citiram), pričamo o skupu B koji je prikazan ovde:
Pogledajte prilog 260328
Hvala na ovomeEvo mene na Malti, pa da vam bacim koju sliku i info.
Malta je bas brutalno ostvo, bas mi se svidja, prakticno cela drzava je jedna velika tvrdjava. Bas se oseti da im hronicno fali prostora, prilicno je zgusnuto i nabijeno ali generalno sve funkcionise ok, nema nepropisnog parkiranja uopste iako na 550.000 ljudi imaju 420.000 vozila, trotoari su uski ali ima ih svuda i ne klamcu nigde kocke. Grafita ima mozda na nekom random zidu ili ogradi od gradilista, nalepnica vec ima dosta.
Gradić St Paul's Bay
Imaju dosta ovih "stepenica" ali kontam da je i to zbog prostora, a ove manje zgrade su bas stare
Pogledajte prilog 260384
Pogledajte prilog 260383
Imaju i ovo
Pogledajte prilog 260385
St Julians
St Julians i grad Sliema im dodju kao neki nas Nbg i tu se bas mladi doseljavaju jer ima puno poslova, to je dosta novo. Ova zgrada u St Juliansu podseca malo na nasu kulu, imaju tu par ovih velikih novih zgrada
Pogledajte prilog 260386
Pogledajte prilog 260387
Ova im je mozda i najlepsa i najoriginalnija zgrada
Pogledajte prilog 260388
Ima neki deo oko St Juliansa gde su neke skupe vile, kazu prodaju se i za preko 30 miliona evra, kupili ovi iz holivuda kad su snimali filmove ovde.
Svuda je ravna ploca gore, nema nigde crepa. Arapski stil jako prisutan
Pogledajte prilog 260390
Cene su bukvalno iste kao u Bg i Ns, skoro u cent. Njima je valjda prosecna plata 1400-1500e ali ih zeza cena kirije, to je dosta skuplje nego kod nas, po kaficima, prodavnicama iste cene kao kod nas.
![]()
Par ozbiljnih i po meni objektivnih kolega su presrećni sa životom u Stepi, mislim da je generacijski život tamo u pitanju. Zbog njihovih pohvala sam jednim delom i razmatrao investicioni stan u Eliksir-Voždovac kompleksu, to jest Nemanjin grad.Fali Stepa Stepanović da se uključi ovde.![]()
Po meni objekat koji se gradi na nekih 1km blize gradu je bolje povezan i bolju infrastrukturu u blizini ima od Nemanjin Grada. Ne znam kako se zove, to je onaj kompleks u Kumodraskoj malo pre onog parceta koje spaja sa Jerkovicem.Par ozbiljnih i po meni objektivnih kolega su presrećni sa životom u Stepi, mislim da je generacijski život tamo u pitanju. Zbog njihovih pohvala sam jednim delom i razmatrao investicioni stan u Eliksir-Voždovac kompleksu, to jest Nemanjin grad.
Nikad nisam boravio tamo niti znam kraj, ali eto. Vidim da se gradi dosta ozbiljnijih i modernih kompleksa u tom kraju, šta znam.
Ja sam odustao, ali eto imao sam dosta jaku želju.
Nemanjin grad je po meni imao dobru cenu, čak mi je i bila opcija u glavi da kada se izgradi sve preprodam iako to nikad ne radim.Po meni objekat koji se gradi na nekih 1km blize gradu je bolje povezan i bolju infrastrukturu u blizini ima od Nemanjin Grada. Ne znam kako se zove, to je onaj kompleks u Kumodraskoj malo pre onog parceta koje spaja sa Jerkovicem.
Evo ti turisticka recenzija. Malta odlicna, uredjena zemlja. Kad bi se prema smecu odnosili kao mi, zatrpali bi ono ostrvce za 10 dana smećem. Prevoz autobuski je bas guzva, putuje se nekad i po 50 min 10km recimo. Svi placaju bus, ulazi se na prednja prednja vrata kao u vecini zemalja EU, u autobusu pise da se krivicno odgovara ukoliko se sukobis sa vozacem. Hrana dobra, more dobro. Vetrovito ume da bude. Meni deluje kao skroz okej drzava, sem uskih puteva, ali to je razumljivo, nemaju prostora. Moglo bi da se zivi tamo. Deluju mi svi doseljenici lepo integrisani. Znam da se lokalci zale da se gubi malteški jezik i da ga menja engleski. Sto se tice nekretnina verovatno je papreno jer je malo ostrvo.Hvala na ovome
Da li su kirije veće nego ovde? Znači da je tamo bolji ROI?
