Navip
Advanced
- Učlanjen(a)
- 30.10.2018.
- Pohvaljen
- 6.264
Toga je uvek bilo, kupuju ispod cene, a imaju gotovinu i love ljude kojima hitno treba.
Toga je uvek bilo, kupuju ispod cene, a imaju gotovinu i love ljude kojima hitno treba.
Najvažnije od svega - uskladili su spoljnu politiku sa EU i uveli sankcije Rusiji iako ih je to koštalo turizma i maltene celog sektora građevinarstva jer su živeli od Rusa. Koštalo ih je daleko više nego što bi iste sankcije koštale Srbiju (ne bi ih ni osetili jer nam je Rusko tržište i poslovanje sa Rusijom potpuno nebitno). Zato ovaj naš geopolitički mastermind sedi na tri stolice, pa evo sad dobijamo redom po ušima od svih.Referendum o kome ti govoris se odigrso pre 20 godina?! Ali kakve to veze ima sa evrointegracijama, niko nije ni mogao očekivati da ni Srbija ni Crna Gora još uvek neće pristupiti EU. Sada je uzvesno da će CG će ući pre Srbije, ali daleko od toga da je njihov put pristupanja efikasan i brz, a bukvalno su uradili sve što je od njih traženo u smislu Alaska u Nato, priznavanja nezavisnosti Kosova, itd.
Iz koje je zemlje bilo rekordno najviše noćenja stranih gostiju 2023. godine?jer su živeli od Rusa
Crna Gora je 2022. godine uvela sankcije Rusiji, tako da je naredna sezona itekako bila pogođena, ali ipak:Iz koje je zemlje bilo rekordno najviše noćenja stranih gostiju 2023. godine?
U 2022. je bilo 1 946 067 noćenja iz Rusije, a u 2023 3 717 113. Ne vidim gde su to ispaštali silno.Čak i sam broj turista i nije toliko bitan, jer ne vredi jednako turista koji odseda u Porto Montenegru i onaj koji odseda u Čanju.
Palo je ono što ti ne vidiš jer se ne krećeš tamo i ne pričaš sa ljudima. Prodaja u Luštici je tek prošle godine krenula (mislio sam da golf naselje neće biti izgrađeno u dogledno vreme), u Porto Montenegru je stala u potpunosti (samo dovršavaju ovu prvu Synhro Yard zgradu koju su počeli odavno iako je tu trebalo da nikne potpuno novi blok, od toga koliko vidim nema ništa za sada). Slična zgrada sa integrisanim vezovima je planirana i u Luštici ali nije pokrenuta kao projekat. Katarski projekat na Plavim Horizontima stoji iako su do sada upucali 80 miliona evra u to. Takođe u Luštici su već trebali da otvore kompletno novi deo projekta - Beach Residences, i to stoji, ništa se ne dešava.Građevinskih dozvola je izdato više nakon 2022, a sagrađeno je i više stanova. Ukupna vrednost radova je pala nešto jedva osetno. Koji sektor građevine im je ispaštao zbog Rusa tačno?
A ovaj broj noćenja da nema nekakve veze sa specijalnom vojnom operacijom i sveopštom bežanijom ljudi iz Rusije, pri čemu je Crna Gora jedna od retkih destinacija u Evropi gde oni mogu da dođu bez vize?U 2022. je bilo 1 946 067 noćenja iz Rusije, a u 2023 3 717 113. Ne vidim gde su to ispaštali silno.
Sposobni su ti i ovi u šatoru, drago nam je da ih ceniš. Nisam ni znao da u zemun polju žive samo oni koje ti ne ceniš, evo baš pre dva dana zaposlio jednu iz zemun polja, moram da joj kažem kako mišljenje vi zemunci imate o njima.Ja cenim sposobne i inteligentne.
Oni koji nemaju hleba da jedu i zive nehigijenski ne mogu da mi budu fokus. Ne cenim ali ne mrzim
Dobre duše nesposobne ...
Te floskule i mir u Svetu ostavi za izbor za miss ....