Ima tamo dosta naših, tamo mi već žive dobri poznanici i jedan prijatelj.
Odlična je Malta, klima pogotovo, nije loša opcija za život.
Moram izguglati malo bolje, ali imaju neku prednost isto da li po vrednosti pasoša, finansijama ili poreza...
Moram i otići sada tamo![]()
Hvala. Kako papreno kada kaže kolega u cent isto kao BG i NS?Evo ti turisticka recenzija. Malta odlicna, uredjena zemlja. Kad bi se prema smecu odnosili kao mi, zatrpali bi ono ostrvce za 10 dana smećem. Prevoz autobuski je bas guzva, putuje se nekad i po 50 min 10km recimo. Svi placaju bus, ulazi se na prednja prednja vrata kao u vecini zemalja EU, u autobusu pise da se krivicno odgovara ukoliko se sukobis sa vozacem. Hrana dobra, more dobro. Vetrovito ume da bude. Meni deluje kao skroz okej drzava, sem uskih puteva, ali to je razumljivo, nemaju prostora. Moglo bi da se zivi tamo. Deluju mi svi doseljenici lepo integrisani. Znam da se lokalci zale da se gubi malteški jezik i da ga menja engleski. Sto se tice nekretnina verovatno je papreno jer je malo ostrvo.
Hahah onda je kod nas paprenoHvala. Kako papreno kada kaže kolega u cent isto kao BG i NS?
Valensija je trenutni El Dorado za sve ljude koji rade remote u celoj Evropi, rokaju Valensiju i okolinu maksimalno.EDIT: @enfario Meni se lično svidjaju Mediteranske države i volim toliku osunčanost i njihovu hranu i more pre svega. Tako da me pri ovim analizama malo i to vuče, jer bih hteo tamo da živim.
EDIT2: Ljudi su opušteniji na tim mestima, pogotovo turističkim i srdačni, to mi je isto plus veliki.
Što se tiče Evrope verovatno u budućnosti očekujem to u jeftinijim zemljama poput Balija.Valensija je trenutni El Dorado za sve ljude koji rade remote u celoj Evropi, rokaju Valensiju i okolinu maksimalno.
investitor.me
Mislio sam na cene u prodavnicama i kaficima da su u cent sa nasim, a nekretnine su skuplje kao i kirije, ali ne znam koliki moze da bude ROI, nisam ni vidjao neke agencije za nekretnine pa da vidim u izlogu sta se i koliko prodaje.Hvala. Kako papreno kada kaže kolega u cent isto kao BG i NS?
EDIT: @enfario Meni se lično svidjaju Mediteranske države i volim toliku osunčanost i njihovu hranu i more pre svega. Tako da me pri ovim analizama malo i to vuče, jer bih hteo tamo da živim.
EDIT2: Ljudi su opušteniji na tim mestima, pogotovo turističkim i srdačni, to mi je isto plus veliki.
Sve jasno i hvala na informacijama.Mislio sam na cene u prodavnicama i kaficima da su u cent sa nasim, a nekretnine su skuplje kao i kirije, ali ne znam koliki moze da bude ROI, nisam ni vidjao neke agencije za nekretnine pa da vidim u izlogu sta se i koliko prodaje.
Inace pitao si za porez. Imaju neke ultra olaksice gde se firmama isplati da se registruju ovde, iako vlasnik nikada nije ni krocio na Maltu, plate se samo neke sitne takse. Mozda nesto slicno kao Gibraltar.
Enfario je isto lepo opisao, sve se slazem.
Meni bas gotivna drzava, svidja mi se sto je bas zivo. Fast foodovi rade ili do 3 ujutru ili non stop, prodavnice isto cepaju skoro non stop, nedeljom radi sve zivo. Koja god drzava da ti padne na pamet ima svoj restoran ovde, Turska, Srbija, Bugarska, Albanija. Liban, sicilijanska hrana, azijska...
Ima mnogo Azijata koji rade za minimalac, nasi su ovde vec malo bolje placeni a i ima nas bas mnogo.
Fun fact, iako ima mnogo auta, jos ni jednom nisam cuo da neko trubi.