Ovo nije broj stanova po godinama i nema veze sa brojkama iznad. To je broj stanova izgrađen od strane privrednih društava, i u 2024. je bio rekordan. Vrednost izgrađenih zgrada je bila rekordna posle 2019, a građevinarstvo je zakazalo u sektoru "Civil Engineering", dakle manje saobraćajne infrastrukture, cevovoda itd. Ne vidim gde je taj sunovrat 2024. godine, kao ni gde je tu učešće Rusa. Ali u pravu si da ja nisam na terenu, ti ipak znaš ljude iz visokog biznis sveta, tako da tu nemam šta da kažem.2024: 1676
Sigurno da ima. Da li je zbog toga Crna Gora ispaštala ekonomski?A ovaj broj noćenja da nema nekakve veze sa specijalnom
Zasto bi iko normalan ulazio u EU, je li postoji ijedan argument.Najvažnije od svega - uskladili su spoljnu politiku sa EU i uveli sankcije Rusiji iako ih je to koštalo turizma i maltene celog sektora građevinarstva jer su živeli od Rusa. Koštalo ih je daleko više nego što bi iste sankcije koštale Srbiju (ne bi ih ni osetili jer nam je Rusko tržište i poslovanje sa Rusijom potpuno nebitno). Zato ovaj naš geopolitički mastermind sedi na tri stolice, pa evo sad dobijamo redom po ušima od svih.
Da, znam ljude iz "visokog biznis sveta", krećem se među ljudima koji kupuju premium nekretnine, i nude mi takve nekretnine non stop tako da znam kakva je situacija na tržištu što se tiče toga.Ovo nije broj stanova po godinama i nema veze sa brojkama iznad. To je broj stanova izgrađen od strane privrednih društava, i u 2024. je bio rekordan. Vrednost izgrađenih zgrada je bila rekordna posle 2019, a građevinarstvo je zakazalo u sektoru "Civil Engineering", dakle manje saobraćajne infrastrukture, cevovoda itd. Ne vidim gde je taj sunovrat 2024. godine, kao ni gde je tu učešće Rusa. Ali u pravu si da ja nisam na terenu, ti ipak znaš ljude iz visokog biznis sveta, tako da tu nemam šta da kažem.
Veoma. Da ti slikovito objasnim, na tvom ličnom primeru. Ti kad odeš na more 7/10/14 dana, da li trošiš jednako kao u nekih prosečnih 7/10/14 dana u Beogradu ili gde već živiš, ili kao turista kad si na odmoru trošiš značajno više? A onda se zamisli u koži veoma bogatog turiste i kako oni troše.Sigurno da ima. Da li je zbog toga Crna Gora ispaštala ekonomski?
Ma jok. BRICS je daleko bolje stvar za nas.Zasto bi iko normalan ulazio u EU, je li postoji ijedan argument.
Statistika za 2024 se ne odnosi na isto.Statistika koju sam ja naveo bukvalno kaže broj izgrađenih stanova u Crnoj Gori po godinama.
Hoćeš da kažeš da je skoro 2 miliona više noćenja bilo toliko lakše na tasu? A i ko kaže da taj bogati turista nije bio među njima?Ti kad odeš na more 7/10/14 dana, da li trošiš jednako kao u nekih prosečnih 7/10/14 dana u Beogradu ili gde već živiš, ili kao turista kad si na odmoru trošiš značajno više? A onda se zamisli u koži veoma bogatog turiste i kako oni troše.
Nije sve u ekonomiji, zapadne zemlje tj. nacije su nacije koje u svakom pogledu izumiru. Uskoro ce i ekonomski izumreti. Ima sve vise ljudi koji zive i rade u Kini, a u Rusiji ima ljudi koji su napravili i velike pare. Dosta ljudi ide u Dubai itd...od EU zemalja se ide u kozda dve- tri najbolje zemlje tipa Nemacka, Danska, Svedska itd...ostalo je sve vec slabo.Ma jok. BRICS je daleko bolje stvar za nas.
To se vidi i po silnim gastarbajterima koji odoše u Rusiju i Indiju, ko još ide da radi po Evropi.
"Dwelling" znači kuća, stan, mesto boravka.Statistika za 2024 se ne odnosi na isto.
Jel diskutujemo ili se vrtimo u krug besomučno? Da se ne ponavljam, već sam napisao:Hoćeš da kažeš da je skoro 2 miliona više noćenja bilo toliko lakše na tasu?
Da ti slikovito objasnim, na tvom ličnom primeru. Ti kad odeš na more 7/10/14 dana, da li trošiš jednako kao u nekih prosečnih 7/10/14 dana u Beogradu ili gde već živiš, ili kao turista kad si na odmoru trošiš značajno više? A onda se zamisli u koži veoma bogatog turiste i kako oni troše.
Ima i kod nas ljudi koji su napravili velike pare, ima ih i u Gani, i u Kamboži, i u Boliviji... Kakve to veze ima sa bilo čim?Nije sve u ekonomiji, zapadne zemlje tj. nacije su nacije koje u svakom pogledu izumiru. Uskoro ce i ekonomski izumreti. Ima sve vise ljudi koji zive i rade u Kini, a u Rusiji ima ljudi koji su napravili i velike pare. Dosta ljudi ide u Dubai itd...od EU zemalja se ide u kozda dve- tri najbolje zemlje tipa Nemacka, Danska, Svedska itd...ostalo je sve vec slabo.
Sedi 1!! Ti siroma, ja bizmis.Statistika za 2024 se ne odnosi na isto.
Hoćeš da kažeš da je skoro 2 miliona više noćenja bilo toliko lakše na tasu? A i ko kaže da taj bogati turista nije bio među njima?
Ne bih da ti rušim sneška ali zapravo je upravo suprotno. Depopulacija je globalni problem ali je najmanje izražena u zapadnoj Evropi zbog visokih migracija. Najizraženija je upravo u Kini jer su do skora bili najmnogoljudniji, pa imaju i najveći pad, godišnji pad broja stanovnika se meri u milionima. O Rusiji da ne govorimo, broj rođene dece prošle godine je na istorijskom minimumu, mladi i učeni ljudi se masovno iseljavaju zbog mobilizacije, značajan je i broj mladih poginulih u ratu. Dubai je interesantna destinacija za privremeni rad zbog niskih poreza, ali i dalje nije jedna od poželjnijih destinacija za život. Zapadne zemlje su i dalje najpoželjnije za migraciju dugoročno.Nije sve u ekonomiji, zapadne zemlje tj. nacije su nacije koje u svakom pogledu izumiru. Uskoro ce i ekonomski izumreti. Ima sve vise ljudi koji zive i rade u Kini, a u Rusiji ima ljudi koji su napravili i velike pare. Dosta ljudi ide u Dubai itd...od EU zemalja se ide u kozda dve- tri najbolje zemlje tipa Nemacka, Danska, Svedska itd...ostalo je sve vec slabo.
Odličan rezime. Dodao bih samo da se tu često mešaju dva različita procesa, a to su demografija same nacije (odnos prirodnog priraštaja) i ukupna demografija države (uključujući migracije).Ne bih da ti rušim sneška ali zapravo je upravo suprotno. Depopulacija je globalni problem ali je najmanje izražena u zapadnoj Evropi zbog visokih migracija. Najizraženija je upravo u Kini jer su do skora bili najmnogoljudniji, pa imaju i najveći pad, godišnji pad broja stanovnika se meri u milionima. O Rusiji da ne govorimo, broj rođene dece prošle godine je na istorijskom minimumu, mladi i učeni ljudi se masovno iseljavaju zbog mobilizacije, značajan je i broj mladih poginulih u ratu. Dubai je interesantna destinacija za privremeni rad zbog niskih poreza, ali i dalje nije jedna od poželjnijih destinacija za život. Zapadne zemlje su i dalje najpoželjnije za migraciju dugoročno.